Weer Marokko
december

Weer Marokko december

Marokko banner tajines
Overzicht weer Marokko december
Map weer Marokko december

Marokko: het weer in decemberMarokkaanse theepot

Alhoewel december de natste maand van het jaar is in Marokko, is het over het algemeen droog en veelal zonnig weer. Alleen het noorden van Marokko ziet wel regelmatig een bui. De temperaturen liggen overdag net iets onder de 20 graden. De nachten kunnen wel erg koud worden in dit jaargetijde, zeker in het Atlasgebergte en zuiden van Marokko. Neem dus zeker warme kleding mee als je in december naar deze gebieden af wil reizen voor een zonnige vakantie.
Chefchaouen

Noord-Marokko

Warmer dan 18 graden wordt het niet in het noorden van Marokko in december. Met 11 dagen neerslag is dit de natste maand van het jaar. Vaak regent het overigens niet de hele dag, maar zijn het korte buien. Op veel dagen is het dan ook droog en zonnig weer. In deze tijd van het jaar kan er wel een flinke wind vanuit zee staan. December is dan ook niet de maand met de beste reistijd voor Noord-Marokko. Toch is er ook geen enkele reden om een vakantie naar Meknes, Tangiers, Casablanca of een van de andere steden in deze regio in december te mijden. Het weer in Noord-Marokko leent zich namelijk heel het jaar door voor een bezoek.

Marrakesh en het Atlasgebergte

Het is winter en dat betekent dat het erg koud kan worden in december in Centraal-Marokko. De eerste sneeuw valt vaak al in november in het Atlasgebergte, alhoewel er op Jebel Toubkal soms het hele jaar door sneeuw te vinden is. Overdag zijn de temperaturen vaak aangenaam. Het kwik loopt op tot net onder de 20 graden en de zon schijnt met grote regelmaat. Zodra het donker wordt, koelt het echter heel snel af en het is dan ronduit koud. Zorg dus voor veel warme kleding want veel hotels hebben geen verwarming. In december heb je in deze regio ook kans om in een bui terecht te komen, maar op het overgrote deel van de dagen ga je geen regen zien.
Paleis Marokko
Marokko natuur

Zuid-Marokko

Het weer in december in Zuid-Marokko is over het algemeen erg zonnig en rustig. Weinig wind en veelal onbewolkte dagen zorgen dat het overdag aangenaam is. Erg warm wordt het niet, maar met gemiddeld 16 graden en zonneschijn voelt het al snel warm aan. De vele palmbomen en steenrode huizen van Erfoud zijn een bezoek (bijvoorbeeld met YourWay2GO) in deze periode dan zeker waard. Hou er wel rekening mee dat het ’s nachts weer erg koud kan worden in december in het zuiden van Marokko, met temperaturen van net boven het vriespunt.

Toptip

Ga surfen in de buurt van Agadir. Als je wilt leren surfen kun je bijvoorbeeld verblijven en lessen volgen bij een surf camp.

Feestdagen in Marokko

In december zijn er geen nationale feestdagen of grote festivals in Marokko. Islamitische feestdagen vallen ieder jaar in een andere maand en kunnen dus soms wel in december vallen. Om dit te checken ga je naar Beleven.org.

Wist je dat...

Het afwijzen van een vleesgerecht als onbeleefd gezien wordt in Marokko?

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

 

NovemberMarokkoJanuari