Weer Laos
februari

Weer Laos februari

Banner Laos monniken
Overzicht weer Laos februari
map weer Laos februari

Laos: het weer in februarizonsopkomst Don Khong

In navolging van januari is het ook in februari prachtig weer in Laos. Het regenseizoen is nog niet in aantocht, dus neerslag valt er deze maand niet te verwachten. De temperatuur ligt iets hoger in vergelijking met de afgelopen maanden. Gelukkig is het nog niet zo heet dat het het reizen door dit prachtige Aziatische land beïnvloedt. De reisomstandigheden in het noorden zijn misschien wel de beste van het jaar. Alhoewel het in de nachten in de bergen nog fris kan worden, is het niet meer zo koud als in december of januari.
wat xieng thong Luang Prabang

Noord-Laos

Wanneer je van plan bent een bezoek te brengen aan het noorden van Laos, dan valt februari zeker aan te raden. Februari valt in het droge seizoen in Laos. Zeker wanneer je een trekking (bijvoorbeeld via YourWay2GO of VanVerre) wilt maken in de omgeving van Luang Namtha of Muang La is dit een goede periode met vooral droog weer. De zon schijnt overdag volop en de temperatuur kan oplopen tot 28 graden. Geen verkeerde temperatuur dus als je aan de Nederlandse winter en kou wilt ontsnappen. Hou er wel rekening mee dat het ’s avonds en ’s nachts flink af kan koelen. Warme kleding is dan ook zeker geen overbodige luxe.

Centraal-Laos

Blauwe luchten, geen wolken aan de hemel en volop zonneschijn. Dat is zo’n beetje wat je van het weer in Vientiane en omgeving mag verwachten in februari. De temperatuur bereikt overdag waardes van net boven de dertig graden. Voor Centraal-Laos is februari nog een relatief koele maand. De komende maanden zal de temperatuur alleen maar verder stijgen. Goed weer dus om, bijvoorbeeld met YourWay2GO de natuur in te gaan bij Vang Vieng of een bezoek aan de grotten in deze omgeving te brengen. Het water in de Mekong rivier kan, bij aanhoudende droogte, wel laag staan deze maand.
Laos
Wat Phou complex Champassak

Zuid-Laos

Ook in het zuiden van Laos is de kans op regen in februari verwaarloosbaar. De kans op warm en droog weer is, zoals eigenlijk heel het jaar, gegarandeerd. Langzaam maar zeker begint de temperatuur weer op te lopen in Pakse en omgeving. Het kwik loopt op tot zo’n 33 graden in deze maand. Het is nog niet zo warm als in maart of april, maar toch is het ook in februari zaak voldoende vocht binnen te krijgen en de schaduw regelmatig op te zoeken. Ondanks de oplopende temperaturen is februari nog wel een zeer geschikte maand om een rondreis door het zuiden van Laos te maken.

Toptip

Ga ziplinen en overnachten in een boomhut bij ‘The Gibbon Experience’, bij het plaatsje Huay Xai. 333Travel biedt bijvoorbeeld een leuke privé rondreis aan, waarmee je deze ervaring onderdeel kunt maken van je reis. Bekijk voordat je gaat wat de beste reistijd voor Laos is.

Feestdagen in Laos

icoon festiviteiten  Boun Wat Phou (6 - 8 februari 2020). Dit grootste 3-daagse festival bij Wat Phou nabij Champassak bestaat uit traditionele muziek, dansoptredens, sportwedstrijden en verschillende andere festiviteiten. Mocht je dit festival willen bijwonen, boek dan op tijd je accommodatie in Champassak.
icoon festiviteiten  Makha Boucha (9 februari 2020).
Op deze belangrijke boeddhistische feestdag bezoeken Laotianen hun tempel. Men brengt hier onder andere offerandes voor de monniken.
icoon festiviteiten  Olifantenfestival (jaarlijks half februari).
Tijdens dit meerdaagse festival, in de provincie Sainyabuli (ook wel Sayabouly genoemd), kun je een bijzondere olifantenoptocht aanschouwen. Ook worden er optredens, een avondmarkt en andere activiteiten georganiseerd. Het festival is ontstaan om mensen bewust te maken van de noodzaak om de Aziatische olifant te respecteren en beschermen.

Wist je dat...

Laotianen in huis geen schoenen dragen? Mocht je dus ooit een huis binnen gaan, trek dan je schoenen uit.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

 

JanuariLaosMaart