Januari

Januari

Waarheen op vakantie in januari?

Op zoek naar een leuke bestemming voor je vakantie in januari? Op deze pagina vind je een overzicht met landen waar je het beste reisweer in januari kunt vinden. Het is in deze maand heerlijk, zonnig weer in Cambodja, Cuba, India, Kenia, Laos, Nieuw-Zeeland, Thailand en Vietnam.
In sommige landen zijn er grote verschillen tussen de regio's. Hierdoor kun je soms alleen in een bepaald gebied rekenen op goed weer. Dit geldt in januari onder andere voor Costa Rica, NepalPeru, Sri Lanka en Zuid-Afrika.
Benieuwd naar het weer in januari in een specifiek land? Kijk dan eens in ons landenoverzicht.

Maanden

Bekijk ook welke bestemmingen goed weer hebben in andere maanden.

Februari  Maart

April  Mei

Juni  Juli

Augustus  September

Oktober  November

December

YourWay2GO-120x600

Cambodja-tempelcomplex

Cambodja

Heb je altijd al eens naar Angkor Wat gewild, dan is januari zeker een goede tijd daarvoor. Dit is namelijk een van de maanden met de beste reistijd voor Cambodja. Het is veelal droog en nog niet zo warm als dat het later in het jaar gaat worden. Door het goede weer is het bij interessante bezienswaardigheden wel drukker met bezoekers. Wil je meer lezen over het weer in Cambodja in januari? Neem dan eens een kijkje op onze homepage van Cambodja.

Costa Rica papegaai

Costa Rica (West en Centraal)

Januari is een zeer goede maand voor een reis naar het westen en midden van Costa Rica. Wil je bijvoorbeeld graag eens de Arenal vulkaan bewonderen of relaxen op de prachtige stranden van Puntarenas, dan is deze maand uitstekend. Voor Tortuguero nationaal park is januari overigens geen goede maand. Het regenseizoen is aan de oostkust namelijk nog in volle gang. Meer over het weer in de andere regio's van Costa Rica lees je op onze Costa Rica pagina.

cuba-oldtimer

Cuba

Wil je graag in januari op vakantie, maar weet je niet zo goed waarheen? Cuba is zeker een goede bestemming voor een verre reis in januari. Het is over het gehele eiland veelal zonnig en ondanks dat januari de koudste maand van het jaar is, is de temperatuur nog altijd zeer aangenaam. Wil je meer weten over het weer in Cuba? Neem dan eens een kijkje op onze homepage van Cuba voor het uitgebreide weer per maand en per regio.

agra

India

Januari is een van de beste reismaanden voor India. Ondanks dat het deze maand winter is, is het overal zonnig en droog weer. Hoe noordelijker je gaat, des te kouder het wordt, dus warme kleding is (vooral in de bergen) wel aan te raden. In het zuiden van India is het door het tropische klimaat in januari erg aangenaam. Wil je precies weten in welke regio van India het op welk moment mooi weer is, kijk dan eens verder op onze India pagina.

Giraffes Kenia

Kenia

Ben jij op zoek naar een prachtige bestemming voor een winterzon vakantie? Dan is Kenia in januari zeker een goede optie. Deze maand valt precies in de droge periode, dus wat je vooral kunt verwachten is zonnig weer met aangename temperaturen. Het zeewater is bovendien erg helder en lekker warm. Ook voor een safari is het een goede tijd nu de regenval beperkt is. Benieuwd naar andere maanden of naar het weer per regio, ga dan naar onze homepage van Kenia.

Noord-Laos

Laos

Ook Laos is een goede bestemming als je in onze wintermaand januari op een verre reis wilt gaan. Voor Laos geldt in januari dat het de koudste maand van het jaar is, maar de temperaturen zijn nog altijd aangenaam hoog. In de bergen kan het wat frisser worden deze maand, dus mocht je graag een trekking willen gaan doen, dan is warme kleding geen overbodige luxe. Regen valt er eigenlijk niet in januari. Wil je langer rondreizen of toch wat meer informatie over het Laotiaanse klimaat, ga dan eens naar onze homepage van Laos.

Os wassen

Nepal (Zuid-Tropische laagvlakte)

Het tropische zuiden van Nepal is in veel maanden eigenlijk te warm of te regenachtig voor een bezoek. Januari is hier echter een van de uitzonderingen op. Het is een perfecte maand voor het spotten van nijlpaarden in Chitwan National Park of een bezoek aan Lumbini. Deze regio is bovendien erg goed te combineren met India. Het bergachtige noorden van Nepal is in januari echt te koud. Daarentegen is een bezoek aan de Kathmandu vallei wel weer mogelijk deze maand. Toch zijn er betere maanden om naar deze regio te reizen. Wil je toch graag alle hoogtepunten van Nepal (waaronder het Annapurna gebergte) zien, kijk dan eens op de homepage van Nepal voor het beste weer in alle regio's.

walvis-nieuw-zeeland

Nieuw-Zeeland

Vraag je je af waar je in januari een heerlijke rondreis kunt maken? Dan is Nieuw-Zeeland zeker geen land om over te slaan. Januari valt hier namelijk midden in de zomer, waardoor de temperatuur op zijn hoogst is (rond de 20-25 graden), de zon veelvuldig schijnt en er nauwelijks regen valt. Voor meer informatie over de weersomstandigheden in Nieuw-Zeeland kun je verder lezen op onze Nieuw-Zeeland pagina.

Peruaanse Nazca lijnen

Peru (West-kustregio)

Het klimaat in Peru zorgt voor veel diversiteit in het land qua weer. Wil je graag in januari een zonnige kustbestemming, dan is het westen van Peru een goede keuze. Hier kun je goed surfen (bijv. rondom Chicama) en de nog vrij onbekende schatten (waaronder Caral) van Peru bezoeken. Er is zeer weinig kans op regenval en met een gemiddelde temperatuur van 26 graden is het weer erg aangenaam. De overige regio's zijn natter in deze maand, maar ook hier regent het niet de hele dag. Nieuwsgierig naar de beste reistijd voor de andere regio's van Peru? Kijk dan eens op de Peru homepage.

Theevelden Sri Lanka

Sri Lanka (Zuidwest)

Januari is een zeer goede maand voor een bezoek aan Colombo en een strandvakantie bij Negombo of een van de andere prachtige stranden in dit deel van Sri Lanka.  Het is hier in januari namelijk zonnig en gemiddeld zo'n 30 graden. Door het klimaat in Sri Lanka zijn er weersverschillen tussen de regio's. Als je de regen wilt vermijden kun je het beste je reis starten in het Zuidwesten van Sri Lanka. Naarmate de maand januari vordert wordt het namelijk steeds droger in het Noordoosten en in februari begint ook hier het droge seizoen. Wil je het hele land bezoeken, neem dan een kijkje op de Sri Lanka pagina om te zien wanneer dit het beste kan.

Thailand uitzicht vanaf Ko Phi Phi

Thailand

Wil je ontsnappen aan de Nederlandse winter en er tussenuit in januari? Dan is Thailand een heerlijke bestemming. Het weer kan haast niet beter: veel zon, weinig regen en het is nog niet te warm. Uitstekend dus als je wilt gaan relaxen op Ko Phi Phi of een bezoek wilt brengen aan Chiang Mai. In de bergen heb je waarschijnlijk wel een trui of jas nodig. Benieuwd naar het Thaise weer in andere maanden, kijk dan eens op onze homepage van Thailand.

Vietnamese vrouw

Vietnam

Voor een rondreis door Vietnam is het weer in januari prima. In het noorden en zuiden is het droog met veel zonneschijn en ook in het centrale deel van Vietnam wordt het steeds droger deze maand. De temperaturen lopen wel erg uiteen (van nachtvorst rondom Sapa tot 30 graden in Ho Chi Minh), dus wees hierop voorbereid. Wil je graag weten wanneer het weer in Vietnam nog meer uitstekend geschikt is voor een rondreis? Lees dan verder op onze Vietnam pagina.

Zuid-Afrika tafelberg in de schemering

Zuid-Afrika (Zuidwest)

Als je graag de Tafelberg in Kaapstad wilt bezoeken en de Kaapse wijnregio's wilt verkennen, dan is januari een ideale maand om dit te doen. De hele dag zon en zo'n 25 graden zorgen voor ideale weersomstandigheden. Het weer in het oosten van Zuid-Afrika is echter een dikke tegenvaller in januari. Het is namelijk de natste maand voor dit gedeelte van het land. Ben je van plan om behalve het gebied rondom Kaapstad ook andere delen van Zuid-Afrika te bezoeken, lees dan wat de beste reistijd voor het hele land is op onze homepage van Zuid-Afrika.

Benieuwd waar je in de omliggende maanden het beste naartoe kunt reizen?

 

NovemberDecember

FebruariMaart

Begin van de pagina

Tenzing Travel