Weer IJsland
november

Weer IJsland november

ijsland-banner-ijsschotsen
overzicht-weer-ijsland-november
map-weer-ijsland-november

IJsland: het weer in novemberschermering-ijsland

De komst van november betekent dat de koude wintermaanden weer voor de deur staan. Het is vooral erg donker in IJsland in november en de hevige wind zorgt ervoor dat het erg koud aanvoelt. Vanwege het gebrek aan daglicht in deze periode is november niet echt een aanrader, tenzij je het magische Noorderlicht wilt zien.
noorderlicht-ijsland

Noord-IJsland

Dat je warme kleding nodig hebt in november in IJsland spreekt voor zich. De temperatuur komt niet vaak meer boven het vriespunt uit. Wanneer je fan bent van kou, wind, sneeuw en lange nachten, dan is het noorden van IJsland in november zeker een aanrader. De zonsopkomst en -ondergang zijn prachtig in deze tijd van het jaar en de prijzen liggen, vanwege de beperkte vraag, een heel stuk lager. Zorg er, vooral in deze periode, wel voor dat je qua kleding goed bent voorbereid. Kijk eens op backpackspullen.nl voor een goede reisuitrusting.

Zuid-IJsland

Alhoewel oktober door veel mensen gezien wordt als een betere maand om het noorderlicht te zien, is dit in november ook goed mogelijk. Uiteraard heb je, ook in deze maand, wel een beetje geluk nodig, dit natuurverschijnsel te mogen aanschouwen. Verwacht verder een wit landschap en weinig zon als je in november naar IJsland afreist. Wat ons betreft niet de meest ideale omstandigheden om in volle glorie van dit mooie land te genieten. Wil je toch graag in november naar IJsland afreizen? Sawadee biedt leuke winterse rondreizen aan.
vulkaan-ijsland

Toptip

Bezoek een van de vele kleine dorpsfestivals in IJsland.

Feestdagen in IJsland

icoon festiviteiten  Iceland Airwaves (jaarlijks begin november).
Een meerdaags muziekfestival in Reykjavik. Meer informatie kun je vinden op Icelandairwaves.is.

Wist je dat...

Het in IJsland gebruikelijk is om je schoenen uit te doen als je een huis binnen gaat?

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

 

OktoberIJslandDecember