Weer Malta
februari

Weer Malta februari

Banner Malta vuurtoren
Overzicht weer Malta februari
map weer Malta februari

Malta: het weer in februari

Februari is een echte wintermaand en samen met januari de koudste maand van het jaar. Het weer op Malta, Gozo en Comino in februari is heel veranderlijk. Hierdoor kan een zonnige ochtend ineens omslaan in een dag met flinke regenval en andersom. Wees hier tijdens een bezoek in deze periode dan ook op voorbereid.
Verse vis Malta

Malta

In februari worden de dagen op Malta en Gozo weer langer en het einde van de winter komt in zicht. Zeker naarmate de maand vordert heb je meer dagen die aanvoelen als lente. Temperaturen liggen overdag meestal rond de 13 graden in februari. Met wat zon erbij heb je dan een heerlijke dag om het eiland te ontdekken. Bezoek dan eens de oude steden Vittoriosa, Cospicua en Senglea. Hou er wel rekening mee dat het in februari echter ook flink waaien en regenen, dus neem ook zeker voor dit soort dagen kleding mee.
Deze periode is nog altijd rustig qua bezoekers, waardoor je vaak goede aanbiedingen hebt bij vluchten en accommodaties. Kijk hiervoor eens op DeJongIntra.nl.

Toptip

Ben je op zoek naar wat historie? Bezoek dan eens de prachtige kleine stad Birgu (ook wel Vittoriosa genoemd). Groot voordeel is ook dat het veel minder bezoekers trekt dan bijvoorbeeld Mdina.

Feestdagen in Malta

icoon festiviteiten  Feest van de schipbreuk van Sint Paulus (jaarlijks op 10 februari).
Dit religieuze feest wordt gevierd met onder andere processies, muziek en vuurwerk. Lees verder op Publicholidays.com.mt.
icoon festiviteiten  Il-Karnival-Ta’ Malta (jaarlijks in februari/maart, tegelijk met carnaval in Nederland).
Het carnaval in Malta wordt net als in Nederland kleurrijk gevierd, met verkleedpartijen, feesten en optochten. Mocht je in deze periode naar Gozo willen, boek dan op tijd je accommodatie, want vanwege het Nadur Carnival raakt alles snel volgeboekt. Kijk op Festivals.mt voor exacte data.

Wist je dat...

Het eerste seizoen van Game of Thrones op verschillende locaties in Malta is opgenomen? Daarnaast zijn er op Malta nog verschillende andere Hollywood films opgenomen.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

 

JanuariMaltaMaart