Weer India
september

Weer India september

indiase-vrouwen-banner
overzicht-weer-india-september
map-weer-india-september

India: het weer in septemberchhattris-orchha

De laatste maand van de moesson is aangebroken in India in september. Voor de meeste regio’s geldt dan ook dat ze al wat minder regen zien dan in de voorbije maanden. Zeker het noordwesten ziet al wat minder neerslag en voor deze regio is september dan ook best een plezierige maand om te reizen. Voor een bezoek aan het noordoosten of zuidwesten van India is het wellicht beter nog een maandje te wachten.
himalaya-india

Noordwest-India

Alhoewel september nog in het moesson seizoen valt, is dit eigenlijk een vrij goede maand om naar Noordwest-India te gaan. De regen kan nog heftig zijn, maar vaak duurt een bui niet lang. Over het algemeen zijn de dagen zonnig en de temperaturen hoog, zelfs ’s nachts. Daarnaast is het landschap misschien wel op haar mooist, met veel groen en goedgevulde meren en rivieren. Het is nog niet zo druk met toeristen en veel hotels hebben dan ook goede deals in september (kijk hiervoor eens op Booking.com). Nadeel is wel dat veel nationale parken pas vanaf half oktober weer open gaan.

Noordoost-India

Je zou zeggen dat Noordoost-India zijn portie regen de afgelopen maanden al wel gehad heeft. Toch valt er ook in september nog flink wat neerslag in deze regio. De extreme hoeveelheden die er in juli en augustus vielen, zijn verleden tijd. Toch is regenkleding, ook in september, geen overbodige luxe. De kans op dagen met regen is groter dan de kans op volledig droge dagen. Wellicht is het dan ook verstandiger om ook deze laatste maand van de moesson nog even niet naar dit gebied te gaan. De beste reistijd kun je vinden op onze homepage van India.
plantage-india
tempel-chennai

Midden- en Zuidoost-India

In september lijken de moessonbuien in deze regio wat heftiger dan in de afgelopen maanden. Niet dat het vaker regent in het midden en zuidoosten van India in deze maand, maar er valt wel meer neerslag dan in de voorgaande maanden. Gelukkig is het over het algemeen gewoon droog en vaak ook zonnig. De temperatuur schommelt rond de 30 graden en ook in de nachten komt het kwik nog boven de 20 graden uit. Ondanks het regenseizoen in India, best goede reisomstandigheden dus in deze regio.

Zuidwest-India

Het moesson seizoen is ook in het zuidwesten van India nog niet voorbij. Hevige regenbuien zijn ook in deze maand zeker nog aanwezig. Toch is het niet zo dat het de hele maand regent. Met wat geluk kun je zomaar een week lang geen enkele regenbui zien. Wel is het zeewater in deze tijd van het jaar erg ruig, dus veilig zwemmen is er nog niet bij. Voor goede deals met hotels is het nog wel een goede maand, want veel toeristen laten zich in deze maand nog niet zien.
kruiden-india

Toptip

Bestel eens een thali, een rond bord met verschillende kleine gerechtjes en rijst. Overheerlijk en een goede manier om allerlei dingen te proeven.

Feestdagen in India

In september zijn er geen nationale feestdagen of grote evenementen in India.

Wist je dat...

Er in India meer films gemaakt worden dan in de Verenigde Staten?

Tenzing Travel - India

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

 

AugustusIndiaOktober