Oktober

Oktober

Waarheen op vakantie in oktober?

Op zoek naar een leuke bestemming voor je vakantie in oktober? Op deze pagina vind je een overzicht met landen waar je het beste weer voor een reis in oktober kunt vinden. Het is in deze maand heerlijk, zonnig weer in AmerikaArgentinië, Japan, JordaniëMarokko, Nepal en Peru.
In sommige landen zijn er grote verschillen tussen de regio's. Hierdoor kun je soms alleen in een bepaald gebied rekenen op goed weer. Dit geldt in oktober onder andere voor Costa Rica.
Benieuwd naar het weer in oktober in een specifiek land? Kijk dan eens in ons landenoverzicht.

Maanden

Bekijk ook welke bestemmingen goed weer hebben in andere maanden.

Januari  Februari

Maart  April

Mei  Juni

Juli  Augustus

September  November

December

Tenzing Travel

New York Vrijheidsbeeld

Amerika

Waarheen op vakantie in oktober? Amerika is echt een aanrader in deze maand. Het is dan vrijwel overal uitstekend weer. De extreme hitte heeft Las Vegas weer verlaten en ook het orkaanseizoen in Florida is voorbij. Overal zijn de temperaturen deze maand zeer aangenaam en er valt weinig regen. Naast het mooie weer is het deze maand weer rustiger met bezoekers, wat het reizen vaak prettiger en goedkoper maakt. Wil je meer informatie over het weer per regio, neem dan eens een kijkje op onze homepage van Amerika.

Argentinie Tango

Argentinië

Ga je graag in oktober op vakantie, maar weet je nog niet waar naartoe? Argentinië heeft in deze periode uitstekend weer voor een fantastische rondreis. De lage bezoekersaantallen en het feit dat er in deze lentemaand veel in bloei staat, maken van oktober een van de beste reismaanden. Enige kleine minpuntje is dat er in de omgeving van Iguazu en in Buenos Aires deze maand wat regen kan vallen. Ben je benieuwd naar het weer in andere maanden? Lees dan eens verder op onze Argentinië pagina.

Costa Rica papegaai

Costa Rica (Oost)

Ben je avontuurlijk ingesteld en wil je graag in oktober een verre reis maken? Het relatief onontdekte oosten van Costa Rica ziet in oktober uitstekende weersomstandigheden voor een prachtige reis. Bezoek bijvoorbeeld eens het Veragua Rainforest Park, waar je prachtige wandelingen kunt maken of kunt ziplinen door de jungle. De centrale en westelijke delen van Costa Rica zijn deze maand niet erg aan te raden, vanwege de hoeveelheid neerslag die er valt. Meer over het beste reisweer in de andere regio's lees je op onze Costa Rica pagina.

Omgeving Kyoto Japan

Japan

De herfst is een goede periode voor een rondreis door Japan. Het weer is aangenaam en de herfstkleuren zijn prachtig in oktober. Aan het begin van de maand is het vooral in het noorden droog en zonnig. Naarmate de maand vordert wordt het ook prachtig weer in de rest van het land. De temperaturen dalen wat, maar echt koud wordt het deze maand nog niet, zeker niet in het zuiden. Wil je meer weten over het weer per regio en per maand, neem dan eens een kijkje op onze homepage van Japan.

Petra Jordanië

Jordanië

Staat het Jordaanse Petra al langere tijd op je bucketlist? Oktober is een van de beste maanden voor een bezoek aan deze schitterende oude stad. Over het algemeen ligt de temperatuur overdag nog boven de 25 graden en de regenval is minimaal. Oktober is bovendien een goede maand om te gaan duiken voor de kust bij Aqaba of te gaan overnachten in de Wadi Rum woestijn. Al met al genoeg redenen om te kiezen voor Jordanië in oktober. Wil je verder lezen over het Jordaanse weer? Neem dan een kijkje op onze Jordanië pagina.

Marrakesh Kasbah Moskee

Marokko

Ben je nog op zoek naar een prachtige rondreis of een citytrip in oktober? Het weer in Marokko is deze maand echt perfect hiervoor. Het is overal zonnig met temperaturen rond de 25 graden. Het is bovendien een rustige maand qua bezoekers, waardoor je kunt genieten van het 'echte' Marokko. Ben je een wandelaar? Door de herfstkleuren is een trekking door het Atlasgebergte deze maand echt een bijzonder mooie ervaring. Voor meer informatie over het klimaat in Marokko kun je terecht op onze Marokko pagina.

tempel Nepal

Nepal

Oktober is een van de beste reismaanden voor Nepal. Het is overal prachtig weer met helderblauwe luchten en veel zon. Het zicht op de bergen is dan ook schitterend deze maand. De temperaturen zijn over het algemeen erg aangenaam, hoewel deze in het zuiden nog kunnen oplopen tot boven de 30 graden. Het prachtige weer zorgt ervoor dat oktober een populaire tijd is om af te reizen naar Nepal. Benieuwd naar uitgebreide informatie over het weer per regio, ga dan naar onze homepage van Nepal.

Machu Picchu in Peru

Peru

Wil je graag eens een rondreis door Peru maken, dan is oktober hier een hele goede maand voor. In het Andesgebergte en het Amazonegebied is het regenseizoen nog niet begonnen. Aan de westkust keert de zon weer terug na maanden van afwezigheid. Dit zorgt in alle regio's voor goed reisweer. Het kan echter voorkomen dat er in de bergen of in de jungle al wat regen valt, maar nog lang niet in de mate waarin het de komende maanden zal zijn. Op onze Peru homepage kun je terecht voor meer informatie over het Peruaanse klimaat.

Benieuwd waar je in de omliggende maanden het beste naartoe kunt reizen?

 

AugustusSeptember

NovemberDecember

Begin van de pagina