Juli

Juli

Waarheen op vakantie in juli?

Op zoek naar een leuke bestemming voor je vakantie in juli? Op deze pagina vind je een overzicht met landen waar je het beste weer voor een reis in juli kunt vinden. Het is in deze maand heerlijk, zonnig weer in CanadaIJsland, Indonesië, Kenia en Portugal.
In sommige landen zijn er grote verschillen tussen de regio's. Hierdoor kun je soms alleen in een bepaald gebied rekenen op goed weer. Dit geldt in juli onder andere voor Japan, Peru en Zuid-Afrika.
Benieuwd naar het weer in juli in een specifiek land? Kijk dan eens in ons landenoverzicht voor de weersomstandigheden.

Maanden

Bekijk ook welke bestemmingen goed weer hebben in andere maanden.

Januari  Februari

Maart  April

Mei  Juni

Augustus  September

Oktober  November

December

Tenzing Travel

Beer

Canada

Zit je vast aan de schoolvakanties en wil je een bijzondere verre bestemming bezoeken? Denk dan eens na over Canada. Dit diverse land, met prachtige natuur, wildlife en interessante steden is een echte aanrader in juli. Vooral in het noorden zijn de dagen lekker lang, dus veel tijd om te genieten van al het moois dat Canada te bieden heeft. Juli heeft bovendien als voordeel dat er verschillende festivals georganiseerd worden, dus leuk om dit mee te pakken als je in deze maand naar Canada afreist. Lees verder op onze pagina met de beste reistijd van Canada.

ijsland-myvatn-natuurbad

IJsland

Wil jij graag in de zomer naar een land met prachtige natuurverschijnselen? Ga dan zeker eens naar IJsland in juli. Juli is de warmste maand van het jaar in IJsland, het is veelal zonnig en de dagen zijn lang. Hierdoor kun je ultiem genieten van al het moois wat het land te bieden heeft. Het enige nadeel aan deze maand is dat er veel mensen op deze optimale omstandigheden afkomen. Hierdoor liggen de prijzen hoger liggen dan in veel andere maanden. Wil je verder lezen over het weer in IJsland? Neem dan eens een kijkje op onze homepage van IJsland.

Kinderen op Lembata

Indonesië

Ben je nog op zoek naar een kindvriendelijke bestemming voor de zomervakantie? Zet dan Indonesië maar op je lijstje met opties. Het weer in juli is namelijk fantastisch. Het is vrijwel altijd zonnig en de temperatuur blijft rond de 30 graden hangen. Dit veelzijdige land biedt voor ieder wat wils. Ga bijvoorbeeld de Prambanan tempels bezoeken op Java, cultuur snuiven en relaxen op Bali of de jungle in op zoek naar orang-oetans op Sumatra. Zoek je meer naar bestemmingen van de gebaande paden af? Neem dan eens een kijkje op YourWay2GO.nl. Wil je verder lezen over het weer per maand en per regio, bezoek dan onze Indonesië pagina.

Omgeving Kyoto Japan

Japan (Noord)

Hokkaido, in het noorden van Japan, ziet prachtig weer in juli. Samen met augustus valt deze maand in de warmste periode van het jaar. Met een gemiddelde van 25 graden is het echter niet te warm. De zon schijnt veelvuldig en de natuur is prachtig, omdat er veel in bloei staat. In de overige delen van Japan is het regenachtig en erg warm. Mocht je in juli toch ook graag naar Centraal- en Zuid-Japan willen afreizen, probeer dit dan richting het einde van de maand te plannen. Het is dan namelijk een stuk droger. Wil je weten wanneer de beste reistijd is voor het hele land, ga dan naar de Japan pagina.

Giraffes Kenia

Kenia

Voor de combinatie zonvakantie en safari zit je in juli perfect in Kenia. Het regenseizoen is voorbij en de temperatuur is overdag heerlijk. Bovendien is juli een van de beste maanden om wilde dieren te spotten in een van de Keniaanse parken. Vanwege het droge weer komen de beesten namelijk naar plekken waar water te vinden is. Zowel aan de kust als in het binnenland van Kenia kan het wel wat drukker zijn met bezoekers deze maand. Kijk voor een uitgebreid overzicht van het weer per regio in juli eens op onze homepage van Kenia.

Machu Picchu in Peru

Peru (Centraal-Andes en Oost-Amazone)

Waarheen op vakantie in juli? Peru is een goede optie. Eigenlijk is het overal in Peru veelal droog deze maand. Hoewel er in het Amazonegebied altijd wel wat regen valt, is juli hier een van de droogste en zonnigste maanden. Perfect weer dus als je naar Manu Nationaal Park wilt. Ook rondom het Titicaca meer en Cusco is het schitterend helder weer, wat wel zorgt voor koude nachten. De westkust kent betere weersomstandigheden in andere maanden. In juli is het hier erg fris en is er continu sprake van laaghangende bewolking. Ben je nieuwsgierig naar de beste reistijd voor de kustregio van Peru, kijk dan op onze Peru homepage.

Pasteis de nata

Portugal

Op zoek naar een prachtige bestemming in de zomervakantie? Portugal is wat ons betreft een aanrader. Met name voor Noord-Portugal, de Azoren en Madeira is dit een van de beste reismaanden qua weer. In het binnenland van Portugal en in de Algarve kunnen de temperaturen echter wel erg hoog oplopen. Mocht je hier veel willen gaan wandelen, dan is het hiervoor in juli eigenlijk te warm. Ga je voor een zon, zee, strandvakantie, dan is dit weer natuurlijk wel welkom. Voor meer informatie over het Portugese weer per maand en per regio lees je verder op onze Portugal pagina.

Zuid-Afrikaans strand - Coffee bay

Zuid-Afrika (Noord- en Zuidoost)

In het oosten van Zuid-Afrika zie je in juli vaak de zon. Het is dan ook heerlijk weer deze maand. Juli is bovendien door de droogte een goede periode om wilde dieren te zien. Doordat het winter is in Zuid-Afrika liggen de temperaturen overal wel wat aan de lage kant, zo rond of net onder de 20 graden. De andere kant van het land is in juli minder aantrekkelijk. Het weer in de omgeving van Kaapstad en de wijnregio's in het westen is dan namelijk zeer wisselvallig. Ben je van plan om ook het westen van Zuid-Afrika te bezoeken, lees dan meer over het weer op onze homepage van Zuid-Afrika.

Benieuwd waar je in de omliggende maanden het beste naartoe kunt reizen?

 

MeiJuni

AugustusSeptember

Begin van de pagina