Weer Kenia
augustus

Weer Kenia augustus

Kenia banner Masai familie
Overzicht weer Kenia augustus
Map weer Kenia augustus

Kenia: het weer in augustusThomson's fall Kenia

Een van de droogste en koelste maanden van het jaar is aangebroken in augustus in Kenia. Met gemiddeld 25 graden is het overigens verre van koud. Vanwege de schoolvakanties in veel landen, is augustus drukbezocht door toeristen. Je kunt augustus beter mijden als je op zoek bent naar rust. Daarvoor is een maand als september (buiten de zomervakanties) beter geschikt. Toch is het zeer begrijpelijk dat veel mensen ervoor kiezen in augustus naar Kenia te gaan. Goed weer en de grote kans op het spotten van wildlife zorgen namelijk voor ideale omstandigheden tijdens een vakantie.
Wilde olifanten Kenia

Kenia binnenland

Het aantal zonuren per dag ligt weliswaar wat lager in augustus in vergelijking met andere maanden, maar het is veelal goed weer in het binnenland van Kenia. Augustus is een van de droogste maanden van het jaar. De gemiddelde temperatuur komt net boven de 20 graden uit. De nachten kunnen, zeker in de wat hoger gelegen gebieden wel wat kouder zijn. Augustus is een zeer populaire maand voor een safari in Kenia. De grote trek is in juli van start gegaan en in augustus zijn de dieren veelal te vinden in de vele parken die Kenia rijk is, zoals het beroemde Maasai Mara Nationale Park. Probeer je reis, als je in augustus naar Kenia wilt, wel tijdig te boeken.

Kenia kustregio

Het weer aan de kust van Kenia is prima in augustus. Augustus is dan ook een van de maanden met de beste reistijd voor Kenia. Er valt weinig neerslag in deze maand en de luchtvochtigheid ligt en stuk lager in vergelijking met de voorgaande maanden. De temperatuur ligt overdag op 28 graden. Het koelt in de kustregio ’s nachts een stuk minder snel af dan in het binnenland. De gemiddelde temperatuur in Mombasa, Malindi en Diana Beach komt, ook ’s nachts, nog boven de twintig graden uit. Vanwege dit goede weer in augustus en de ideale omstandigheden voor een safari, zijn de prijzen vaak wat hoger. Toch zijn er vaak nog goede ticketdeals te vinden, zeker wanneer je ruim van tevoren boekt.
Diani strand Kenia

Toptip

Ga kamperen tijdens je reis naar Kenia. Dit geeft je de kans om nog meer een te worden met de natuur en zorgt voor een bijzondere ervaring.

Feestdagen in Kenia

In augustus zijn er geen nationale feestdagen of grote evenementen in Kenia. Islamitische feestdagen vallen ieder jaar in een andere maand en kunnen dus soms wel in augustus vallen. Om dit te checken ga je naar Publicholidays.africa.

Wist je dat...

Afdingen in Kenia heel normaal is als je iets koopt?

Rondreizen Kenia

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

 

JuliKeniaSeptember