Weer Laos
augustus

Weer Laos augustus

Banner Laos monniken
Overzicht weer Laos augustus
map weer Laos augustus

Laos: het weer in augustusWat Phou beeld

Het regenseizoen bereikt zijn hoogtepunt in Laos in augustus. Het is nat weer en het aantal dagen dat er geen neerslag valt is op één hand te tellen. De zuidwestmoesson raast over het land en dat is te merken aan de hoeveelheid regen. De buien die er vallen zijn wat intenser en duren wat langer dan aan het begin van het regenseizoen. Geen prettig weer dus in Laos in augustus. De beste reistijd is het dus zeker niet, daarvoor komen de maanden in het droge seizoen in aanmerking.
tempeldeuren met zonsopkomst Laos

Noord-Laos

Laos kent een droog- en een regenseizoen en het is duidelijk dat augustus midden in het natte seizoen valt. Dit is de natste maand in Noord-Laos, met elke dag flinke, hevige regenbuien. Vanwege de enorme hoeveelheid neerslag zijn afgelegen gebieden moeilijk bereikbaar. Reizen in de omgeving van Phongsali of Muang Sing kan in augustus zelfs onmogelijk zijn. Bepaalde dorpen zijn van de buitenwereld afgesloten door landverschuivingen. Deze ‘off the beaten track’ plaatsen kunnen in augustus dan ook beter gemeden worden. Heb je de optie om in een andere maand naar Laos te reizen, dan valt dit zeker aan te raden.

Centraal-Laos

Het klimaat is in heel Laos hetzelfde, dus ook in Centraal-Laos is het regenseizoen. Met meer dan 300 millimeter neerslag is augustus de natste maand van het jaar. Niet verwonderlijk dus dat het niet heel druk is met toeristen in augustus. De temperatuur blijft onverminderd hoog, met gemiddeld nog altijd 32 graden in Vientiane. Alhoewel er flink wat neerslag in de lucht hangt, blijft de luchtvochtigheid hoog. Weinig reden dus om je rondreis door Laos in augustus te plannen. Tenzij je natuurlijk fan bent van regenachtig weer of echt niet anders kunt…
Vang Vieng
Don Khong - Wat phu Khao Kaew

Zuid-Laos

En de winnaar van ‘regio met de meeste regen in augustus in Laos’ is het zuiden. Alhoewel er de afgelopen maanden al flink wat neerslag is gevallen, doet augustus er nog een schepje bovenop. De kans op een droge dag is hier zeer klein. De kans op flink wat uren plensbuien is een heel stuk groter. Voor zonaanbidders is augustus dus geen beste maand voor een bezoek aan Zuid-Laos. Voor waterliefhebbers is dit een betere maand, met veel gebieden die alleen per boot bereikbaar zijn. Uiteraard zijn de watervallen in volle glorie te aanschouwen tijdens het hoogtepunt van het moessonseizoen.

Toptip

Huur een fiets in Vientiane en ontdek op deze manier de stad.

Feestdagen in Laos

icoon festiviteiten  Lao Issara dag (jaarlijks op 13 augustus).
Op deze dag herdenkt men de Lao Issara beweging die vocht voor onafhankelijkheid van Laos. Banken zijn gesloten op deze dag, maar verder zijn er geen festiviteiten.

Wist je dat...

Je in Laos vaak Franse stokbroden kunt kopen? Dit is een lekker overblijfsel vanuit de tijd dat Laos een kolonie van Frankrijk was.
Reizen Laos

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

 

JuliLaosSeptember