Weer IJsland
mei

Weer IJsland mei

ijsland-banner-ijsschotsen
overzicht-weer-ijsland-mei
map-weer-ijsland-mei

IJsland: het weer in meiijsland-katoengras

In mei is het in IJsland eindelijk weer een normaal aantal uren licht per dag. Alhoewel de lente in IJsland maar kort duurt, is het een aangename periode om te reizen. Vooral het einde van mei is een goede periode om naar IJsland te reizen. Het weer is dan goed en de prijzen zijn nog niet zo hoog als ze de komende maanden, als het toeristenseizoen echt op gang komt, zullen zijn.
ijslaag-ijsland

Noord-IJsland

Mei laat de winter definitief achter zich in IJsland. Het kan weliswaar nog steeds koud worden, maar de lange, donkere nachten komen niet meer voor. Wegen zijn weer beter begaanbaar, de zon laat zich overdag regelmatig zien en minder neerslag dan in de maand mei valt er in het noorden van IJsland niet. Kortom, mei is een van de betere maanden om naar dit gedeelte van IJsland af te reizen. Ga je zelf op pad met een auto, regel dan op tijd je overnachtingen op Booking.com.

Zuid-IJsland

De langere dagen zorgen er ook in het zuiden van IJsland voor dat de zon zich wat vaker kan laten zien. Daardoor kan ook de temperatuur oplopen naar rond de 10 graden. Een flinke verbetering dus met de afgelopen maanden. In navolging van april valt er in mei nog minder neerslag. Ook het rondreizen gaat weer een stuk makkelijker in deze tijd van het jaar. Al met al is deze maand dus een goede periode om Zuid-IJsland te bezoeken. Kijk voor een uitgebreid aanbod en lage prijzen eens op TUI.nl.
vulkaankrater-ijsland

Toptip

Breng een bezoek aan het restaurant Tjoruhusid in Isafjordur, waar ze heerlijke verse vis serveren.

Feestdagen in IJsland

icoon festiviteiten  Dag van de arbeid (jaarlijks op 1 mei).
icoon festiviteiten  Hemelvaartsdag (jaarlijks in mei).
Voor exacte data kijk je op Publicholidays.eu.
icoon festiviteiten  Pinksteren (jaarlijks in mei of juni).
Lees meer over Pinksteren in IJsland op Publicholidays.eu.

Wist je dat...

Er in IJsland, ondanks de kou, het hele jaar door gebarbecued wordt? IJslanders zijn gek op vlees van de barbecue.

IJsland met Voigt Travel

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

 

AprilIJslandJuni