Juni

Juni

Waarheen op vakantie in juni?

Op zoek naar een leuke bestemming voor je vakantie in juni? Op deze pagina vind je een overzicht met landen waar je het beste weer voor een reis in juni kunt vinden. Het is in deze maand heerlijk, zonnig weer in Canada, IJsland, Indonesië en Portugal.
In sommige landen zijn er grote verschillen tussen de regio's. Hierdoor kun je soms alleen in een bepaald gebied rekenen op goed weer. Dit geldt in juni onder andere voor Amerika, Japan, Kenia, Marokko, Peru en Zuid-Afrika.
Benieuwd naar het weer in juni in een specifiek land? Kijk dan eens in ons landenoverzicht.

Maanden

Bekijk ook welke bestemmingen goed weer hebben in andere maanden.

Januari  Februari

Maart  April

Mei  Juli

Augustus  September

Oktober  November

December

Tenzing Travel

New York Vrijheidsbeeld

Amerika (New York en California)

Wil je in juni naar Amerika, dan zijn New York en California zeker aanraders. Maak bijvoorbeeld eens een mooie camperreis langs de westkust, waarvoor het in juni uitstekend weer is. Bovendien is het hoogseizoen nog niet begonnen, waardoor het rustiger en goedkoper reizen is. Andere populaire regio's zien deze maand wat minder goed weer. In Florida start bijvoorbeeld het orkaanseizoen en er valt flink wat regen in juni. Voor een bezoek aan gokstad Las Vegas is het eigenlijk te warm deze maand. Ook bij de nationale parken zoals de Grand Canyon wordt het erg warm. Voor uitgebreide weersinformatie kun je terecht op onze homepage van Amerika.

Beer

Canada

Wil je nog voor de zomervakanties beginnen op reis naar een verre bestemming? Denk dan eens aan Canada. Het begint hier al echt zomer te worden in juni met veelal zonnig weer en aangename temperaturen. Mocht je graag gaan wandelen in de Rocky Mountains, dan is dit een zeer goede maand om dat te doen. De bergtoppen zijn nog besneeuwd, dus dit levert prachtige uitzichten op. In juni is het bovendien nog niet zo druk met andere reizigers, waardoor je voordeliger zal kunnen reizen dan in het hoogseizoen. Voor meer informatie over het weer in Canada per regio en per maand, lees je verder op onze Canada pagina.

ijsland-myvatn-natuurbad

IJsland

Juni is misschien wel de beste maand voor een rondreis door IJsland. Het weer is optimaal en de dagen zijn lang. Bovendien ziet alles mooi groen in deze periode. De delen die in de lange winter moeilijk begaanbaar zijn kun je nu wel bezoeken. Het is dus het ook makkelijker om van de gebaande paden te treden. Voigt-travel.nl kan je helpen een avontuurlijke reis naar IJsland te plannen. Door de goede omstandigheden is het in deze periode wel wat drukker met bezoekers. Wil je verder lezen over het IJslandse weer? Kijk dan eens op onze IJsland pagina.

Kinderen op Lembata

Indonesië

Juni en Indonesië gaan goed samen, het weer is top en het hoogseizoen is nog niet begonnen. Overal schijnt veelal de zon en overdag is de gemiddelde temperatuur zo'n 31 graden. Een incidentele bui zorgt af en toe voor verkoeling. Doordat het vrijwel niet meer regent is het water weer helder en is de zichtbaarheid voor snorkelaars en duikers perfect. Ook op de vele stranden is het goed toeven. Ben je geïnteresseerd in het weer op een specifiek eiland? Bezoek dan onze juni pagina van Indonesië.

Omgeving Kyoto Japan

Japan (Noord)

Waarheen op vakantie in juni? Wel eens aan Noord-Japan gedacht? Terwijl het in juni in grote delen van Japan regenseizoen is, is dit in het noorden van het land nog niet het geval. Hokkaido ziet vooral zonnig weer deze maand. Het is dan ook een perfecte tijd is om de prachtige natuur in dit deel van Japan te ontdekken. De kersenbloesem is hier bijvoorbeeld nog veel te zien in juni, maar ook het Shikotsu-Toya Nationale Park is schitterend. Op onze homepage van Japan kun je het uitgebreide weer per regio vinden, zodat je ook de beste reistijd voor de andere delen van Japan kunt ontdekken.

Giraffes Kenia

Kenia (Binnenland)

In het binnenland van Kenia is de regentijd weer voorbij in juni. Vanwege de aangename temperatuur is het deze maand een goede tijd om op safari te gaan of andere delen van deze regio te ontdekken. In juni liggen de prijzen vaak nog lager dan in het drukkere seizoen in juli en augustus. Aan de kust wordt het in de loop van deze maand eveneens droger weer, maar hier kunnen, vooral begin juni, nog buien vallen. Benieuwd naar het gedetailleerde weer per regio, ga dan naar onze homepage van Kenia.

Marrakesh Kasbah Moskee

Marokko (Noord)

Wil je er in juni even tussenuit, dan is het noorden van Marokko echt een topbestemming. De heerlijke temperaturen en de blauwe luchten zorgen voor een echt vakantiegevoel. Bovendien is het nog geen hoogseizoen, waardoor je de prachtige koningssteden nog relatief rustig kunt ontdekken. In de andere regio's van Marokko is het weer deze maand niet meer zo ultiem. Dit komt met name door de hitte die met de komst van de zomer alleen nog maar erger wordt. Met name in de Sahara wordt het erg warm. In Centraal-Marokko zorgt het Atlasgebergte nog wel voor een aangename verkoeling. Wil je voor alle regio's het beste weer ontdekken? Ga dan eens naar onze homepage van Marokko.

Machu Picchu in Peru

Peru (Centraal-Andesgebergte)

Juni is een van de beste maanden voor een bezoek aan het Andesgebergte. De strakblauwe luchten zorgen voor prachtige fotomomenten bij onder andere Machu Picchu. In de nachten kan het hier in de bergen wel flink afkoelen. De westkust ziet eigenlijk weinig zon, door de aanhoudende mist die over dit gebied hangt. Naarmate de maand vordert wordt het Amazonegebied ook steeds droger, dus mocht je naar deze regio willen, dan is het verstandig om dit niet al begin juni te doen. Nieuwsgierig naar de beste reistijd voor de westkust en de Peruaanse jungle, kijk dan op onze Peru homepage.

Pasteis de nata

Portugal

Wil je nog voor de zomerdrukte de zon op gaan zoeken? Daarvoor hoef je niet zo ver weg. Portugal is in juni namelijk een echte aanrader. Op het vasteland, maar ook op Madeira en de Azoren is het prachtig weer. Met name in het binnenland en het zuiden van Portugal kan het al erg warm worden, dus wees hierop voorbereid als je een actieve vakantie in gedachten hebt. Juni is een maand met verschillende feestdagen/festivals, dus dit is ook zeker een leuke ervaring. Wil je hier meer over lezen of ben je benieuwd naar het weer in juni in een specifieke regio? Kijk dan eens op onze juni pagina van Portugal.

Zuid-Afrikaans strand - Coffee bay

Zuid-Afrika (Noord- en Zuidoost)

Wil je graag op safari in het Krugerpark of relaxen op een van de stranden nabij Durban? Dan is juni hiervoor een perfecte periode. In deze maand valt vrijwel geen neerslag en schijnt de zon volop. De dagtemperaturen liggen niet zo hoog deze maand, maar zijn nog altijd aangenaam. In de nachten kan het wel flink afkoelen. Warme kleding is dus wel aan te raden. Mocht je ook naar Kaapstad en omgeving willen gaan, dan is juni hiervoor wat minder geschikt. Het is namelijk de natste maand van het jaar. Wil je graag een rondreis maken door het hele land, lees dan op onze homepage van Zuid-Afrika wat hiervoor de beste tijd is.

Benieuwd waar je in de omliggende maanden het beste naartoe kunt reizen?

 

AprilMei

JuliAugustus

Begin van de pagina

Koningaap - Groepsreizen en Familiereizen