Weer IJsland
oktober

Weer IJsland oktober

ijsland-banner-ijsschotsen
overzicht-weer-ijsland-oktober
map-weer-ijsland-oktober

IJsland: het weer in oktoberijslands-berglandschap

De temperatuur neemt een flinke duikvlucht in oktober en de kans op neerslag neemt toe. In sommige jaren kan deze neerslag aan het begin van de maand al sneeuw zijn, waardoor het land zich dan al onder een witte laag bevindt. In andere jaren kun je nog genieten van echt herfstweer, met de bijbehorende prachtige herfstkleuren. Oktober is dus een redelijk goede maand om naar IJsland te gaan, zeker ook omdat dit een van de betere maanden is om het Noorderlicht te aanschouwen.
zonsondergang-ijsland

Noord-IJsland

Neem vooral warme kleding mee als je in oktober naar het noorden van IJsland reist. De temperatuur komt overdag vaak nog wel boven het vriespunt uit, maar in de nachten ligt de temperatuur meestal onder nul. Oktober is de natste maand van het jaar in Noord-IJsland, zo’n beetje om de dag valt er wel wat neerslag. De periode met de beste reistijd voor IJsland is dus weer voorbij in oktober. Gelukkig liggen de prijzen wel weer een stuk lager in vergelijking met het zomerseizoen. Kijk eens op SNP voor prachtige rondreizen, waarbij je lekker kunt wandelen.

Zuid-IJsland

Met het weer in het zuiden van IJsland kan het alle kanten op in oktober. Daar waar het de ene dag nog aangenaam, rustig weer is, kan het de volgende dag stormachtig en onstuimig zijn. Over het algemeen valt er een flinke hoeveelheid neerslag in deze maand. Alhoewel het in het zuiden wat minder koud is dan in het noorden, heb je ook hier warme kleding nodig. Zeker als je in de nachten het Noorderlicht wil zien, waar oktober een geschikte maand voor is in IJsland. Neem een kijkje op TUI.nl voor leuke aanbiedingen.
turfhuizen-zuid-ijsland

Toptip

Wil je het Noorderlicht zien? Breng dan een bezoek aan IJsland in maart of oktober. Dan is de kans groot dat je dit natuurverschijnsel te zien krijgt en is het Noorderlicht op zijn mooist.

Feestdagen in IJsland

In oktober zijn er geen nationale feestdagen of grote evenementen in IJsland.

Wist je dat...

IJslanders overal saus bij eten en ook overal een speciale saus voor hebben?

IJsland

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

 

SeptemberIJslandNovember