Weer Laos
november

Weer Laos november

Banner Laos monniken
Overzicht weer Laos november
map weer Laos november

Laos: het weer in novemberVisser bij zonsopkomst

Het droge seizoen is aangebroken in november in Laos. Alhoewel er in het noorden nog een klein beetje regen kan vallen, zal het de komende 5 maanden over het algemeen droog zijn in Laos. De dagen zijn helder en zonnig, met aangename temperaturen. Ideale weersomstandigheden dus voor een reis door dit prachtige Aziatische land. Het weer in Laos in november is uitermate geschikt voor een trekking in de bergen, maar ook voor een bezoek aan de 4000 eilanden in het zuiden. Als je in de Nederlandse herfst op reis wilt is Laos dus een goede optie.
Omgeving Noord-Laos

Noord-Laos

Na maanden met een enorme hoeveelheid neerslag, is het in november eindelijk weer droog in het noorden van Laos. Alhoewel er, vooral aan het begin van de maand, nog een bui kan vallen zijn de meeste dagen zonnig en droog. De temperatuur ligt ook meteen wat lager in deze eerste maand van het droge seizoen. Daar waar de temperatuur in september nog boven de 30 graden uitkwam, zijn nu waardes rond de 25 graden de norm. Uitstekend weer dus voor een trekking in Muang La of Luang Namtha of voor een rondreis door het prachtige noorden van Laos. Kijk hiervoor eens op VanVerre.nl of YourWay2GO.nl.

Centraal-Laos

Het seizoen van de moesson is ook in het midden van Laos voorbij in november. Het weer in november in dit gedeelte van Laos kan als droog en zonnig worden omschreven. De dagen dat er nog een klein beetje neerslag valt zijn op één hand te tellen. Een bezoek aan Phonsavan en de Vlakte der Kruiken (Plain of Jars) of Vieng Xai is dus zeker weer goed mogelijk in november. De gemiddelde temperatuur ligt weliswaar nog rond de 30 graden in een stad als Vientiane, maar dit is een stuk aangenamer dan de hitte in april of mei. Al met al prima omstandigheden als je Centraal-Laos wilt gaan verkennen.
Moeder en kind in Laos
4000 Islands Laos

Zuid-Laos

Dat het klimaat in november voor verandering in het weer zorgt is ook in het zuiden van Laos goed te merken. Ook in dit gedeelte van Laos is het droog weer in november. De temperatuur ligt in het zuiden van het land het hele jaar rond de 30 graden. Alleen bij het Bolaven Plateau is het, vanwege de ligging op 1500 meter, een paar graden frisser. Prima weersomstandigheden dus om een bezoek aan het zuiden van Laos te brengen in november. Bovendien zijn veel watervallen nog prachtig om te zien, aangezien het regenseizoen nog maar net op zijn einde is gelopen.

Toptip

Ga zwemmen in de prachtig turquoise Kuang Si watervallen vlakbij Luang Prabang. Bekijk de beste reisperiode voor deze regio op de homepage van Laos.

Feestdagen in Laos

In november zijn er geen nationale feestdagen of grote evenementen in Laos.

Wist je dat...

Laotianen graag jeu de boules spelen?

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

 

OktoberLaosDecember