Weer IJsland
februari

Weer IJsland februari

ijsland-banner-ijsschotsen
overzicht-weer-ijsland-februari
map-weer-ijsland-februari

IJsland: het weer in februariijsland-ijsschotsen

Ook februari is niet terug te vinden in de top-3 beste reistijd maanden voor IJsland. In navolging van januari is het nog altijd koud, maar daar waar januari over het algemeen een rustig weerbeeld laat zien, kan het in februari vaak guur en onrustig zijn. Daarnaast zijn de dagen nog steeds erg kort en kan het reizen moeilijk zijn vanwege de weersomstandigheden (denk aan niet begaanbare wegen). Kortom februari en IJsland zijn niet de perfecte combinatie.
ijslands-landschap

Noord-IJsland

Ook in februari ligt het noorden van IJsland voor het grootste deel van de tijd in het donker. De nachten zijn lang en de dagen nog altijd kort. Voor liefhebbers van kou en onstuimig weer is dit misschien wel de beste reistijd, veel anderen zullen een andere maand prefereren. Wanneer het noorderlicht het beste te zien is varieert per jaar, maar over het algemeen is de kans richting het einde van de maand iets groter. Met Sawadee kun je tijdens een mooie groepsreis op jacht gaan naar het noorderlicht.

Zuid-IJsland

Ook in het zuiden van IJsland is het koud in deze periode. Het weer in IJsland in februari is erg verraderlijk. Op één dag kan het rustige weer zomaar omslaan in een sneeuwstorm, terwijl het een uur later weer flink kan gaan stormen met hevige wind en regenval. Niet de meest ideale omstandigheden om naar het zuiden van IJsland af te reizen. Positief aan deze maand is dat de kans om de zon te zien groter is dan in januari (maar voor zonliefhebbers nog altijd veel te weinig…).
turfhuisjes-zuid-ijsland

Toptip

Een bezoek aan een van de vele natuurlijke hotsprings is zeker een must in IJsland. Vlakbij Reykjavik kun je bijvoorbeeld Reykjadalur vinden.

Feestdagen in IJsland

icoon festiviteiten  Food and fun festival (jaarlijks eind februari/begin maart).
Gerenommeerde koks van over de hele wereld komen naar Reykjavik om heerlijke gerechten te bereiden van IJslandse ingrediënten. Deze gerechten kun je op veel verschillende plaatsen door de stad proeven. Meer informatie kun je vinden op Foodandfun.is.

Wist je dat...

Water uit de kraan in IJsland gewoon gedronken kan worden?

IJsland

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

 

JanuariIJslandMaart