Mei

Mei

Waarheen op vakantie in mei?

Op zoek naar een leuke bestemming voor je vakantie in mei? Op deze pagina vind je een overzicht met landen waar je het beste weer voor een reis in mei kunt vinden. Het is in deze maand heerlijk, zonnig weer in AmerikaArgentinië, CanadaIJsland, Japan, JordaniëMarokko, Peru, Portugal en Zuid-Afrika.
In sommige landen zijn er grote verschillen tussen de regio's. Hierdoor kun je soms alleen in een bepaald gebied rekenen op goed weer. Dit geldt in mei voor Indonesië en Vietnam.
Benieuwd naar het weer in mei in een specifiek land? Kijk dan eens in ons landenoverzicht.

Maanden

Bekijk ook welke bestemmingen goed weer hebben in andere maanden.

Januari  Februari

Maart  April

Juni  Juli

Augustus  September

Oktober  November

December

Tenzing Travel

New York Vrijheidsbeeld

Amerika

Ben je van plan om een roadtrip door Amerika te maken, dan is mei hiervoor een uitstekende maand. Het is lenteweer, wat in New York zorgt voor een temperatuur rond de 20 graden. Hier kan af en toe wel een bui vallen, net als eigenlijk het hele jaar. In California heeft nu ook het gebied rondom San Francisco zonnig en droog weer, met aangename temperaturen. Las Vegas en de verschillende nationale parken zien eveneens veel zon. Ook genieten op de stranden van Florida is heerlijk in mei, nu het regenseizoen nog niet van start is gegaan. Kortom, heerlijk weer in mei in Amerika. Lees verder over het Amerikaanse weer op onze homepage van Amerika.

Argentinie Tango

Argentinië

Wil je er vóór de Nederlandse zomer nog even (of langer) tussenuit? Overweeg Argentinië dan eens. Dit uitgestrekte land is het meer dan waard om te bezoeken, en zeker in mei. In mei is het in Argentinië herfst, dus de noordelijke delen van het land zijn minder heet en in Patagonië is de kou nog niet volledig doorgedrongen. Het prachtige weer en het feit dat het laagseizoen is voor reizigers, maakt het deze maand een ultieme bestemming voor een vakantie. Argentinië is ook prima te bezoeken met kinderen, dus tevens een aanrader om hier de meivakantie door te brengen. Als je verder wilt lezen over het Argentijnse weer, neem dan eens een kijkje op onze pagina met de beste reistijd van Argentinië.

Beer

Canada

Op zoek naar een bestemming met prachtige natuur en goed weer in mei? Canada is zeker het overwegen waard. Na een lange, koude winter is daar de lente definitief doorgebroken in mei. De nachten in het noorden van Canada kunnen weliswaar nog wat aan de koude kant zijn, maar dit is al snel vergeten als je oog in oog met een bruine beer komt te staan. Mei is namelijk ook een goede maand om beren te gaan spotten. Wil je meer lezen over het weer in Canada, ga dan eens naar onze Canada homepage.

ijsland-myvatn-natuurbad

IJsland

Waarheen op vakantie in mei? Wat dacht je van IJsland? Na een lange koude winter is het daar in mei eindelijk tijd voor de lente. De extreme kou is verdwenen en de zon laat zich vaak zien. In IJsland lopen de temperaturen ook in de lente en zomer niet heel hoog op, dus zorg ervoor dat je voldoende warme kleding meeneemt. Voordeel van mei is dat het nog niet zo druk is met toeristen, waardoor de prijzen deze maand wat lager liggen dan in juli en augustus. Wil je weten wanneer je nog meer goed weer treft in IJsland, Lees verder op onze IJsland pagina.

Kinderen op Lembata

Indonesië (Bali en Nusa Tenggara)

Ben je nog op zoek naar een verre bestemming in mei? Denk dan eens aan Bali en de Nusa Tenggara (ofwel Kleine Sunda) eilanden (waaronder Lombok, Komodo en Flores). Je kunt hier een prachtige en diverse rondreis maken (bijvoorbeeld met Van Verre) of gewoon genieten van de witte stranden en gaan snorkelen en duiken. In mei is hier het regenseizoen weer voorbij en is het vooral zonnig en warm. Er kan, met name aan het begin van de maand nog wel een incidentele bui kan vallen, maar niet zoveel dat het je vakantieplannen erg in de war schopt. Klinkt een reis naar Bali en de andere eilanden wel aantrekkelijk? Lees dan eens verder op onze Indonesië pagina.

Omgeving Kyoto Japan

Japan

Zon en aangename temperaturen zorgen in mei voor perfecte weersomstandigheden. Het is ideaal weer voor een trekking in het noorden van Japan of een rondreis langs diverse hoogtepunten, zoals Kyoto en Tokyo. In het tropische zuiden kunnen flinke regenbuien vallen deze maand, maar die zijn vaak van korte duur, waardoor je ook hier nog goed kunt genieten van het zonnetje. In het begin van mei valt een belangrijke vakantieperiode voor de Japanners, waardoor het dan wat drukker kan zijn overal. Op de homepage van Japan lees je meer over het Japanse klimaat en de belangrijkste feestdagen.

Petra Jordanië

Jordanië

Wil je een bezoek brengen aan het indrukwekkende Petra of prachtige wandelingen maken door Dana Nature Reserve? Mei is hiervoor uitstekend, met gemiddeld zo’n 29 graden en vrijwel geen regen. Je bent dan nog precies op tijd om de hete zomermaanden van Jordanië te ontlopen. Alhoewel, het kan in het zuiden al flink warm worden, zeker naarmate de maand vordert. Een duik in de rode zee kan dan voor verkoeling zorgen. Voor meer informatie over het Jordaanse weer per maand en per regio kun je terecht op onze homepage van Jordanië.

Marrakesh Kasbah Moskee

Marokko

Voor een zonnige en prachtige bestemming in mei is Marokko zeker het overwegen waard. In de maand mei zijn de weersomstandigheden in heel Marokko namelijk ideaal. De koude nachten in het noorden zijn voorbij en het is vrijwel alleen maar droog en zonnig weer in steden als Fez en Marrakesh. De zuidelijk gelegen Sahara begint steeds verder op te warmen, maar deze maand is een bezoek aan deze woestijnregio nog prima te doen. Een trekking door het Atlasgebergte is ook zeker een aanrader deze maand. Wil je precies weten in welke regio van Marokko het op welk moment mooi weer is, kijk dan eens verder op onze Marokko pagina.

Machu Picchu in Peru

Peru

Peru heeft een heel divers klimaat, waardoor het meestal niet in alle regio's tegelijk mooi weer is. Wil je echter een grote rondreis maken door Peru en hierbij overal goed reisweer hebben, dan is de maand mei een goede keuze. Aan de westkust is de temperatuur nog aangenaam en is de periode met veel bewolking en mist nog niet aangebroken. In Cusco en omstreken is de regentijd weer voorbij en kun je genieten van veel zon. Het Amazonegebied is in mei ook weer een stuk droger dan eerdere maanden, waardoor het ontdekken van het oerwoud zeker een aanrader is. Wil je meer weten over het Peruaanse weer, kijk dan op onze Peru homepage.

Pasteis de nata

Portugal

In de meivakantie er even tussenuit? Overweeg het charmante Portugal. Of je nu een stedentrip wilt maken naar Lissabon of Porto, van een zonvakantie in de Algarve wilt genieten of de authentieke Alentejo regio wilt ontdekken, het weer is vrijwel overal prachtig voor. Het is warm maar nog niet te heet en de regenval is beperkt. Ook is het toeristenseizoen nog niet helemaal begonnen, waardoor de prijzen lager liggen en het nog niet zo druk is als in de zomer. Wil je verder lezen over het weer in Portugal, kijk dan eens op onze Portugal homepage.

Vietnamese vrouw

Vietnam (Centraal)

Hoewel er in het noorden en zuiden van Vietnam steeds meer regen valt in mei, is het in Centraal-Vietnam nog altijd schitterend weer. Zo zijn bezoeken aan het charmante plaatsje Hoi An of het strand van Trang erg aan te raden deze maand. Koud zal je het nergens krijgen deze maand, want de temperaturen liggen in mei vrij hoog. Wil je graag heel Vietnam bezoeken en zo min mogelijk regen zien? Lees dan verder op onze Vietnam pagina voor de beste reistijd.

Zuid-Afrikaanse leeuw

Zuid-Afrika

Nu de zomer in Zuid-Afrika voorbij is, is het regenseizoen in de oostelijke helft van het land eveneens afgelopen. Dit zorgt voor zonnig en droog weer in mei. De temperaturen liggen wat lager dan voorheen, maar zijn nog altijd aangenaam (rond of net boven de 20 graden). In de nachten kan het wel afkoelen, dus zorg ervoor dat je warme kleding meeneemt. Rondom Kaapstad neemt de neerslaghoeveelheid wat toe, maar de zon heeft nog altijd de overhand deze maand. Wil je meer details over het Zuid-Afrikaanse weer in mei, kijk dan eens op onze homepage van Zuid-Afrika.

Benieuwd waar je in de omliggende maanden het beste naartoe kunt reizen?

 

MaartApril

JuniJuli

Begin van de pagina

De webshop voor backpackers