Weer Japan
oktober

Weer Japan oktober

japan-banner
Overzicht weer Japan oktober
Map weer Japan oktober

Japan: het weer in oktoberpagode-Japan

Het begin van de maand oktober bevindt zich in de staart van het tyfoonseizoen in Japan. In Centraal- en Zuid-Japan is er dan nog kans om in een orkaan terecht te komen. Naarmate de maand vordert wordt het droger en iets koeler, maar nog altijd aangenaam. De bomen die veranderen van kleur zorgen ervoor dat oktober een mooie maand is om door Japan te reizen (bijvoorbeeld met Tenzing Travel of Koning Aap).
Japanse natuur

Noord-Japan

Overweeg je een reis naar het noorden van Japan in het najaar en zoek je een periode met de beste reistijd, dan is oktober zeker het overwegen waard. Het is weliswaar niet meer zo warm als in de zomer, maar overdag wordt de 15 graden regelmatig gehaald. Bovendien is het veelal zonnig, droog weer. Daarnaast is de herfst in volle gang in deze regio, met de meest prachtige herfstkleuren tot gevolg.

Centraal-Japan

Ook het midden van Japan verwelkomt de herfst in oktober, waar de natte, warme dagen plaatsmaken voor droger en wat frisser weer richting het eind van de maand. Toch worden er nog altijd temperaturen van rond de 20 graden gehaald. In het begin van oktober is er nog kans op een tyfoon, en in deze periode valt er dan ook nog flink wat neerslag. Probeer je rondreis door Japan dus aan het einde van oktober te plannen, dan zijn ook de herfstkleuren op zijn mooist.
Japan in de herfst
Japanse parasols

Zuid-Japan

Het hoogtepunt van het orkaanseizoen in het zuiden van Japan is voorbij, maar ook in oktober is er nog kans op een tyfoon. Zeker in het begin van de maand is er nog een verhoogde kans om met zeer sterke wind te maken te krijgen. De hoeveelheid neerslag in oktober is al weer een heel stuk minder dan in de voorbije maanden. Bovendien is de temperatuur aangenaam, met gemiddeld 24 graden. Zeker richting het eind van oktober zijn de weersomstandigheden voor een vakantie naar Zuid-Japan dus goed te noemen.

Toptip

Ben je een natuurliefhebber? Ga in de herfst (eind september-half oktober) naar Kochia hill in Hitachi Seaside Park, voor prachtig roodgekleurde zomer cipressen.

Feestdagen in Japan

icoon festiviteiten  Taiiku no hi (jaarlijks de tweede maandag van oktober).
Deze nationale feestdag staat in het teken van sport en een gezonde levensstijl. Er worden vele sportieve evenementen gehouden.
icoon festiviteiten  Takayama Herfstfestival (jaarlijks van 9 - 10 oktober).
Net als bij het lentefestival in Takayama worden er verschillende festiviteiten, waaronder een optocht, georganiseerd om de herfst te verwelkomen.

Wist je dat...

Er op Japanse treinstations speciaal personeel rondloopt om passagiers in de overvolle treinen te duwen?

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

 

SeptemberJapanNovember