Weer IJsland
augustus

Weer IJsland augustus

ijsland-banner-ijsschotsen
overzicht-weer-ijsland-augustus
map-weer-ijsland-augustus

IJsland: het weer in augustusijslandse-waterval

De maand augustus is qua omstandigheden erg vergelijkbaar met juli. Dit betekent dat het qua weer een prima maand is om IJsland een bezoek te brengen. Aangezien veel toeristen er net zo over denken en het in veel landen ook nog eens zomervakantie is, kan het erg druk zijn bij de vele prachtige bezienswaardigheden die IJsland rijk is.
ijsland-landschap

Noord-IJsland

Ook in augustus zijn de dagen nog lang en de nachten kort. De zon schijnt weliswaar al iets minder vaak dan in de afgelopen maanden, maar kans op flink wat zonnige uren blijft groot, zeker voor IJslandse begrippen. Richting het eind van augustus kleurt de hemel wat donkerder in de nachten, maar dit is een prima tijd om te genieten van al het moois IJsland te bieden heeft, omdat veel toeristen weer huiswaarts gekeerd zijn. Kijk eens bij TUI voor goede aanbiedingen.

Zuid-IJsland

In het eerste weekend van augustus zijn er vaak van allerlei festiviteiten in verschillende plaatsen door het hele land. De lange dagen in combinatie met de hogere temperaturen zorgen ervoor dat dit een geliefde reismaand is om IJsland te bezoeken. Zeker als je een afkeer hebt van kou is augustus, of de IJslandse zomer in het algemeen, een prima tijd om naar IJsland te reizen (bijvoorbeeld met Voigt Travel). Als je echter van rust houdt, kun je wellicht beter een maandje wachten, tot de meeste toeristen weer vertrokken zijn.
ijsland-reykjavik

Toptip

Bezoek de Fjadrargljufur kloof en maak een prachtige wandeling daar.

Feestdagen in IJsland

icoon festiviteiten  Frídagur verslunarmanna (jaarlijks de eerste maandag van augustus).
Doordat deze dag altijd op maandag valt, trekken de IJslanders erop uit. Er worden tijdens dit lange weekend vele muziekevenementen en andere activiteiten georganiseerd. Bezoek bijvoorbeeld ‘Thjodhatid (ofwel National Festival)’ in Vestmannaeyjar (Westmann eiland), het ‘One With Everything’ festival in Akureyri en het ‘Flying Sparks’ festival in Neskaupsstaður.
icoon festiviteiten Fiskidagurinn mikli (jaarlijks begin augustus).
Het noordelijk gelegen vissersplaatsje Dalvík staat deze dagen in het teken van vis. Je kunt er veel verschillende vis en zeevruchten proberen, helemaal gratis. Verder worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Voor meer informatie kun je terecht op Fiskidagurinnmikli.is.
icoon festiviteiten  Reykjavik pride (jaarlijks in augustus).
Een van de grootste festivals in IJsland, met verschillende festiviteiten door de hele stad. Het evenement is te vergelijken met de Gay pride in Amsterdam. Op Visitreykjavik.is kun je meer informatie vinden.
icoon festiviteiten  Menningarnótt ofwel cultuurnacht (jaarlijks in augustus).
Door heel Reykjavik worden verschillende culturele activiteiten georganiseerd. Lees verder op Menningarnott.is.

Wist je dat...

Je in IJsland geen McDonald’s kunt vinden? De laatste vestiging sloot in 2009 wegens economische redenen. Een IJslander heeft zijn hamburger uit deze tijd bewaard en deze is nog altijd te bewonderen in het Bus hostel in Reykjavik.

SNP Wandelvakanties

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

 

JuliIJslandSeptember