Weer Malta
december

Weer Malta december

Banner Malta vuurtoren
Overzicht weer Malta december
map weer Malta december

Malta: het weer in december

Met de komst van december wordt het kouder weer in Malta. Vergeleken met Nederland kent Malta vooral milde winters met regelmatig zon. Hoewel het ’s avonds flink afkoelt (tot zo’n 11˚C) blijft de temperatuur overdag gemiddeld nog zo’n 17 graden deze maand. Met een zonnetje erbij kun je dan zeker genieten van Malta, Gozo en Comino. Echter is er in december ook weer een toename in dagen dat het regent. Door de hoge luchtvochtigheid en de wind kan het op zulke dagen toch wel erg koud aanvoelen. Zon en warmte komen regelmatig voor, maar een garantie op mooi en zonnig weer heb je niet als je in december op vakantie gaat naar Malta.
Gozo zoutpannen

Malta

December is niet de koudste maand van het jaar op Malta. Zon en een blauwe hemel zijn op Malta, Gozo en Comino de norm deze maand. Wees echter ook voorbereid op regen en wind. In december begint kerst echt te leven onder de Maltese bevolking. Er wordt groots uitgepakt en er hangt een echte kerstsfeer. Een avondbezoek aan plaatsen als Valletta, Mosta en Mdina wordt hierdoor nog specialer. Omdat het eigenlijk nooit echt koud wordt in Malta in december is het eiland een uitstekende bestemming voor de kerstvakantie (kijk eens op TUI.nl). Reken er wel op dat Malta in deze periode wat drukker bezocht wordt.

Toptip

Ben je een visliefhebber? Ga dan eens vis eten in Marsaxlokk. In dit vissersdorp krijg je echt verse vis voorgeschoteld. Kijk bijvoorbeeld eens bij Roots restaurant.

Feestdagen in Malta

icoon festiviteiten  Maria onbevlekte ontvangenis (jaarlijks op 8 december).
Lees verder over deze feestdag op Publicholidays.com.mt.
icoon festiviteiten  Dag van de republiek (jaarlijks op 13 december).
Gevierd wordt dat Malta in 1974 een republiek werd. Lees meer over deze nationale feestdag op Publicholidays.com.mt.
icoon festiviteiten  Natalis Notabilis (jaarlijks in december).
De grootste kerstmarkt van Malta wordt ieder jaar gehouden in Rabat. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina.
icoon festiviteiten  Kerstmis (jaarlijks op 25 december).
Wil je weten hoe er op Malta kerst gevierd wordt, kijk dan op Publicholidays.com.mt.

Wist je dat...

Er in Malta vaak laat gegeten wordt ’s avonds? Vóór 20.00 uur gaan de locals niet aan tafel, en vaak beginnen ze zelfs nog later.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

 

NovemberMaltaJanuari