Weer Cambodja
november

Weer Cambodja november

Cambodja banner Angkor
Overzicht weer Cambodja november
Map weer Cambodja november

Cambodja: het weer in novemberKinderen Cambodja

Na maanden met veel neerslag slaat het weer in Cambodja in november om. Het regenseizoen maakt plaats voor het droge seizoen. Een paraplu kan, zeker aan het begin van de maand, nog weleens nodig zijn tijdens je reis. In november zijn er echter al meer droge dan natte dagen in Cambodja. De temperatuur is, vanwege de lage luchtvochtigheid, in deze maand ook vrij aangenaam. Toch kan het op sommige dagen, zeker midden op de dag als de zon volop schijnt, erg warm zijn met temperaturen van boven de 30 graden. Al met al komt november niet in aanmerking voor maand met de beste reistijd voor Cambodja.
Zonsondergang Cambodjaanse kust

Cambodja

Het Cambodjaanse klimaat zorgt in november voor een verandering in het weer, waardoor november een aangename maand is om de tempels van Angkor Wat te bezoeken. Aangezien de waterstand aan het eind van het regenseizoen erg hoog is, is ook een bezoek aan het Tonle Sapmeer in dit jaargetijde zeker de moeite waard. Vanwege het vele water zijn ook de watervallen in het noordoosten van Cambodja zeker een bezoek waard. Check voordat je die kant op reist wel even of de wegen rondom Ratanakiri en Mondulkiri goed bereisbaar zijn. Aan het eind van november schijnt de zon ook weer volop aan de stranden bij Sihanoukville en Kep. Ook deze omgeving van Cambodja komt weer helemaal tot leven in november met het verbeterde weerbeeld.

Toptip

Bezoek een van de prachtige eilanden voor de kust van Cambodja, zoals Koh Rong Samloen of Koh Tonsay. Op zoek naar meer tips voor je reis naar Cambodja? Koop een reisgids bij de Zwerver.

Feestdagen in Cambodja

icoon festiviteiten  Bon Om Touk (jaarlijks in oktober/november).
Het Cambodjaanse waterfestival is een festival dat gevierd wordt tijdens de volle maan. Door het hele land zijn vieringen, maar vooral in Phnom Penh wordt het erg groots gevierd met onder andere bootraces en vuurwerk. De exacte data kun je vinden op Publicholidays.asia.
icoon festiviteiten  Onafhankelijkheidsdag (jaarlijks op 9 november).
Cambodjanen vieren de afhankelijkheid van Frankrijk sinds 1953. Door het hele land vind je festivals, parades en vuurwerk.

Wist je dat...

Veel weeshuizen in Cambodja niet echt zijn en slechts zijn opgezet om geld of andere producten te verdienen?

Rondreizen Cambodja

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

 

OktoberCambodjaDecember