Weer Japan
juli

Weer Japan juli

japan-banner
Overzicht weer Japan juli
Map weer Japan juli

Japan: het weer in juliTempeltoegang Japan

Het regenseizoen eindigt in Japan normaal gesproken half juli. Richting het eind van de maand wordt het een stuk droger, maar is het wel onaangenaam warm vanwege de luchtvochtigheid. Over het algemeen is juli dus niet de beste maand voor een rondreis door Japan, tenzij je je vakantie door gaat brengen in Hokkaido, in het noorden van Japan. De weersomstandigheden zijn daar prima.
hokkaido Japan

Noord-Japan

Het noorden van Japan weet het regenseizoen, dat de rest van het land teistert, voor het grootste gedeelte te ontlopen. Over het algemeen is het hier, met gemiddeld 25 graden, lekker warm en zonnig in juli. Samen met augustus is dit de warmste maand van het jaar voor Noord-Japan. Juli is dus een goede maand om naar het noorden van Japan te reizen, zeker ook omdat de bekende lavendel velden van Furano in deze periode in volle bloei staan. Wil je dit gebied graag verkennen? Neem dan eens contact op met Tenzing Travel, YourWay2GO of Van Verre.

Centraal-Japan

Het midden van Japan bevindt zich in juli in het regenseizoen. Zeker het begin van de maand valt er een flinke hoeveelheid neerslag. Richting het eind van de maand, wanneer de Japanse schoolvakanties van start gaan, maakt de regen plaats voor warm weer. Deze stijging in temperatuur gaat gepaard met een toename van de luchtvochtigheid. Het beklimmen van de Mount Fuji, Japans hoogste berg, is goed mogelijk vanaf juli tot en met september. Tenzing Travel biedt bijvoorbeeld mooie reizen aan naar deze prachtige plek.
Ginkaku-ji-tempel-Japan
Okinawa Japan

Zuid-Japan

Over het algemeen is het weer in juli in Japan nat, en dat geldt ook voor het zuiden van het land. Zeker het begin van de maand wordt gekenmerkt door flinke neerslaghoeveelheden. Het einde van de maand is over het algemeen een heel stuk droger. De temperatuur loopt op naar waardes van boven de 30 graden, waardoor het een populaire bestemming is voor Japanse vakantiegangers, die vanwege de schoolvakanties eind juli de stranden in Zuid-Japan in grote getalen weten te vinden. Wil je zelf ook graag in deze maand naar het zuiden van Japan afreizen, kijk dan eens op YourWay2GO.nl of Asiadirect.nl.

Toptip

Het geven van fooi is niet vanzelfsprekend in Japan. Vaak wordt het zelfs gezien als een belediging.

Shoestring Avontuurlijke Groepsrondreizen

Feestdagen in Japan

icoon festiviteiten  Gion Matsuri (jaarlijks van 1 - 31 juli).
Dit evenement in Kyoto is een van de grootste en bekendste festivals van Japan, met verschillende festiviteiten en straatmarkten. Het hoogtepunt is een grote parade op 17 juli.
icoon festiviteiten  Umi no hi (jaarlijks de derde maandag van juli).
Deze dag vereren Japanners de zee en alles wat de zee hen te bieden heeft.
icoon festiviteiten  Sumida River Fireworks Festival (jaarlijks de laatste zaterdag van juli).
Dit vuurwerkfestival vindt jaarlijks plaats in Tokyo, in de buurt van de Sumida rivier. Verder is er in de omgeving van de Sensoji tempel in Asakusa een leuke straatmarkt, waar je goed kunt eten.
icoon festiviteiten  Sapporo Summer Festival (jaarlijks van half juli - half augustus).
Voor onder andere bierliefhebbers is dit jaarlijkse festival in Sapporo een aanrader. In het Odori park vind je dan verschillende bierbrouwers van over het hele land. Verder zijn er tijdens het festival dans- en muziekoptredens, markten en andere festiviteiten.

Wist je dat...

Het capsule hotel een populair concept is in Japan? Hier slaap je in een kleine cabine en kun je geld besparen op je accommodatie. Met name in Tokyo zijn er veel capsule hotels, die niet allemaal even veel comfort bieden. Culture Trip heeft daarom de beste capsule hotels in Tokyo voor je op een rijtje gezet. Wil je ook eens verblijven in een capsule hotel? Boek dan je overnachting bij Booking.com.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

 

JuniJapanAugustus