Weer Japan
juni

Weer Japan juni

japan-banner
Overzicht weer Japan juni
Map weer Japan juni

Japan: het weer in juniNatuur Japan

De komst van juni betekent dat een groot deel van Japan zich in het regenseizoen (tsuyu) bevindt. Alhoewel het vaak niet de hele dag regent, is dit toch niet de beste maand om naar het midden of zuiden van Japan te reizen. In het noorden van Japan is het veelal prachtig en droog weer in deze tijd van het jaar, omdat deze regio nog niet door het regenseizoen wordt getroffen.
Bloemenveld Hokkaido

Noord-Japan

Daar waar het grootste gedeelte van Japan zich in het regenseizoen bevindt in juni, geldt dat niet voor het noordelijke deel van het land. De luchten zijn veelal blauw, de zon schijnt volop en de temperatuur is aangenaam (zo’n 22 °C). Prachtig weer dus om er op uit te trekken in de prachtige natuurgebieden van Hokkaido, zoals het nationaal park Shikotsu-Toya. Aangezien ook de kersenbloesem in Noord-Japan op zijn hoogtepunt is in juni, is dit een van de maanden met de beste reistijd voor een vakantie naar dit gedeelte van Japan. YourWay2GO biedt je de mogelijkheid om een bezoek aan Hokkaido onderdeel te maken van je reis.

Centraal-Japan

Het regenseizoen is aangebroken in Centraal-Japan in juni. Het is de natste maand van het jaar in deze regio, waarbij er op veel dagen in de maand flink wat neerslag valt. Een voordeel is dat het vaak niet hele dagen regent. Over het algemeen zijn het korte, hevige buien, waarna het ook meteen weer warm is. Het regenseizoen duurt hier tot half juli, dus mocht je je reis naar Japan kunnen uitstellen (of vervroegen) naar een maand met beter weer, dan is dat zeker het overwegen waard. Wil je toch graag in juni gaan, dan bieden Shoestring en Koning Aap verschillende leuke rondreizen aan.
Osaka rivier Japan
Japan Aso vulkaan

Zuid-Japan

De natste maand van het jaar is aangebroken in het zuiden van Japan. Juni valt midden in het regenseizoen in deze regio, met erg veel neerslag. In een maand tijd valt er bijna 400 mm neerslag. Toch is het ook flinke periodes droog, omdat het vaak erg heftige, tropische buien zijn. Zodra het droog is, is het in juni ook lekker weer in Zuid-Japan, met gemiddelde temperaturen van 28 graden.

Toptip

Ben je gek op streetfood? Ga dan in Tokyo naar Shomben Yokocho ofwel Piss Alley.

Feestdagen in Japan

In juni zijn er geen nationale feestdagen of grote evenementen in Japan.

Wist je dat...

Je hoort te smakken als je in Japan noedelsoep eet? Hiermee laat je zien dat je het lekker vindt.

YourWay2GO-300x250

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

 

MeiJapanJuli