Weer India
oktober

Weer India oktober

indiase-vrouwen-banner
overzicht-weer-india-oktober
map-weer-india-oktober

India: het weer in oktoberkhajuraho-india

Wanneer je naar India wilt als er niet te veel toeristen zijn en het weinig regent is oktober misschien wel een van de betere maanden. De moesson heeft India voor het grote deel wel zo’n beetje verlaten in deze maand en het toeristenseizoen begint langzaam maar zeker weer op gang te komen. Alleen in het zuidwesten valt nog flink wat neerslag, maar ook daar laat de zon zich weer regelmatig zien.
chomu-palace-rajasthan

Noordwest-India

Alhoewel het op sommige dagen misschien wat aan de warme kant kan zijn, met temperaturen van ruim boven de 30 graden, is oktober een goede maand om naar Noordwest-India te reizen. Het regenseizoen is hier ten einde en de kans op neerslag is dan ook niet meer zo groot. Over het algemeen is het helder en zonnig weer. Ook een bezoek aan het Himalaya gebied is in deze maand aan te raden, omdat de zichtbaarheid goed is en het nog niet zo extreem koud is in oktober. Kijk eens op 333Travel.nl of Shoestring.nl voor prachtige rondreizen door het noordwesten van India.

Noordoost-India

Eindelijk neemt de neerslag wat af in het noordoosten van India, het regenseizoen loopt ook in deze regio van India op zijn eind. Na maanden van heel veel regen, ziet oktober weer veelal droge dagen. Zo af en toe kan er nog een hevige bui voorbij trekken, maar over het algemeen is het weer droog en zonnig. Met temperaturen van net onder de 25 graden is het dan ook meteen erg lekker weer in oktober in Noordoost-India. De maanden met de beste reistijd zijn eindelijk weer in zicht.
indiaas-berglandschap
dagelijks-leven-in-bijapur

Midden- en Zuidoost-India

Alhoewel oktober vaak gezien wordt als de start van het toeristenseizoen is het over het algemeen nog niet te druk bij veel bezienswaardigheden. Bepaalde activiteiten starten zelfs pas weer op vanaf oktober of november. Het weer in India is in oktober weer een stuk verbeterd ten opzichte van de afgelopen maanden. Er valt zo nu en dan nog wel een fikse bui, maar over het algemeen is het de zon die veel aanwezig is in het midden en zuidoosten van het land.

Zuidwest-India

Ook in het zuidwesten van India is te merken dat de moesson op zijn retour is in oktober. Toch valt er nog wel met enige regelmaat een flinke bui. De buien die er nog wel vallen zijn vaak wat korter en minder hevig dan de voorbije maanden. Veel activiteiten starten weer op vanaf oktober, dus zeker aan het begin van de maand kun je nog weleens voor een gesloten deur staan. Al met al is oktober een redelijke maand om naar Zuidwest-India te trekken, maar in een flinke bui ga je waarschijnlijk wel terechtkomen.
kerala-zonsondergang

Toptip

Als je de Taj Mahal wilt gaan bezoeken, ga dan meteen in de ochtend als het open gaat. Een prachtig gezicht om daar de zon op te zien komen en het is er dan nog niet zo druk.

India2GO_250x250

Feestdagen in India

 icoon festiviteiten  Gandhi Jayanti (jaarlijks op 2 oktober).
De verjaardag van Mahatma Gandhi. Jaarlijks wordt Gandhi herdacht door middel van ceremonies door het hele land. Scholen, overheidsgebouwen, winkels en dergelijken zijn gesloten.
icoon festiviteiten  Dussehra ofwel Vijaya Dashami (25 oktober 2020).
Deze dag is voor Hindoes het einde van Navatri, een 10-daagse periode van vasten, rituelen en festiviteiten om de overwinning van Rama op Ravana te vieren.
icoon festiviteiten  Milad un-Nabi (29 oktober 2020).
De verjaardag van de profeet Mohammed wordt door moslims in India gevierd op deze dag. Door het hele land worden er parades gehouden, mensen komen samen in de moskee en dragen voor uit de koran.

Wist je dat...

Engels veel gesproken wordt in India? Dit komt doordat India vroeger een Engelse kolonie was.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

 

SeptemberIndiaNovember