Weer Costa Rica 
juli

Weer Costa Rica juli

Costa Rica banner kikker
Overzicht weer Costa Rica juli
Map weer Costa Rica juli

Costa Rica: het weer in juliAap in Costa Rica

Juli is een beetje een vreemde maand voor wat het weer in Costa Rica betreft. Alhoewel het land zich midden in het regenseizoen bevindt is er een soort van mini droogteseizoen in juli en augustus. Locals noemen dit veranillo oftewel kleine zomer. Deze pauze van het regenseizoen geldt overigens niet voor de oostkust, daar valt de regen met bakken uit de hemel in juli. Vooral de westkust is dan ook erg populair in deze tijd van het jaar.
Resort in Costa Rica

West-Costa Rica

Nadat de hoeveelheid neerslag in mei en juni flink toenam, laat juli weer een afname in regenval zien. In deze maand kun je weer meer droge dan natte dagen verwachten en op dagen dat het wel regent, zal dit veelal in de late middag of vroege avond zijn. Vooral de ochtenden zijn dan vaak prachtig, met zonnig weer en een temperatuur die, zoals vrijwel het gehele jaar, rond de 30 graden uitkomt. Mocht je tijdens de schoolvakantie met het hele gezin op reis willen naar Costa Rica, dan is dat dus zeer goed mogelijk. Reisorganisaties zoals SNP Natuurreizen en Koning Aap bieden speciale familiereizen aan.

Centraal-Costa Rica

Ook het midden van Costa Rica laat een daling zien in hoeveelheid regen ten opzichte van vorige maand. Bovendien valt het weer in dit gedeelte van het land redelijk goed te voorspellen. De ochtenden beginnen vaak met prachtig, helder weer. Later op de dag neemt de bewolking toe en aan het begin van de avond valt er wat neerslag. Overigens regent het niet elke dag, dus over het algemeen valt er prima te reizen in juli. Wil je graag inspraak hebben bij de samenstelling van je reis naar Costa Rica, neem dan eens een kijkje op VanVerre.nl.
Costa Rica meer bij vulkaan
Costa Rica schemering

Oost-Costa Rica

Het oosten van Costa Rica kent geen pauze in het regenseizoen. Het tegenovergestelde is zelfs waar, juli is een van de natste maanden van het jaar. Op sommige dagen regent het zelfs de hele dag. Het zuidelijke deel van de Caribische kust ziet iets minder neerslag dan het noordelijke deel, maar voor heel Oost-Costa Rica is regenkleding geen overbodige luxe in juli. Vanwege landverschuivingen en overstromingen kunnen wegen onbegaanbaar zijn in deze tijd van het jaar. Kijk eens op onze homepage van Costa Rica voor de beste reistijd van deze regio.

Toptip

Als je van wandelen houdt, sla dan het Rainmaker park nabij Quepos niet over. Hier maak je een prachtige jungle wandeling, waarbij je over vele hangbruggen loopt en mooie uitzichten hebt.

Feestdagen in Costa Rica

icoon festiviteiten  Fiesta de la Virgen Del Mar (jaarlijks op de zaterdag het dichtste bij 16 juli).
Het feest van de maagd van de zee wordt in Puntarenas gevierd met tal van activiteiten, waaronder een processie van gedecoreerde vissersboten.
icoon festiviteiten  Dia de Guanacaste (jaarlijks op 25 juli).
Op deze nationele feestdag wordt de verovering van Guanacaste op Nicaragua in 1824 gevierd. Door het hele land vinden festiviteiten plaats, met de meest uitbundige en kleurrijke shows in de noordwestelijke regio van Guanacaste.

Wist je dat...

De zon in Costa Rica het hele jaar op dezelfde tijd opkomt en onder gaat? Dit komt doordat het land zo dicht bij de Evenaar ligt.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

 

JuniCosta RicaAugustus