Maart

Maart

 Waarheen op vakantie in maart?

Op zoek naar een leuke bestemming voor je vakantie in maart? Op deze pagina vind je een overzicht met landen waar je het beste weer voor een reis in maart kunt vinden. Het is in deze maand heerlijk zonnig weer in ArgentiniëCosta RicaCuba, India, JapanNepalNieuw-Zeeland, Sri LankaThailand en Vietnam.
In sommige landen zijn er grote verschillen tussen de regio's. Hierdoor kun je soms alleen in een bepaald gebied rekenen op goed weer. Dit geldt in maart onder andere voor Indonesië, JordaniëLaos, Peru en Zuid-Afrika.
Benieuwd naar het weer in maart in een specifiek land? Kijk dan eens in ons landenoverzicht.

Maanden

Bekijk ook welke bestemmingen goed weer hebben in andere maanden.

Januari  Februari

April  Mei

Juni  Juli

Augustus  September

Oktober  November

December

Argentijnse empanadas

Argentinië

Wil je in het voorjaar op reis, overweeg dan zeker eens om het avontuur te gaan opzoeken in Argentinië. Nu daar de zomer overgaat in de herfst, zijn de temperaturen overal aangenaam en is het meestal zonnig weer. De Iguazu watervallen zijn in deze periode op zijn spectaculairst, door de regenval in de voorgaande zomermaanden. In het zuidelijke Patagonië is het (zeker voor wandelaars) nu nog goed toeven, voordat de gure winter weer gaat beginnen. Wil je verder lezen over het Argentijnse klimaat, neem dan eens een kijkje op de homepage van Argentinië.

Costa Rica papegaai

Costa Rica

Voor een rondreis door alle delen van Costa Rica is maart een zeer geschikte maand. In het westen en midden van het land is het weer echt optimaal. Ook de oostkust is deze maand relatief droog. De temperaturen zijn erg aangenaam en de zon is veelvuldig aanwezig. Tijdens een bezoek aan berggebieden moet je wel rekening houden met koude nachten. Als je meer wilt lezen over het Costa Ricaanse klimaat, ga dan eens naar onze Costa Rica pagina.

cuba-oldtimer

Cuba

Ben je nog op zoek naar een bestemming voor een verre reis in maart? In Cuba is het deze maand perfect weer om je vakantie door te brengen en je onder te dompelen in de lokale cultuur. Maart valt in het droge seizoen, dus veel regen hoef je niet te verwachten. De extreem hete periode is nog niet aangebroken, en de temperatuur is aangenaam warm. Als je geïnteresseerd bent in het uitgebreide reisweer voor Cuba, lees dan verder op onze homepage van Cuba. Hier kun je onder andere het weer per regio vinden om te ontdekken in welke maanden je beter niet naar Cuba kunt afreizen.

agra

India

Het toeristisch hoogseizoen is voorbij en over het algemeen is het weer in alle regio's van India uitstekend in maart. Daarnaast wordt deze maand het bijzondere Holi festival gevierd. De extreme kou in de Himalaya verdwijnt steeds meer naarmate de maand vordert. Mocht je een trekking willen doen, dan is dit dus weer mogelijk in maart. In het midden en zuiden van India loopt de temperatuur op, maar de extreme hitte komt pas in de komende maanden. Al met al genoeg redenen dus om in maart naar India te reizen. De weersomstandigheden in de verschillende regio's worden uitgebreider beschreven op de India pagina.

Orang-Oetan

Indonesië (Noord-Sumatra)

Ben je op zoek naar zon en warmte (en daarbij nog wat avontuur) in maart? Dan zit je goed in het noorden van Sumatra. Waar het in andere delen van Indonesië nog veel regent, is het hier droog weer. Ga bijvoorbeeld de natuurlijke omgeving van de orang-oetans bekijken in het Gunung Leuser Nationaal Park. Ook olifanten komen voor in deze regio. In het noorden van Sumatra vindt je verder prachtige onontdekte stranden, traditionele stammen en een prachtige natuur. Wil je meer lezen over het weer op Sumatra (of een van de andere eilanden van Indonesië) in deze of een andere maand? Bezoek dan onze homepage van Indonesië.

Omgeving Kyoto Japan

Japan

Voor een rondreis door het land van de rijzende zon, is maart een hele goede keuze. De lente begint namelijk deze maand in Japan. Dit kun je merken aan de oplopende temperaturen en het in bloei staan van de kersenbloesem. In het noorden van Japan kan het nog wel fris worden, dus zorg ervoor dat je hierop voorbereid bent. Verder kun je soms in een regenbui terecht komen, maar het is niet zo nat als in de zomer het geval zal zijn. Wil je meer details over het Japanse reisweer? Kijk dan eens op onze Japan homepage.

Wadi Rum woestijn Jordanie

Jordanië (Zuid)

Voor een zonnige bestemming met een avontuurlijk tintje, moet je in maart zeker eens het zuiden van Jordanië overwegen. In deze regio is het in maart namelijk heerlijk weer. Ga bijvoorbeeld de Wadi Rum woestijn bezoeken en heerlijk relaxen in Aqaba of plak er een bezoek aan Israël aan vast. Ook in de andere regio’s van Jordanië begint het weer te verbeteren deze maand, maar het kan nog fris zijn en er kan nog wel wat regen vallen. Voor meer zon kun je je reis het beste richting eind maart plannen. Wil je meer lezen over de beste reistijd in heel Jordanië? Neem dan eens een kijkje op onze Jordanië homepage.

Noord-Laos

Laos (Noord en Centraal)

Als je nog vóór het regenseizoen naar Laos wilt, ga dan in maart, want hierna zal het enkele maanden te nat zijn voor een prettige rondreis. Hoewel het de afgelopen maanden een perfecte periode was om het hele land te bezoeken, is het zuidelijke deel van Laos in maart eigenlijk te heet. Centraal-Laos is ook aardig warm, maar vanwege de lage luchtvochtigheid nog goed te bezoeken in maart. Het weer in noordelijk gelegen delen van Laos is uitstekend. Overdag is het heerlijk en de nachtelijke kou in de bergen is verdwenen. Ga eens naar onze homepage van Laos voor meer informatie over het klimaat in Laos.

tempel Nepal

Nepal

Mocht je nog een bestemming zoeken voor een reis in maart, dan kun je Nepal zeker overwegen. Slim is wel om dan je reis te starten in het zuiden en daarna omhoog te reizen richting de Himalaya. In het begin van maart is het Annapurna gebergte eigenlijk nog wat te koud voor een trekking, terwijl het tropische zuiden eind maart wel erg warm wordt. Mocht je meer willen lezen over de weersomstandigheden in maart in Nepal, ga dan eens naar onze Nepal pagina.

walvis-nieuw-zeeland

Nieuw-Zeeland

Na een heerlijke zomer in Nieuw-Zeeland, begint in maart de herfst. De temperaturen dalen licht, maar over het algemeen liggen de temperaturen nog op aangename waarden rond de 20 graden. Het uiterste zuiden begint wel iets frisser te worden, maar ook hier is het nog niet te koud voor een rondreis. De zon is overal nog vaak te zien. Zoals het hele jaar door kan er een bui vallen, maar dit zal in maart incidenteel zijn. Voor meer informatie over de weersomstandigheden in Nieuw-Zeeland kun je verder lezen op onze Nieuw-Zeeland pagina.

Peruaanse Nazca lijnen

Peru (West-kustregio)

Net als de afgelopen maanden is de westkust van Peru een topbestemming in maart. Het weer is er uitstekend, met aangename temperaturen en veel zon. Wil je dus gaan surfen of de Nazca lijnen bezoeken in deze periode, dan zal je van slecht weer geen last hebben. Rondom Machu Picchu en Cusco neemt de regenval iets af, maar deze maand zal er nog geregeld een bui vallen. Mocht je echter graag naar het Peruaanse Amazonegebied willen, dan is maart geen aanrader. Er valt namelijk veel regen. Kijk voor de beste reisperiode in deze regio en in de Andes eens op onze Peru homepage.

Theevelden Sri Lanka

Sri Lanka

Hoewel het klimaat in Sri Lanka vaak per regio veel uiteenloopt, is dit in maart niet het geval. Je kunt deze maand dus perfect een rondreis maken door het hele land. Zoals altijd is het zeker niet koud in Sri Lanka, maar ook de extreem warme periode is nog niet aangebroken. Er is een kleine kans op wat regen, hoewel het voornamelijk droog zal zijn in maart. Het bezoeken van Dambulla, Sigiriya of Kandy is dan ook zeker prima te doen deze maand. Wil je meer weten over het weer in Sri Lanka, kijk dan eens op onze Sri Lanka pagina.

Thailand uitzicht vanaf Ko Phi Phi

Thailand

Voor een mooie rondreis langs alle regio's van Thailand is maart een goede maand. Regen valt er vrijwel niet en de zon schijnt veelvuldig. Op de eilanden kan het weer haast niet beter. Doordat het hoogseizoen voorbij is liggen de prijzen hier bovendien vaak ook lager in maart. De temperaturen in Centraal- en Noord-Thailand lopen op. Vooral het weer in het noorden van het land is hierdoor in maart niet perfect, maar nog wel redelijk. Ben je benieuwd wanneer je nog meer goed kunt rondreizen door Thailand, kijk dan eens op onze homepage van Thailand.

Vietnamese vrouw

Vietnam

Waarheen op vakantie in maart? Wat dacht je van een vakantie naar Vietnam? De regenval is deze maand minimaal en de temperaturen zijn heerlijk. Ook in het noorden van Vietnam wordt het niet meer zo koud als in eerdere maanden, dus een trekking in deze periode is zeker een aanrader. Voor uitgebreide informatie over het klimaat in Vietnam per maand en per regio kun je vinden op Vietnam pagina.

Zuid-Afrika tafelberg in de schemering

Zuid-Afrika (Zuidwest)

Ook in maart is de wijnstreek bij Kaapstad in de buurt nog uitstekend te bezoeken. Met een minimale hoeveelheid neerslag en vrijwel altijd een strakblauwe lucht is het heerlijk weer om bijvoorbeeld de Tafelberg te beklimmen. Het noordoosten van Zuid-Afrika is deze maand ook alweer goed te bezoeken, hoewel er nog wel een bui kan vallen. Rondom Durban is het nog erg nat in maart, dus mocht je hier naartoe willen, dan kun je beter voor een andere periode kiezen. Op onze homepage van Zuid-Afrika kun je lezen wanneer de beste reistijd is voor het hele land.

Benieuwd waar je in de omliggende maanden het beste naartoe kunt reizen?

 

JanuariFebruari

AprilMei

Begin van de pagina