November

November

Waarheen op vakantie in november?

Op zoek naar een leuke bestemming voor je vakantie in november? Op deze pagina vind je een overzicht met landen waar je het beste weer voor een reis in november kunt vinden. Het is in deze maand heerlijk, zonnig weer in ArgentiniëIndia, Japan, Laos, Nepal en Nieuw-Zeeland.
In sommige landen zijn er grote verschillen tussen de regio's. Hierdoor kun je soms alleen in een bepaald gebied rekenen op goed weer. Dit geldt in november onder andere voor JordaniëVietnam en Zuid-Afrika.
Benieuwd naar het weer in november in een specifiek land? Kijk dan eens in ons landenoverzicht.

Maanden

Bekijk ook welke bestemmingen goed weer hebben in andere maanden.

Januari  Februari

Maart  April

Mei  Juni

Juli  Augustus

September  Oktober

December

Koningaap - Groepsreizen en Familiereizen

Argentinie Tango

Argentinië

Zoek je nog een reisbestemming in november? Wellicht klinkt Argentinië dan wel interessant. Nu de lente overgaat in de zomer kun je vrijwel door het gehele land genieten van aangename temperaturen en zonnig weer. Ga bijvoorbeeld wijn proeven in de omgeving rondom Mendoza of Cafayate, een trekking maken bij de Cerro Chaltén of genieten van de prachtige meren bij Bariloche. En dit alles terwijl het nog geen hoogseizoen is. Wel moet je rekening houden met wat regen in het noordoosten. Meer over het Argentijnse klimaat kun je lezen op onze homepage van Argentinië homepage van Argentinië.

agra

India

Wil je een bijzondere verre bestemming bezoeken in november, maar weet je nog niet zo goed welke? India is prachtig en november is voor dit land een van de beste maanden voor een bezoek. Het is eigenlijk overal mooi zonnig weer met heerlijke temperaturen. Bovendien is het hoogseizoen nog niet echt begonnen. Of je nu een trekking door het Himalaya gebergte wilt maken, je ogen uit wilt kijken bij de Taj Mahal of wilt relaxen in Goa, plan het in november. Wil je het weer per regio ontdekken, kijk dan eens op onze India pagina.

Omgeving Kyoto Japan

Japan

In november ziet Japan misschien wel het beste weer van het jaar. Hoewel de temperaturen afnemen tot onder de 20 graden, is het overal zonnig en valt er nauwelijks regen. Van echte kou is in deze maand nog geen sprake. Toch dien je, vooral in het noorden, wel rekening moet houden met frisse nachten. De prachtige herfstkleuren zijn deze maand op zijn mooist. Ga dus genieten van de prachtige natuur die Japan te bieden heeft in november. Voor meer informatie ga je naar onze homepage van Japan.

Wadi Rum woestijn Jordanie

Jordanië (Zuid)

Ga je graag in de winter nog naar een zonnige bestemming? Denk dan eens na over een bezoek aan Jordanië. Vooral in het zuiden is het in november nog erg mooi en aangenaam weer. De rest van het land koelt al wat meer af en er zijn wat meer dagen waarop er regen valt. Desondanks kun je deze maand nog prima een rondreis plannen door heel Jordanië. Wil je graag wat meer zekerheid dat het droog blijft tijdens je reis? Ontdek dan wat de beste reistijd is voor het hele land en lees meer over het weer per regio op onze Jordanië homepage.

Noord-Laos

Laos

Waarheen op vakantie in november? Het weer in Laos is prima in november. Na een lang regenseizoen is in november de droge periode weer aangebroken in Laos. De weersomstandigheden zijn deze maand dan ook ideaal voor een rondreis. De zon schijnt veelvuldig en het is niet zo heet als het in sommige maanden kan worden. Al met al is Laos dus echt een aanrader als je naar Azië wilt afreizen in november. Wil je nog wat meer lezen over het Laotiaanse klimaat, ga dan eens naar onze homepage van Laos.

tempel Nepal

Nepal

Altijd al eens naar Nepal gewild? Dan is november hier wellicht de beste maand voor. Het is overal helder, zonnig weer en qua temperatuur is het er heerlijk. November is, door de droge periode, uitstekend geschikt voor een meerdaagse trekking of kortere wandelingen. Alle gebieden die in het regenseizoen onbegaanbaar zijn kun je in november weer met een gerust hart bezoeken. Nieuwsgierig naar het gedetailleerde weer per regio, kijk dan op onze Nepal homepage.

walvis-nieuw-zeeland

Nieuw-Zeeland

In november is het lente in Nieuw-Zeeland en dat is goed te merken aan het weer. De temperaturen lopen weer op en het is veelal zonneschijn en blauwe luchten wat je zal zien. Doordat het nog niet zo warm is, is het een uitstekende periode om te wandelen of andere buitenactiviteiten te ondernemen. Het hoogseizoen gaat deze maand nog niet van start, waardoor je nog in alle rust kunt genieten van het prachtige natuurschoon. Voor meer informatie over de weersomstandigheden in Nieuw-Zeeland kun je verder lezen op onze Nieuw-Zeeland pagina.

Vietnamese vrouw

Vietnam (Noord)

Als je nog op zoek bent naar een prachtige bestemming voor een verre reis in november, dan is het noorden van Vietnam zeker het overwegen waard. Het regenseizoen is hier voorbij en ook de temperaturen zijn weer op een aangenaam niveau. In het midden en zuiden van Vietnam valt deze maand veel regen, waardoor het reizen hier minder prettig is. Noord-Vietnam is in november echter wel goed te combineren met een bezoek aan Laos. Wil je graag weten wanneer het weer in andere regio's van Vietnam perfect is voor een rondreis? Lees dan verder op onze Vietnam pagina.

Zuid-Afrika tafelberg in de schemering

Zuid-Afrika (Zuidwest)

Het westen van Zuid-Afrika is na een periode met veel regen weer droog en zonnig. De temperaturen lopen bovendien weer op nu de zomer in zicht is. Het is dus perfect weer in november voor een bezoek aan deze regio. Het oosten van het land is deze maand een stuk natter, dus mocht je hier naartoe willen, wees hier dan op voorbereid. Zou je toch graag ook de andere regio's van Zuid-Afrika bezoeken met goed weer, lees dan wat de beste reistijd voor het hele land is op onze homepage van Zuid-Afrika.

Benieuwd waar je in de omliggende maanden het beste naartoe kunt reizen?

 

SeptemberOktober

DecemberJanuari

Begin van de pagina

Reisartikelen.nl