Meteen naar de inhoud

Juni

Waarheen op vakantie in juni?

Op zoek naar een leuke bestemming voor je vakantie in juni? Op deze pagina vind je een overzicht met landen waar je het beste reisweer in juni kunt vinden. Het is in deze maand heerlijk, zonnig weer in Canada, IJslandIndonesië, Malta en Portugal.

In sommige landen zijn er grote verschillen tussen de regio's. Hierdoor kun je soms alleen in een bepaald gebied rekenen op goed weer. Dit geldt in juni onder andere voor Amerika, China, Japan, Kenia, Marokko, Peru en Zuid-Afrika.

Benieuwd naar het weer in juni in een specifiek land? Kijk dan eens in ons landenoverzicht. Voor het weer in een andere maand kun je terecht in ons maandoverzicht.

Waarheen op vakantie in juni?

Op zoek naar een leuke bestemming voor je vakantie in juni? Op deze pagina vind je een overzicht met landen waar je het beste reisweer in juni kunt vinden.

Het is in deze maand heerlijk, zonnig weer in Canada, IJslandIndonesië, Malta en Portugal. In sommige landen zijn er grote verschillen tussen de regio's. Hierdoor kun je soms alleen in een bepaald gebied rekenen op goed weer. Dit geldt in juni onder andere voor Amerika, China, Japan, Kenia, Marokko, Peru en Zuid-Afrika.
Benieuwd naar het weer in juni in een specifiek land? Kijk dan eens in ons landenoverzicht. Voor het weer in een andere maand kun je terecht in ons maandoverzicht.

Amerika (New York en California)

Wil je in juni naar Amerika, dan zijn New York en California aanraders. Het is ideaal weer voor een camperreis langs de westkust. Florida heeft deze maand minder goed weer.

Het Amerikaanse weer in juni

Canada

Denk eens aan Canada als je op zoek bent naar een verre reis in juni. Het begint hier dan al echt zomer te worden met veelal zonnig weer en aangename temperaturen.

Het Canadese weer in juni

China (Noord en West)

In juni zijn Noord- en West-China (o.a. Tibet) aan te raden. Het weer leent zich uitstekend voor een rondreis. In andere delen van China is het volle bak regenseizoen deze maand.

Het Chinese weer in juni

IJsland

Juni is misschien wel de beste maand voor een rondreis door IJsland. Het weer is optimaal en de dagen zijn lang. Bovendien ziet alles mooi groen in deze periode.

Het IJslandse weer in juni

Indonesië

Juni en Indonesië gaan goed samen, het weer is top en het hoogseizoen is nog niet begonnen. Overal schijnt de zon en overdag is de gemiddelde temperatuur zo'n 31 graden.

Het Indonesische weer in juni

Japan (Noord)

Weleens aan Noord-Japan gedacht als reisbestemming? Hokkaido, in het noorden van Japan ziet vooral zonnig weer in juni. De rest van Japan ziet deze maand veel regen.

Het Japanse weer in juni

YourWay2GO_728x90

YourWay2GO-300x250

Kenia (Binnenland)

In het binnenland van Kenia is de regentijd voorbij in juni. Vanwege de heerlijke temperatuur is het een goede tijd voor een safari. Aan de kust kunnen nog buien vallen.

Het Keniaanse weer in juni

Malta

Ben je gek op warmte en zon, maar niet op de zomerse drukte? Dan is juni qua weer de ideale maand om naar Malta te reizen. Verwacht hoge temperaturen en veel zon.

Het Maltese weer in juni

Marokko (Noord)

Wil je in juni op reis, dan is het noorden van Marokko echt een topbestemming. De heerlijke temperaturen en de blauwe luchten zorgen voor een echt vakantiegevoel.

Het Marokkaanse weer in juni

Peru (Centraal-Andesgebergte)

Juni is een van de beste maanden voor een bezoek aan het Andesgebergte. De blauwe lucht zorgt voor prachtig uitzicht bij Machu Picchu. Aan de westkust hangt vaak mist.

Het Peruaanse weer in juni

Portugal

Wil je nog voor de zomerdrukte de zon opzoeken? Portugal is in juni een echte aanrader. Op het vasteland, Madeira en de Azoren is het prachtig weer.

Het Portugese weer in juni

Zuid-Afrika (Noord- en Zuidoost)

Wil je op safari in het Krugerpark of relaxen op de stranden nabij Durban? Juni is hiervoor een perfecte periode. In deze maand valt vrijwel geen neerslag en de zon schijnt volop.

Het Zuid-Afrikaanse weer in juni