Weer Kenia
maart

Weer Kenia maart

Kenia banner Masai familie
Overzicht weer Kenia maart
Map weer Kenia maart

Kenia: het weer in maartMarktvrouw in Nairobi

Na 2 relatief droge maanden, slaat het weer in Kenia in maart om. Aan het begin van de maand is het erg warm, met een zeer hoge luchtvochtigheid. Zeker in de binnenlanden van Kenia is dit voelbaar. De kustgebieden hebben over het algemeen nog rustig en aangenaam weer in het begin van maart. Naarmate de maand vordert neemt de kans op langere regenperiodes toe. Maart kan dan ook gezien worden als begin van het ‘lange’ regenseizoen in Kenia. Deze maand is dan ook wat minder populair bij toeristen, waardoor reisaanbieders (zoals Tenzing Travel) vaak goede prijzen aanbieden.
Keniaans landschap

Kenia binnenland

Zoals eigenlijk elke maand liggen de temperaturen ook in maart boven de twintig graden. Met gemiddeld 26 graden is maart een van de warmste maanden van het jaar voor het binnenland van Kenia. Alhoewel het aan het begin van de maand vaak nog droog kan zijn, neemt de kans op langere buien toe naarmate de maand vordert. Met de start van het regenseizoen zijn er bepaalde accommodaties die hun deuren sluiten. Echter, er zijn ook nog voldoende mogelijkheden voor een rondreis (met bijvoorbeeld TUI) langs onder andere Kenia’s grootste park Tsavo. Niet alleen de wilde dieren maken een bezoek aan dit park de moeite waard, ook de schitterende omgeving.

Kenia kustregio

De weersomstandigheden in maart aan de Keniaanse kust zijn, zeker aan het begin van de maand, prima. Het is prachtig snorkelen of duiken in de heldere zee nabij het nationale park Mombasa Marine of in de omgeving van Wasini eiland. De gemiddelde temperatuur schommelt hier, zoals het hele jaar, rond de dertig graden. De hoge luchtvochtigheid, wat het weerbeeld in de rest van Kenia kenmerkt, is aan de kust minder aanwezig. Ook in deze regio van Kenia valt wel een verandering in klimaat waar te nemen in maart. Het aantal dagen met flinke regenval neemt namelijk sterk toe als april dichterbij komt. Voor het beste weer in Kenia in maart is het aan te raden aan het begin van de maand te reizen of in een van de andere maanden met goede weersomstandigheden.
Keniaanse kust

Toptip

Wil je graag een mooie bergwandeling, maar is Mount Kenia toch iets teveel van het goede? Beklim dan Mount Longonot. Je kunt in ongeveer 2 uur de top bereiken en wordt dan beloond met een prachtig uitzicht.

Feestdagen in Kenia

In maart zijn er geen nationale feestdagen of grote evenementen in Kenia.

Wist je dat...

De koffie industrie samen met het toerisme de belangrijkste inkomstenbronnen zijn voor Kenia?

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

 

FebruariKeniaApril