September

September

Waarheen op vakantie in september?

Op zoek naar een leuke bestemming voor je vakantie in september? Op deze pagina vind je een overzicht met landen waar je het beste weer voor een reis in september kunt vinden. Het is in deze maand heerlijk zonnig weer in AmerikaArgentinië, CanadaIJsland, Kenia en Zuid-Afrika.
In sommige landen zijn er grote verschillen tussen de regio's. Hierdoor kun je soms alleen in een bepaald gebied rekenen op goed weer. Dit geldt in september onder andere voor Costa Rica, Japan, Marokko en Peru.
Benieuwd naar het weer in september in een specifiek land? Kijk dan eens in ons landenoverzicht.

Maanden

Bekijk ook welke bestemmingen goed weer hebben in andere maanden.

Januari  Februari

Maart  April

Mei  Juni

Juli  Augustus

Oktober  November

December

SNP Natuurreizen

New York Vrijheidsbeeld

Amerika

Waarheen op vakantie in september? Amerika! September is voor grote delen van Amerika een van de beste maanden voor een bezoek. Het is overal wat rustiger dan in de zomervakantie en het weer is uitstekend. Met name New York en California zien fantastische weersomstandigheden met veel zon en temperaturen rond de 25 graden. Ook bij de Grand Canyon is de ergste hitte uit de lucht. Las Vegas blijft nog erg warm en in Florida heb je kans op regenbuien of zelfs een orkaan. Neem voor meer informatie over het weer per regio eens een kijkje op onze homepage van Amerika.

Argentinie Tango

Argentinië

Wil je in september op reis, maar weet je nog niet waarheen? Argentinië is één van de landen met de beste reistijd deze maand, dus zeker een optie. Ben je een natuurliefhebber, dan kun je de spectaculaire Argentijnse wildernis zeker waarderen. Ga bijvoorbeeld eens het nationale park Los Glaciares ontdekken. Ook op cultureel vlak is er trouwens veel te zien en doen. Bezoek de koloniale stad Salta, woon in Buenos Aires een tangoshow bij of ga de overheerlijke Argentijnse steak proberen. Maakt dit alles je enthousiast en wil je nog meer lezen over het weer in Argentinië? Neem dan eens een kijkje op onze Argentinië homepage.

Beer

Canada

Heb jij een bezoek aan Canada al op je bucketlist gezet? Zo ja, dan is september hiervoor een topmaand qua weer. Zo niet, dan is Canada zeker het overwegen waard, met al het prachtigs wat er te zien valt. Deze maand is het heerlijk weer en daarnaast is de zalmtrek in volle gang. Dit zorgt ervoor dat beren en andere roofdieren naar rivieren trekken om te eten. Een bijzondere gebeurtenis om te aanschouwen. Daarnaast zorgen de herfstkleuren die, met name richting eind september te zien zijn, voor een prachtig plaatje. Voor meer informatie over de beste reisperiode in de verschillende Canadese regio’s kun je verder lezen op onze Canada pagina.

Costa Rica papegaai

Costa Rica (Oost)

Het klimaat in Costa Rica is erg divers en zorgt in september voor een groot verschil tussen het oostelijke deel en de rest van het land. Waar het deze maand in Oost-Costa Rica het beste weer van het jaar is, is het in de andere regio's dramatisch nat. In het minder bekende oosten is overigens ook genoeg te zien en doen, zoals bijvoorbeeld de Nationale Parken Cahuita en Tortuguero of de omgeving van Puerto Viejo. Meer over het weer in Costa Rica lees je op onze Costa Rica pagina.

ijsland-myvatn-natuurbad

IJsland

Een land met mooi weer in september? Wat dacht je van IJsland? In september is het daar weer lekker rustig, na de drukte van het hoogseizoen. Het is er bovendien over het algemeen nog prachtig weer en je kunt overal genieten van de herfstkleuren. In september is het nog goed te doen ook qua temperatuur, hoewel warme kleding in IJsland altijd aan te raden valt. Het enige nadeel deze maand is dat het zonnige weer soms ineens kan omslaan en je terecht komt in een flinke regenbui. Neem eens een kijkje op onze homepage van IJsland voor het uitgebreide IJslandse weer.

Omgeving Kyoto Japan

Japan (Noord)

Ook in september is het prettig weer om rond te reizen in het prachtige noorden van Japan. Met nog altijd temperaturen van boven de 20 graden en veelal zonnig weer is de winter nog niet in zicht. Deze maand komen de prachtige herfstkleuren ook weer in beeld, wat de natuur in dit gedeelte van het land nog mooier maakt. In de rest van Japan is het in september orkaanseizoen en valt er veel regen. Wil je het liefst het hele land bezoeken, kijk dan eens op onze Japan pagina voor de beste reistijd.

Giraffes Kenia

Kenia

September een van de beste reismaanden van het jaar in Kenia. Het is in het hele land prachtig zonnig weer en de temperaturen zijn heerlijk. De drukte van het hoogseizoen is bovendien weer voorbij, dus je kunt genieten van rust en de prachtige natuur. Je kunt in deze maand goed de wilde dieren bekijken in een van de nationale parken van het land. Wil je ook graag naar het strand om te relaxen, dan is dat zeker een aanrader in september Benieuwd naar het uitgebreide weer per regio, ga dan naar onze homepage van Kenia.

Marrakesh Kasbah Moskee

Marokko (Noord)

Het weer in Noord-Marokko kan haast niet beter in september. Mocht je dus een van de prachtige koningssteden willen bezoeken of een rondreis door deze regio willen maken, dan zouden wij je zeker aanraden deze maand te gaan. De overige regio's van Marokko zijn in september eigenlijk nog veel te warm om te bezoeken. Toch wordt het in Centraal-Marokko naarmate de maand vordert steeds lekkerder. Wil je verder lezen over het Marokkaanse klimaat, ga dan eens naar onze homepage van Marokko.

Machu Picchu in Peru

Peru (Centraal-Andes en Oost-Amazone)

Altijd al eens naar Peru gewild? Dan is september een goede maand voor een rondreis door dit prachtige land. De hoge bergen in de Andes worden alweer iets minder koud en de zon is hier nog altijd vaak te zien. Het Amazonegebied ziet in iedere maand redelijk wat regen, maar in september blijft het hier relatief droog. Alleen de kustregio is qua weer (continu dichte laaghangende bewolking) niet ultiem deze maand. Doordat hier zelden regen valt, is het nog wel te doen. Ben je nieuwsgierig naar de beste reistijd voor de kustregio van Peru, kijk dan op onze Peru homepage.

Zuid-Afrikaanse leeuw

Zuid-Afrika

September is een van de beste reismaanden voor Zuid-Afrika. Mocht je hier eens naartoe willen, dan zeker doen in deze maand. Nu de winter hier weer voorbij is lopen de temperaturen op en is het overal zonnig weer. Soms kan er hier en daar een bui vallen, maar het is over het algemeen droog en helder. In deze lentemaand staat er bovendien veel in bloei, vooral in de regio rondom Kaapstad. Meer informatie over het Zuid-Afrikaanse weer kun je vinden op onze homepage van Zuid-Afrika.

Benieuwd waar je in de omliggende maanden het beste naartoe kunt reizen?

 

JuliAugustus

OktoberNovember

Begin van de pagina

YourWay2GO_728x90