Weer Canada
juni

Weer Canada juni

Bruine beer Canada
Overzicht weer Canada juni
Map weer Canada juni

Canada: het weer in juniNathan Phillips Square, Toronto

Het eind van de lente en begin van de zomer. Juni is een van de maanden met de beste reistijd voor Canada. Het weer is heerlijk met veel zon en aangename temperaturen. Bovendien zijn er in juni nog niet zoveel toeristen, waardoor het rustiger en goedkoper reizen is in deze maand (kijk eens op VanVerre.nl voor rondreizen op maat). Een regenbui kan er overigens heel het jaar door vallen, dus ook in juni.
Mackenzie mountains

Noord-Canada

De zomer begint in juni in Canada en dat is ook in het noordelijke deel van het land te merken. De temperatuur loopt op naar waardes van net onder de 20 graden. De dagen worden steeds langer en de zon laat zich veelvuldig zien. Zorg er wel voor dat je voldoende warme kleding meeneemt als je in juni naar Yukon of de Northwest Territories reist. Het weer kan namelijk soms zeer verraderlijk zijn, waardoor het ineens erg koud wordt. Wildlife, zoals beren en elanden, is er volop in deze eerste zomermaand. Het spotten van deze dieren vanuit een kajak of kano is een unieke ervaring. Een voordeel van een reis in juni is dat er vaak scherp geprijsde rondreizen te vinden zijn (kijk bijvoorbeeld eens bij Tenzing Travel). In juli en augustus is het vanwege de vakanties namelijk wat drukker met toeristen.

Zuidwest-Canada

Juni is misschien wel de maand met de beste reistijd voor het zuidwesten van Canada. De temperatuur schommelt in Vancouver zo rond de 20 graden. De zon schijnt volop en de hoeveelheid neerslag is beperkt. Alle Nationale Parken zijn weer volledig open en wilde dieren, zoals beren, zijn volop te spotten deze maand. Een absolute aanrader in juni is een bezoek aan Lake Louise in de Rocky Mountains (bijvoorbeeld te bezoeken met 333Travel). Met de nog besneeuwde bergtoppen is het prachtig wandelen in dit gebied. Vanwege het prachtige weer in juni is ook een bezoek aan het fjordenlandschap een absoluut hoogtepunt. Kijk eens bij Canadaplus.nl als je de Inside Passage in je reisschema op wilt nemen.
Nanaimo Vancouver Island
Cap Auget

Oost-Canada

Met de komst van juni is een van de maanden met het beste weer van het jaar aangebroken. De temperatuur loopt op tot zo’n 24 graden en de zon laat zich veelvuldig zien. Toch kan het in Oost-Canada, ook in steden als Montreal en Toronto, ’s nachts nog best afkoelen. Ook dien je in juni rekening te houden met een regenbui zo af en toe. Ondanks dat is het wel een heerlijke maand om in deze regio te reizen. De natuur staat in bloei en dit is onder andere bij de Niagara watervallen een prachtig gezicht. Ook minder bekende plaatsen als Kingston en St. Lawrence Bay zijn een bezoek in juni meer dan waard. Kijk eens op VanVerre.nl voor een prachtige rondreis in deze regio, vaak een stuk goedkoper geprijsd dan in juli of augustus.

Toptip

Houdt tijdens het plannen van je reis naar Canada rekening met de enorme afstanden. Vaak lijkt het niet zo ver, maar in werkelijkheid is het dan toch een lange rit. De wegen zijn ook niet altijd in goede staat, waardoor je soms langer onderweg bent dan je vooraf denkt.

Feestdagen in Canada

icoon festiviteiten  Festival International de Jazz de Montréal (jaarlijks eind juni - begin juli).
Dit muziekfestival is een van de grootste jazzfestivals ter wereld. Naast jazzmuziek zijn er ook vele andere soorten muziek te horen. De meeste optredens zijn gratis en ook voor kinderen is er veel te doen. Op de website Montrealjazzfest.com kun je meer informatie vinden.

Wist je dat...

Canadezen ontzettend beleefd zijn? Je zal hen tijdens je reis geregeld ‘sorry’ horen zeggen.

Tenzing Travel - Canada

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

 

MeiCanadaJuli