Meteen naar de inhoud

Januari

Waarheen op vakantie in januari?

Op zoek naar een leuke bestemming voor je vakantie in januari? Op deze pagina vind je een overzicht met landen waar je het beste reisweer in januari kunt vinden. Het is in deze maand heerlijk, zonnig weer in Cambodja, Cuba, India, Kenia, Laos, Mexico, Nieuw-Zeeland, Thailand en Vietnam.

In sommige landen zijn er grote verschillen tussen de regio's. Hierdoor kun je soms alleen in een bepaald gebied rekenen op goed weer. Dit geldt in januari onder andere voor Costa Rica, Nepal, Peru, Sri Lanka en Zuid-Afrika.

Benieuwd naar het weer in januari in een specifiek land? Kijk dan eens in ons landenoverzicht. Voor het weer in een andere maand kun je terecht in ons maandoverzicht.

Waarheen op vakantie in januari?

Op zoek naar een leuke bestemming voor je vakantie in januari? Op deze pagina vind je een overzicht met landen waar je het beste reisweer in januari kunt vinden.

Het is in deze maand heerlijk, zonnig weer in Cambodja, Cuba, India, Kenia, Laos, Mexico, Nieuw-Zeeland, Thailand en Vietnam.
In sommige landen zijn er grote verschillen tussen de regio's. Hierdoor kun je soms alleen in een bepaald gebied rekenen op goed weer. Dit geldt in januari onder andere voor Costa Rica, Nepal, Peru, Sri Lanka en Zuid-Afrika.
Benieuwd naar het weer in januari in een specifiek land? Kijk dan eens in ons landenoverzicht. Voor het weer in een andere maand kun je terecht in ons maandoverzicht.

Cambodja

Januari is een van de maanden met de beste reistijd voor Cambodja. Wil je graag Angkor Wat bezoeken, dan is januari daar zeker een goede maand voor.

Het Cambodjaanse weer in januari

Costa Rica (West en Centraal)

Het westen en midden van Costa Rica hebben prachtig weer voor een rondreis. Voor een bezoek aan de oostkust is het in januari geen goede tijd, vanwege het regenseizoen.

Het Costa Ricaanse weer in januari

Cuba

Cuba is een goede bestemming voor een verre reis in januari. Het is over het gehele eiland veelal zonnig weer en de temperatuur is zeer aangenaam.

Het Cubaanse weer in januari

India

Januari is een van de beste reismaanden voor India. Ondanks dat het winter is, is het overal zonnig en droog weer. Hoe noordelijker je gaat, des te kouder het wordt.

Het Indiase weer in januari

Kenia

Kenia is een prachtige bestemming voor een winterzonvakantie. Januari valt precies in de droge periode, dus verwacht vooral zonnig weer met aangename temperaturen.

Het Keniaanse weer in januari

Laos

Laos is een goede bestemming als je in onze winter een verre reis wilt maken. Voor Laos geldt dat januari de koudste maand van het jaar is, maar de temperatuur is wel prettig.

Het Laotiaanse weer in januari

YourWay2GO_728x90

YourWay2GO-300x250

Mexico

Wil jij graag ontsnappen aan de winterse kou in Nederland? Dan kun je zeker Mexico overwegen als reisbestemming. Het is door het hele land prachtig weer deze maand.

Het Mexicaanse weer in januari

Nepal (Zuid-Tropische laagvlakte)

Januari is een perfecte maand voor het spotten van nijlpaarden in Chitwan National Park of een bezoek aan Lumbini. Het noorden van Nepal is in januari echt te koud.

Het Nepalese weer in januari

Nieuw-Zeeland

Januari valt in Nieuw-Zeeland midden in de zomer, waardoor de temperatuur op zijn hoogst is, de zon veelvuldig schijnt en er nauwelijks regen valt.

Het Nieuw-Zeelandse weer in januari

Peru (West-kustregio)

West-Peru is zonnig in januari. Aan de kust kun je goed surfen en er zijn mooie, maar weinig bezochte plekken. Andere regio's van Peru zien meer neerslag in januari.

Het Peruaanse weer in januari

Sri Lanka (Zuidwest)

Januari is perfect voor een reis naar Colombo en omgeving, waar de zon volop schijnt. Naarmate de maand vordert wordt het ook steeds droger in Noordoost-Sri Lanka.

Het Sri Lankaanse weer in januari

Thailand

Thailand is een heerlijke bestemming om in onze winter te bezoeken. Het weer in januari kan haast niet beter: veel zon, weinig regen en het is nog niet te warm.

Het Thaise weer in januari

Vietnam

Voor een rondreis door Vietnam is het weer in januari prima. In het noorden en zuiden is het droog met veel zon en ook in het centrale deel van Vietnam wordt het steeds droger.

Het Vietnamese weer in januari

Zuid-Afrika (Zuidwest)

Voor een reis naar Kaapstad en de wijnregio's is januari een ideale maand. In het oosten van Zuid-Afrika is januari echter de natste maand van het jaar.

Het Zuid-Afrikaanse weer in januari