Weer Amerika
juni

Weer Amerika juni

Amerika banner momument valley
Overzicht weer Amerika juni
Map weer Amerika juni

Amerika: het weer in juniMonterey

Een groot verschil in weersomstandigheden in juni in de Verenigde Staten. Zo vallen er in Florida tropische buien, loopt de temperatuur in Las Vegas op tot ver in de dertig graden, en is het misschien wel de beste reistijd voor New York en California. Hou dus rekening met de grote verschillen in het weer als je in juni een vakantie naar Amerika wilt plannen. Voor meer informatie over de beste reisperiode per regio, kijk je op onze homepage van Amerika.
Strand Florida

Florida

Met de komst van juni gaat het orkaanseizoen van start in Florida. Bovendien zijn de natste maanden van het jaar aangebroken in Florida. Vooral het weer in Miami en het zuidelijkere deel van Florida kan omschreven worden als tropisch. Dit betekent dat er veel neerslag valt, maar dat dit vaak in hevige, korte buien komt. Daarna is het vaak weer droog en zonnig. De temperatuur loopt dan weer snel op naar waardes van boven de 30 graden, waarna de liefhebbers van een strandvakantie weer aan hun trekken komen.

New York

Juni is misschien wel de beste maand voor een stedentrip naar New York. Het is heerlijk weer, met een gemiddelde temperatuur voor New York stad van 26 graden. Bovendien wordt de stad nog niet overlopen met hordes toeristen, zoals in de zomervakanties het geval is. Omdat juni nog niet als hoogseizoen wordt gezien, zijn vliegtickets vaak goedkoper dan in juli of augustus. Daarnaast is juni een van de maanden met de minste neerslag, waardoor het volop genieten is van de vele buitenactiviteiten die New York in juni te bieden heeft.
New York
Joshua tree NP

California

Perfecte omstandigheden voor een rondreis in California. De kans op neerslag is verwaarloosbaar in deze maand, terwijl het over het algemeen niet extreem heet is in juni. Zo wordt het in San Francisco overdag gemiddeld 19 graden terwijl het in Los Angeles met 26 graden wat warmer is. Neem voor de avonden wel iets warms mee, want de temperatuur in de nacht schommelt tussen de 10 en 15 graden. Al met al is juni een fantastische maand om de westkust van Amerika te gaan ontdekken.

Las Vegas en Grand Canyon

Las Vegas ligt in de woestijn en dat is zeker te merken in juni. Op het heetst van de dag worden temperaturen van 37 graden gemeten. Een wandeling over de strip is dus alleen in de ochtend of in de late namiddag aan te raden. Wat verder naar het oosten, in de Grand Canyon, wordt het ook warm, maar niet zo extreem als in Las Vegas. Toch is het hier met temperaturen die kunnen oplopen tot boven de 30 graden ook echt zomer. Zeker met de wind, die hier zomaar op kan komen zetten, is het dus belangrijk om je goed in te smeren. Een rondreis in dit gedeelte van West-Amerika is dus best mogelijk, zolang je maar rekening houdt met de hoge temperaturen.
Las vegas casino

Toptip

Bezoek de plaatsen Monterey en Carmel als je langs de Californische kust rijdt.

Feestdagen in Amerika

In juni zijn er geen nationale feestdagen of grote evenementen in Amerika.

Wist je dat...

Ze in Amerika drive-in pinautomaten hebben?

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

 

MeiAmerikaJuli