Meteen naar de inhoud

Maart

Waarheen op vakantie in maart?

Op zoek naar een leuke bestemming voor je vakantie in maart? Op deze pagina vind je een overzicht met landen waar je het beste reisweer in maart kunt vinden. Het is in deze maand heerlijk, zonnig weer in Argentinië, Costa Rica, Cuba, India, Japan, Mexico, Nepal, Nieuw-Zeeland, Sri Lanka, Thailand en Vietnam.

In sommige landen zijn er grote verschillen tussen de regio's. Hierdoor kun je soms alleen in een bepaald gebied rekenen op goed weer. Dit geldt in maart onder andere voor China, Indonesië, Jordanië, Laos, Peru en Zuid-Afrika.

Benieuwd naar het weer in maart in een specifiek land? Kijk dan eens in ons landenoverzicht. Voor het weer in een andere maand kun je terecht in ons maandoverzicht.

Waarheen op vakantie in maart?

Op zoek naar een leuke bestemming voor je vakantie in maart? Op deze pagina vind je een overzicht met landen waar je het beste reisweer in maart kunt vinden.

Het is in deze maand heerlijk, zonnig weer in Argentinië, Costa Rica, Cuba, India, Japan, Mexico, Nepal, Nieuw-Zeeland, Sri Lanka, Thailand en Vietnam.
In sommige landen zijn er grote verschillen tussen de regio's. Hierdoor kun je soms alleen in een bepaald gebied rekenen op goed weer. Dit geldt in maart onder andere voor China, Indonesië, Jordanië, Laos, Peru en Zuid-Afrika.
Benieuwd naar het weer in maart in een specifiek land? Kijk dan eens in ons landenoverzicht. Voor het weer in een andere maand kun je terecht in ons maandoverzicht.

Argentinië

Wil je in maart op reis, overweeg dan om het avontuur op te zoeken in Argentinië. Nu daar de zomer overgaat in de herfst, is het vaak zonnig en de temperatuur is aangenaam.

Het Argentijnse weer in maart

China (Oost en Centraal)

De Chinese lente begint in maart, het wordt warmer en er staat veel in bloei, maar het hoogseizoen is nog niet begonnen. In het noorden en westen kan het nog koud zijn.

Het Chinese weer in maart

Costa Rica

Voor een rondreis door alle delen van Costa Rica is maart perfect. In het westen en midden van het land is het weer echt optimaal. De oostkust is ook relatief droog.

Het Costa Ricaanse weer in maart

Cuba

In Cuba is het deze maand ideaal weer om vakantie te vieren en je onder te dompelen in de lokale cultuur. Maart valt in het droge seizoen, dus veel regen valt er niet.

Het Cubaanse weer in maart

India

Het toeristisch hoogseizoen is voorbij en over het algemeen is het weer in alle regio's van India uitstekend in maart. Deze maand wordt het bijzondere Holi festival gevierd.

Het Indiase weer in maart

Indonesië (Noord-Sumatra)

Zoek je een avontuurlijke bestemming? Dan zit je in maart goed in Noord-Sumatra. Waar het in andere delen van Indonesië nog veel regent, is het hier droog en zonnig weer.

Het Indonesische weer in maart

Japan

Voor een rondreis door Japan is maart ideaal. De lente begint dan namelijk. Dit kun je merken aan de oplopende temperatuur en de kersenbloesem die in bloei staat.

Het Japanse weer in maart

Jordanië (Zuid)

Voor een zonnige bestemming in maart kun je terecht in het zuiden van Jordanië. Ook in de rest van Jordanië begint het weer te verbeteren, maar er kan nog regen vallen.

Het Jordaanse weer in maart

Laos (Noord en Centraal)

Als je nog vóór het regenseizoen naar Laos wilt, ga dan in maart, want hierna zal het enkele maanden te nat zijn voor een prettige rondreis. Zuid-Laos is in maart te heet.

Het Laotiaanse weer in maart

YourWay2GO_728x90

YourWay2GO-300x250

Mexico

Maart is een van de maanden met de beste reistijd voor Mexico. Als je het land van de Maya’s in maart gaat bezoeken heb je vrijwel gegarandeerd mooi weer.

Het Mexicaanse weer in maart

Nepal

Mocht je een bestemming zoeken voor een reis in maart, denk dan aan Nepal. Qua weer is het slim om je reis te starten in het zuiden en omhoog te reizen richting Himalaya.

Het Nepalese weer in maart

Nieuw-Zeeland

In maart begint de herfst in Nieuw-Zeeland. De temperaturen liggen rond de 20 graden en de zon is overal vaak te zien. Zoals elke maand kan er ook in maart een bui vallen.

Het Nieuw-Zeelandse weer in maart

Peru (West-kustregio)

De westkust van Peru heeft uitstekend weer in maart, met fijne temperaturen en veel zon. Rondom Cuzco valt regelmatig een bui en het Amazonegebied is in maart af te raden.

Het Peruaanse weer in maart

Sri Lanka

Hoewel het klimaat in Sri Lanka vaak per regio veel uiteenloopt, is dit in maart niet het geval. Je kunt deze maand dus perfect een rondreis maken door het hele land.

Het Sri Lankaanse weer in maart

Thailand

Voor een mooie rondreis langs alle regio's van Thailand is maart een goede maand. Regen valt er vrijwel niet en de zon schijnt bijna altijd.

Het Thaise weer in maart

Vietnam

Waarheen op vakantie in maart? Wat dacht je van een vakantie naar Vietnam? De regenval is deze maand minimaal en de temperaturen zijn heerlijk.

Het Vietnamese weer in maart

Zuid-Afrika (Zuidwest)

In maart is de Kaapse wijnstreek uitstekend te bezoeken. In het noordoosten van Zuid-Afrika kan nog wel een bui vallen deze maand en bij Durban is het ronduit nat in maart.

Het Zuid-Afrikaanse weer in maart