Weer Cuba
januari

Weer Cuba januari

cuba-banner-auto
overzicht-weer-cuba-januari
map-weer-cuba-januari

Cuba: het weer in januaricuba-guajiro

Het weer in Cuba is heerlijk te noemen in januari. Deze maand valt in het droge seizoen van Cuba, met vrijwel de hele maand warm en droog weer. De temperatuur in het oosten van Cuba ligt in januari iets hoger dan in het westen, maar ook daar komt de temperatuur vaak boven de 25 graden uit. Als je dus op zoek bent naar zon in januari, is Cuba een goede optie.
havana-cuba

West-Cuba

Het klimaat in West-Cuba in januari is mild te noemen. Het hele land bevindt zich midden in het droge seizoen, met slechts op enkele dagen een beperkte hoeveelheid neerslag. Met zo’n 6 a 7 uur zonneschijn per dag, schijnt de zon wel wat minder in vergelijking met andere maanden. Alhoewel het een van de koudste maanden van het jaar is, komt de temperatuur in het westen van Cuba nog altijd rond de 25 graden uit. Een goede maand dus als je een rondreis door West-Cuba wilt gaan maken.

Oost-Cuba

Januari is misschien wel een van de maanden met de beste reistijd voor Oost-Cuba. De gemiddelde temperatuur komt net onder de 30 graden uit en met temperaturen van tegen de 20 graden is het ook in de nachten niet koud te noemen. Het is niet de maand met de meeste zonuren, maar met gemiddeld 7 zonuren per dag schijnt deze wel zeer regelmatig. Daarnaast zijn ook de zwemcondities in de Caribische zee goed te noemen. Januari is een prima maand dus voor een vakantie in het oosten van Cuba.
citrusvruchten-cuba

Toptip

Voor lekkere vis en schaaldieren gecombineerd met een relaxte vibe ga je naar Baracoa.

Feestdagen in Cuba

icoon festiviteiten  Triunfo de la Revolución (jaarlijks op 1 januari).
Op deze dag vieren de Cubanen de overwinning tijdens de Cubaanse revolutie en de eerste dag van het jaar. Er zijn straatfeesten, concerten en dergelijken door het hele land.
icoon festiviteiten  Nieuwjaarsviering (jaarlijks op 2 januari).
icoon festiviteiten  Havana International Jazz Festival (jaarlijks half januari).
Bekende en minder bekende jazz muzikanten van over de hele wereld komen jaarlijks naar Havana voor dit festival. Zeker een aanrader voor jazzliefhebbers.
icoon festiviteiten  Geboortdedag van José Martí (jaarlijks op 28 januari).
José Martí was een van de leiders tijdens de Cubaanse onafhankelijkheidsoorlog en wordt nog steeds gezien als een nationale held. Deze dag is geen officiële feestdag, maar voor veel Cubanen wel een belangrijke dag om bij stil te staan.

Wist je dat...

De cocktail ‘Cuba libre’ in Cuba bekend staat onder een andere naam? Namelijk als ‘Mentirita’, ofwel klein leugen.

Tenzing Travel - Cuba

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

 

DecemberCubaFebruari