Weer Marokko
maart

Weer Marokko maart

Marokko banner tajines
Overzicht weer Marokko maart
Map weer Marokko maart

Marokko: het weer in maartMarokkaanse Moskee

Het is redelijk goed weer in maart in Marokko. De temperaturen lopen langzaam maar zeker weer wat op naar gemiddeld zo’n 20 graden. De avonden en nachten kunnen nog wel wat aan de frisse kant zijn, zeker naarmate je verder naar het zuiden van Marokko reist. Nadeel van een vakantie naar Marokko in maart is wel dat er vanuit de woestijn een flinke zandstorm op kan komen zetten.
Zonnig Casablanca

Noord-Marokko

Vanwege het mediterrane klimaat is er vrijwel het hele jaar door een aangename temperatuur in Noord-Marokko, en dat geldt zeker ook voor maart. De temperaturen liggen iets hoger dan de afgelopen maanden, maar warmer dan 20 graden is het deze maand nog niet. Het einde van het, niet zo heftige, regenseizoen is in zicht. Toch vallen er nog wel wat buien in maart, maar het merendeel van de tijd is het droog. Met het zonnetje erbij zijn de weersomstandigheden dan al snel goed te noemen. De nachten kunnen nog wel wat fris zijn, dus warme kleding voor de avonden is geen overbodige luxe.

Marrakesh en het Atlasgebergte

De ergste kou is, zeker richting het eind van maart, uit de lucht in het Atlasgebergte, alhoewel de hoogste punten zeker nog besneeuwd zullen zijn in dit jaargetijde. Het weer in Marrakesh is erg aangenaam in maart, met een temperatuur die overdag oploopt tot 22 graden. De dagen worden weer langer en aangezien de zon veelvuldig schijnt is het lang genieten van het mooie weer. Op het moment dat de nacht valt daalt het kwik snel, naar een temperatuur van onder de 10 graden. Heel veel regen valt er niet te verwachten in maart in dit gedeelte van Marokko en de buien die er vallen zijn vaak kort en hevig.
Atlas Marokko
Kust Marokko

Zuid-Marokko

Maart is een van de maanden met de meeste kans op de befaamde zandstormen in het zuiden van Marokko. Deze mediterrane woestijnwind wordt Sirocco genoemd en kan een of meerdere dagen over het gebied razen. Deze storm kan ook zo maar weer gaan liggen en dan is het heerlijk weer in maart ten zuiden en oosten van het Atlasgebergte. Het kwik bereikt overdag weer temperaturen van boven de 20 graden en ook de nachten zijn minder koud dan in de voorgaande maanden, reken dan op een graad of 7. Kijk voor de beste reistijd van deze regio en de rest van het land op onze homepage van Marokko.

Toptip

Breng een bezoek aan Bhalil, een rustig authentiek Marokkaans dorpje. Een aanrader hier is een verblijf bij Dar KamalChaoui (te boeken bij Booking.com). De eigenaar Kamal en zijn medewerkers laten je de omgeving zien en maken overheerlijke maaltijden voor je klaar.

Feestdagen in Marokko

icoon festiviteiten  Islamitische feestdagen vallen ieder jaar in een andere maand en kunnen dus soms ook in maart vallen. Om dit te checken ga je naar Beleven.org.
icoon festiviteiten International Nomads festival (jaarlijks in maart of april).
Tijdens dit culturele festival in M’hamid El Ghizlane vlakbij Zagora kun je de nomadencultuur ontdekken, met onder andere muziek en dans. Voor meer informatie kun je terecht op Nomadsfestival.org.

Wist je dat...

Wit de officiële kleur voor rouw is in Marokko? Een weduwe draagt wit voor 40 dagen na de dood van haar echtgenoot.

Shoestring - Groepsreizen

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

 

FebruariMarokkoApril