Weer Marokko
juli

Weer Marokko juli

Marokko banner tajines
Overzicht weer Marokko juli
Map weer Marokko juli

Marokko: het weer in juliZonsondergang Marokko

Het weer in juli in Marokko kan met een woord omschreven worden: heet. De temperaturen in het midden en zuiden van het land zijn voor veel mensen te hoog om veel te ondernemen. Een rondreis door Marokko in deze periode van het jaar valt dan ook niet aan te raden. Uitzondering hierop is het noorden van Marokko. In dit gebied komen de extreme temperaturen niet voor en een vakantie naar dit gedeelte van het land is dan ook goed mogelijk.
Rabat Marokko

Noord-Marokko

In tegenstelling tot het zuiden van Marokko zijn de weersomstandigheden in het noorden van het land in de zomer wel goed. De maximale temperatuur in juli in Noord-Marokko ligt onder de 30 graden. Op veel dagen schommelt de temperatuur rond de 27 graden met de hele dag zon. Zoals in het gehele land valt er ook in het noorden geen regen te verwachten. Prima weer dus om een van de stranden aan de Marokkaanse kust te bezoeken. Enige minpuntje is wellicht dat het in juli, bijvoorbeeld in een stad als Casablanca, erg druk kan zijn met toeristen.

Marrakesh en het Atlasgebergte

Het is hartje zomer in het midden van Marokko en dat is te merken aan het weer in juli. De temperatuur loopt op naar onaangename waardes. De gemiddelde temperatuur komt in Marrakesh bijvoorbeeld uit op 36 graden. Mocht je in deze periode dit gedeelte van Marokko gaan bezoeken, zorg dan dat je veelvuldig de schaduw opzoekt en veel drinkt. De hoger gelegen plaatsen in het Atlasgebergte hebben over het algemeen een wat aangenamere temperatuur in de zomermaanden, alhoewel het ook daar heel warm kan worden. Tenzij je een grote fan bent van erg hoge temperaturen is juli dus niet aan te raden voor een bezoek aan Marrakesh en omgeving.
Marrakesh medersa
Draa vallei

Zuid-Marokko

Heet! Dat is hoe het weer in het zuiden van Marokko in juli het beste omschreven kan worden. Het is hartje zomer en dat is te merken aan de alsmaar stijgende temperatuur. Zagora is de warmste stad van Marokko en in deze voormalige Karavaanstad zijn dagen met temperaturen van boven de veertig graden geen uitzondering in juli. Zelfs ’s nachts geeft de thermometer waardes van ruim boven de 20 graden aan. Alhoewel het in de nachten dan aangenaam is, is juli niet aan te raden voor een vakantie naar Zuid-Marokko. Op onze homepage van Marokko kun je lezen wanneer je wel prettig kunt reizen in deze regio.

Toptip

Vergeet niet een tajine te eten, heerlijk!

Feestdagen in Marokko

icoon festiviteiten  Islamitische feestdagen vallen ieder jaar in een andere maand en kunnen dus soms ook in juli vallen. Om dit te checken ga je naar Beleven.org.
icoon festiviteiten  Festival Timitar (jaarlijks het eerste weekend van juli).
Dit culturele festival in Agadir laat je kennismaken met de traditionele en moderne Marokkaanse muziek en daarnaast komen er ook veel internationale muzikanten optreden.
icoon festiviteiten  Kroningsfeest (jaarlijks op 30 juli).
Gevierd wordt de kroning van koning Mohammed de 6e in 1999.

Wist je dat...

Thee het meest gedronken drankje is in Marokko? Het wordt atai genoemd en bestaat uit groene thee, munt en véél suiker.

YourWay2GO-250x250

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

 

JuniMarokkoAugustus