Weer IJsland
januari

Weer IJsland januari

ijsland-banner-ijsschotsen
overzicht-weer-ijsland-januari
map-weer-ijsland-januari

IJsland: het weer in januariberglandschap-ijsland

Januari staat niet in de topmaanden van beste reistijd voor IJsland. In deze maand kan het extreem koud worden. Alhoewel het noorderlicht in deze maand vaak wel gezien kan worden, is het over het algemeen op zijn mooist in oktober of in maart. Alleen voor liefhebbers van lange nachten en veel sneeuw valt een bezoek aan IJsland in januari aan te raden.
stykkisholmur-ijsland

Noord-IJsland

Januari is de koudste maand van het jaar in IJsland. De temperatuur kan in deze periode van het jaar zakken naar -30 graden. De wind kan er voor zorgen dat het zelfs nog kouder aanvoelt. Het aantal uur daglicht is minimaal. Verwacht in dit jaargetijde veel sneeuw te zien, maar hou er wel rekening mee dat daardoor niet alle wegen goed begaanbaar zijn. Aangezien er betere maanden zijn om het noorderlicht te aanschouwen, lijkt januari qua weer niet de beste maand om het noorden van IJsland te bezoeken.

Zuid-IJsland

In het zuiden van het eiland is het weer in januari niet veel anders dan in het noorden. Het is weliswaar iets minder koud, maar ook hier komt het kwik over het algemeen niet boven het vriespunt uit. Voordeel van een bezoek in deze periode is dat de prijzen lager zijn. Daarnaast zijn er prachtige natuurverschijnselen te zien, zoals met sneeuw bedekte vulkanen. Zorg in ieder geval voor warme kleding als je in deze periode van het jaar naar IJsland afreist. Kijk eens op backpackspullen.nl voor handige reiskleding om de winterse kou te kunnen trotseren.
seljalandsfoss-ijsland

Toptip

Let altijd goed op de verkeersborden langs de weg! Wegen zijn vaak afgesloten vanwege sneeuwval en dit wordt niet aangegeven op je navigatiesysteem.

Feestdagen in IJsland

icoon festiviteiten  Nieuwjaarsdag (jaarlijks op 1 januari).
icoon festiviteiten  Twelfth Night (jaarlijks op 6 januari).
Op deze dag viert men in IJsland het einde van de kerstperiode. Ze sluiten deze tijd af met onder andere vuurwerk.

Wist je dat...

Engels in IJsland overal gesproken wordt?

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

 

DecemberIJslandFebruari