Weer Amerika
augustus

Weer Amerika augustus

Amerika banner momument valley
Overzicht weer Amerika augustus
Map weer Amerika augustus

Amerika: het weer in augustusSan Francisco nacht

Verwacht ook in augustus hoge temperaturen, zeker in Las Vegas en omgeving. Ook in grote steden zoals New York kan het onaangenaam warm zijn in deze maand. Bovendien is het druk met vakantiegangers bij de toeristische trekpleisters, veelal families met kinderen. Ook California ziet flink wat bezoekers in augustus, mede vanwege het mooie weer. Wanneer je echter eigen vervoer hebt, zijn er voldoende mooie, rustige plekken te vinden.
Fort Lauderdale

Florida

De wachttijd bij Disney World Florida kan zomaar oplopen tot 2 uur, om maar aan te geven hoe druk het is met toeristen is deze maand. Het weer in augustus in Florida is ook niet om over naar huis te schrijven. Temperaturen van boven de dertig graden zijn zowel in Miami als Orlando geen uitzondering. Zorg er dan ook voor dat je voldoende zonnebrand bij je hebt als je in dit jaargetijde een rondreis door Florida wilt maken. Daarnaast bestaat de kans op een flinke storm die, als het tegen zit, uit kan groeien tot een orkaan. Niet de beste omstandigheden dus voor een vakantie naar Florida.

New York

In navolging van juli kan ook het weer in New York in augustus omschreven worden als warm. Veel inwoners ontvluchten de stad om hun vakantie elders door te brengen. Vanwege de vele gebouwen blijft de hitte namelijk lang hangen. Bovendien hangt er een bepaalde, wat onaangename geur in de zomermaanden. Toch zijn er ook volop mooie dagen om te genieten van een weekend New York. De temperatuur komt in New York vaak niet boven de dertig graden uit in augustus. De kans op een bui blijft overigens ook aanwezig deze maand.
Brooklyn bridge
Rotskust Californië

California

Het mediterraan aandoende klimaat in California zorgt ervoor dat augustus een populaire maand is om de Golden State te bezoeken. De staat doet zijn naam trouwens eer aan in deze tijd van het jaar. Het weer in California kan omschreven worden als zonnig, droog en warm. De temperatuur schommelt ergens tussen de 20 (San Francisco) en 30 (Los Angeles) graden, afhankelijk van welke regio je bezoekt. Al met al goede omstandigheden om de westkust van Amerika te ontdekken.

Las Vegas en Grand Canyon

Zorg ervoor dat je voorbereid bent op extreme temperaturen als je in augustus Las Vegas aan wilt doen tijdens je vakantie. Het kan hier zomaar 40 graden worden, dus de verkoelende hotels en casino’s zijn dan een aangenaam toevluchtsoord. Wat verder oostelijk bij de Grand Canyon, maar ook bij Bryce Canyon is het weer iets milder. Toch loopt daar de temperatuur ook al snel op tot dik in de dertig graden. Vanwege het mini regenseizoen kan er af en toe een korte, hevige bui vallen als je in het park bent.
Horseshoe Bend

Toptip

Bezoek een aantal van de schitterende natuurparken die de staten Utah en Arizona te bieden hebben, zoals Bryce Canyon, Zion National Park, Antelope Canyon of Arches National Park. Deze zijn bijvoorbeeld te combineren met een bezoek aan Las Vegas.

Feestdagen in Amerika

In augustus zijn er geen nationale feestdagen of grote evenementen in Amerika. De belangrijkste feestdagen kun je vinden op onze homepage van Amerika.

Wist je dat...

Frisdrank en koffie in restaurants bijna overal gratis wordt bijgevuld? Soms al als je pas een paar slokken gedronken hebt.FOX Rondreizen Verenigde Staten

 

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

 

JuliAmerikaSeptember