Meteen naar de inhoud

Weer Amerika november

Weer Amerika november

Overzicht weer Amerika november

Amerika: het weer in november

De herfst heeft Amerika in haar greep in november en in veel staten is dat aan het weer goed te merken. De temperatuur ligt een stuk lager dan voorheen en de eerste sneeuw valt weer. Toch zijn er regio’s waarvoor het een van de beste reistijden is voor wat betreft het weer in november. Zo zijn er uitstekende weersomstandigheden in Florida en is het weer voor een stedentrip naar New York of Las Vegas zeker niet slecht. Kijk voor vluchten op Lastminute.com.

Map weer Amerika november
Zonsondergang Florida

Florida

November is de laatste maand van het orkaanseizoen in Florida. Toch is de kans hierop in november wat kleiner dan in de voorgaande maanden. Het regenseizoen loopt namelijk op zijn einde, en er valt behoorlijk minder neerslag in november. Orlando ziet zelfs de minste hoeveelheid regen van het jaar in deze laatste maand van de herfst. Vanwege het subtropische klimaat wordt het weliswaar droger, maar ook wat kouder in november. Toch komt de temperatuur deze maand nog altijd boven de 25 graden Celsius uit. Zwemmen is dus nog prima mogelijk bij Miami Beach of Florida Keys. Een prima maand dus voor een rondreis door Florida.

Toptip

Als je aankomt in Amerika, zorg er dan voor dat je geen flauwe grappen maakt bij de paspoortcontrole, dit kunnen ze hier echt niet waarderen.

New York

Het wordt vroeg donker in november en als de zon onder is kan het flink afkoelen. In november ligt de temperatuur in New York dan ook een stuk lager in vergelijking met oktober. Warmer dan 12 graden wordt het overdag vaak niet, maar dit is wel weer goed weer om de stad te verkennen. Er is veel te doen namelijk, zo vindt de Marathon van New York plaats in het eerste weekend van november en eindigt de maand met een Thanksgiving parade. Vergeet trouwens niet je paraplu mee te nemen, want er kan regelmatig wat regen vallen. Het kan dan ook druk zijn, dus boek je vlucht en hotel op tijd.

New York schemering
Hollywood

California

Het gaat wat meer regenen in California in november, maar dat is niet in de gehele staat goed te merken. Zo valt er in Los Angeles nog steeds maar op een handjevol dagen een beperkte hoeveelheid neerslag. Het weer in San Francisco in november is wat natter, met gemiddeld 8 dagen neerslag. Ondanks dat is het nog altijd een goede maand als je aan de Nederlandse herfst wilt ontsnappen. De temperatuur schommelt rond de 20 graden. Bovendien is het een stuk minder druk aan de westkust van Amerika in november, dus minder lange rijen bij Alcatraz, Disneyland of Universal Studios.

Wist je dat...

De bekende witte Hollywoodletters in 1923 zijn neergezet als tijdelijke reclame voor een makelaarsbedrijf?

Las Vegas en Grand Canyon

Het weer in Las Vegas in november is totaal niet meer te vergelijken met het hete klimaat van de zomer. De nachten zijn wat koud, maar verder is het een prima maand voor een vakantie naar onder andere Las Vegas. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 20 graden en de kans op regen blijft klein. Wil je de Grand Canyon bezoeken vanuit Las Vegas, of als onderdeel van een rondreis, hoe er dan rekening mee dat het daar een stuk kouder is. In de nachten kan het al vriezen en er kan ook al sneeuw vallen. Overdag is het veelal droog en zo’n 15 graden. Zeker in de zon is het dan erg lekker. De North Rim is gesloten in november (half oktober - half mei), de South Rim is wel het hele jaar open.

Lake Mead

All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

Feestdagen in november

Nationale en lokale feestdagen
Veterans day (jaarlijks op 11 november).

Deze dag worden alle veteranen geëerd. Het is een officiële feestdag, maar niet iedereen is vrij en niet alles is gesloten.

Thanksgiving (jaarlijks de vierde donderdag van november).
Tijdens deze officiële feestdag is het een traditie om samen te komen met familie en vrienden voor een uitgebreide maaltijd. De dag na Thanksgiving is ook bijna iedereen vrij, zodat men een lang weekend heeft.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

Tenzing Travel

Tenzing Travel - Amerika