Meteen naar de inhoud

Weer Japan maart

Weer Japan maart

Overzicht weer Japan maart

Japan: het weer in maart

De eerste tekenen van de lente zijn zichtbaar in maart in grote delen van Japan, alleen het noorden van het land bevindt zich nog in winterse omstandigheden. Daar waar in Zuid-Japan de kersenbloesem al in februari te bewonderen viel, geldt dat nu ook voor het midden van het land. Met mildere temperaturen wordt het weer aangenamer reizen, alhoewel de tweede helft van maart weer wat drukker is vanwege de schoolvakanties in Japan.

Map weer Japan maart

Toptip

Wil je graag eens naar een wedstrijd sumoworstelen? Ga dan in maart naar Osaka, tijdens de Sumo Spring Basho. Het is een van de grootste sumo toernooien in Japan. Mocht je in deze periode naar Osaka gaan, zorg dan dat je op tijd je hotel boekt, want deze raken snel vol!

Toya meer Japan

Noord-Japan

Ook in maart blijft het erg koud in het noorden van Japan. Zo koud als de afgelopen maanden wordt het niet, maar op veel dagen komt het kwik niet boven het vriespunt uit. Wintersporters kunnen dus ook in deze maand nog wel in Noord-Japan terecht, maar de betere sneeuwcondities verdwijnen wel richting het eind van de maand. Daarnaast is er elke dag kans op een, vaak korte, bui. Niet de beste maand dus voor een vakantie naar het noorden van Japan. Ontdek snel wat wel de beste reistijd voor Japan is.

Wist je dat...

Het onder jonge vrouwen in Japan een trend is om je tanden scheef te laten maken? Dit is omdat veel mannen dit schattig en aantrekkelijk vinden.

Centraal-Japan

Alhoewel de temperaturen in Centraal-Japan aan het begin van de maand vaak nog aan de lage kant zijn, lopen deze richting het eind van de maand maart op naar zo’n 13 graden. De lenteachtige omstandigheden in dit gedeelte van Japan zorgen voor de komst van de prachtige kersenbloesem rondom Tokyo, Kyoto en andere delen van het eiland. Zeker de moeite waard om in deze periode een rondreis door Centraal-Japan te maken dus. Reken er wel op dat de ochtenden en avonden nog erg koud kunnen zijn in maart en dat er wat meer neerslag valt dan de afgelopen maanden.

Zonsondergang Japan
Aso Japan

Zuid-Japan

De dagen worden weer wat langer en de temperatuur loopt weer op naar aangename temperaturen. Richting het eind van de maand maart kan het kwik de 20 graden weer halen in Zuid-Japan. Helaas is het deze maand niet alleen maar goed nieuws voor het weer in Zuid-Japan, de kans op neerslag wordt namelijk ook steeds groter. Toch valt er lang nog niet zoveel als de komende maand, wat (zeker eind) maart tot misschien wel de beste reistijd voor Zuid-Japan maakt. Vliegtickets naar Japan zijn in deze periode bovendien vaak niet zo duur.

YourWay2GO-160x600

Feestdagen in maart

Nationale feestdagen
Shunbun no hi (jaarlijks op 20 of 21 maart).
Japanners vieren op deze nationale feestdag het begin van de lente door samen met familie en vrienden de natuur op te zoeken. Voor meer informatie kun je terecht op Officeholidays.com.

 

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

Rondreizen Japan

Rondreizen Japan