Weer Kenia
mei

Weer Kenia mei

Kenia banner Masai familie
Overzicht weer Kenia mei
Map weer Kenia mei

Kenia: het weer in meiMasai volk

Het weer in Kenia in mei wordt gekenmerkt door een grote hoeveelheid regenval. Kenia kent een vochtig subtropisch klimaat, en vooral het vochtige gedeelte roert zich in deze periode. Het lange regenseizoen, dat eind maart in Kenia van start is gegaan, gaat verder in mei. Of je nu naar Malindi wilt aan de kust of het Maasai Mara Nationale Park in het binnenland, overal valt veel regen. De maand mei is voor Kenia, wat het weer betreft, dan ook niet een van beste reismaanden. Zeker als je op safari wilt kun je beter in een andere reisperiode gaan.
Meerkat Kenia

Kenia binnenland

Er valt weliswaar iets minder neerslag in vergelijking met april, maar mei is nog altijd een natte maand. Het is dus regenachtig weer in Kenia in mei, wat er wel voor zorgt dat er veel in bloei staat. Een prima maand dus voor prachtige foto’s van de ‘groene’ omgeving, bijvoorbeeld bij Kenia’s grootste park Tsavo. Aangezien veel dieren in mei onderdak zoeken tegen de regen, zijn ze tijdens een safari vaak moeilijk te spotten. De temperatuur is tijdens dit ‘lange’ regenseizoen overigens nog prima. In Nairobi is het gemiddeld 23 graden. Toch zouden we een bezoek aan Kenia in mei, mede vanwege het moeilijk spotten van wildlife, niet aanraden.

Kenia kustregio

Ook voor de kustregio van Kenia is het weer in mei als erg nat te omschrijven. Sterker nog, mei is de natste maand van het jaar voor Mombasa en omgeving. Naast de grote hoeveelheid neerslag die er deze maand valt, is de zichtbaarheid in het water slecht. Duikers en snorkelaars die het prachtige koraalrif voor de Keniaanse kust willen zien kunnen beter in een andere periode gaan. De beste reistijd hiervoor is van oktober t/m maart. De temperatuur in mei is overigens nog altijd prima aan de Keniaanse kust, gemiddeld 29 graden. Op dagen dat het droog is, is het dan ook meteen prima weer. Helaas zijn er niet extreem veel van deze dagen in mei, waardoor een bezoek in een andere periode eerder aan te raden valt. Kijk hiervoor eens op onze pagina met de beste reistijd voor Kenia.
Kust van Kenia

Toptip

In voor een avontuur? Huur een auto en maak een roadtrip door Kenia, bijvoorbeeld met roadtripkenya.com.

Feestdagen in Kenia

icoon festiviteiten  Dag van de arbeid (jaarlijks op 1 mei).
icoon festiviteiten  Ramadan (24 april - 23 mei 2020).
De vastenperiode voor Keniaanse moslims.
icoon festiviteiten  Eid al Fitr (23 - 25 mei 2020).
Op deze dag vieren de moslims in Kenia het einde van de Ramadan.
 

Wist je dat...

Kenia de meeste en de grootste variatie aan wilde dieren ter wereld heeft?

Rondreizen Kenia

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

 

AprilKeniaJuni