Weer Cuba
december

Weer Cuba december

cuba-banner-auto
overzicht-weer-cuba-december
map-weer-cuba-december

Cuba: het weer in decemberhagedis-in-cuba

In december start het droge seizoen definitief. Dit betekent dat de dagen zonovergoten zijn, met heerlijke temperaturen van net geen 30 graden. December scoort dan ook hoog op het lijstje ‘maanden met beste reistijd voor Cuba’. Een prima maand dus om naar Cuba te reizen (bijvoorbeeld met YourWay2GO) om even aan de Nederlandse kou te ontsnappen.
cuba-man

West-Cuba

December is een van de maanden met de beste reistijd voor het westen van Cuba. Het regen- en orkaanseizoen is afgesloten en daarvoor in de plaats is rustig, zonnig en warm weer gekomen. Buien zijn vrij zeldzaam in deze maand, december is namelijk een van de droogste maanden in West-Cuba. Met een gemiddelde temperatuur van zo’n 27 graden kun je je eigenlijk geen betere omstandigheden wensen. Het enige nadeel is wellicht dat het toeristenseizoen in volle gang is, met bijbehorende prijzen als gevolg. Bij TUI kun je echter vaak nog wel goede aanbiedingen vinden.

Oost-Cuba

Na flink wat natte maanden is het in december definitief voorbij met het regenseizoen in het oosten van Cuba. De kans op serieuze neerslag is verwaarloosbaar in deze maand. Niet verwonderlijk dan ook dat het een populaire maand is voor een vakantie naar Cuba. Het kan dus druk zijn bij populaire bezienswaardigheden. Temperaturen van tegen de 30 graden, met slechts af en toe een licht zeebriesje zorgen voor vrijwel constant heerlijk weer. Het is dat het zeewater wat aan de frisse kant is, anders zouden er weinig verbeterpunten overblijven…
dolfijnen-cuba

Toptip

Eet je graag vegetarisch? Ga dan eens naar California Cafe in Havana.

Feestdagen in Cuba

icoon festiviteiten  Overlijdensdag Antonio Maceo (jaarlijks op 7 december).
Antonio Maceo speelde een belangrijke rol in de Cubaanse onafhankelijkheid van Spanje. Zijn sterfdag is geen officiële feestdag, maar voor veel Cubanen wel een belangrijke dag om bij stil te staan.
icoon festiviteiten  Kerstmis (jaarlijks op 25 december).
Sinds 1998 weer een officiële feestdag in Cuba.
icoon festiviteiten  Oudjaarsavond (jaarlijks op 31 december).

Wist je dat...

Mobiele telefoons tot 2008 verboden waren in Cuba?

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

 

NovemberCubaJanuari