Meteen naar de inhoud

Weer IJsland januari

Weer IJsland januari

overzicht-weer-ijsland-januari

IJsland: het weer in januari

Januari staat niet in de topmaanden van beste reistijd voor IJsland. In januari kan het namelijk extreem koud weer worden in IJsland. Alhoewel het noorderlicht in deze maand vaak wel gezien kan worden, is het over het algemeen op zijn mooist in oktober of in maart. Alleen voor liefhebbers van lange nachten en veel sneeuw valt een bezoek aan IJsland in januari aan te raden.

map-weer-ijsland-januari

Toptip

Let altijd goed op de verkeersborden langs de weg! Wegen zijn vaak afgesloten vanwege sneeuwval en dit wordt niet aangegeven op je navigatiesysteem.

stykkisholmur-ijsland

Noord-IJsland

Januari is de koudste maand van het jaar in IJsland. De temperatuur kan in deze periode van het jaar zakken naar -30 graden. De wind kan er voor zorgen dat het zelfs nog kouder aanvoelt. Het aantal uur daglicht is minimaal. Verwacht in dit jaargetijde veel sneeuw te zien, maar hou er wel rekening mee dat daardoor niet alle wegen goed begaanbaar zijn. Aangezien er betere maanden zijn om het noorderlicht te aanschouwen, lijkt januari qua weer niet de beste maand om het noorden van IJsland te bezoeken.

Wist je dat...

Engels in IJsland overal gesproken wordt?

Zuid-IJsland

In het zuiden van IJsland is het weer in januari niet veel anders dan in het noorden. Het is weliswaar iets minder koud, maar ook hier komt het kwik over het algemeen niet boven het vriespunt uit. Voordeel van een bezoek in deze periode is dat de prijzen lager zijn. Daarnaast zijn er prachtige natuurverschijnselen te zien, zoals met sneeuw bedekte vulkanen. Zorg in ieder geval voor warme kleding als je in deze periode van het jaar naar IJsland afreist. Kijk eens op backpackspullen.nl voor handige reiskleding om de winterse kou te kunnen trotseren.

seljalandsfoss-ijsland

IJsland met Voigt Travel

Feestdagen in januari

Nationale en lokale feestdagen
Nieuwjaarsdag (jaarlijks op 1 januari).

Twelfth Night (jaarlijks op 6 januari).
Op deze dag viert men in IJsland het einde van de kerstperiode. Ze sluiten deze tijd af met onder andere vuurwerk.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?