Meteen naar de inhoud

Februari

Waarheen op vakantie in februari?

Op zoek naar een leuke bestemming voor je vakantie in februari? Op deze pagina vind je een overzicht met landen waar je het beste reisweer in februari kunt vinden. Het is in deze maand heerlijk, zonnig weer in Cambodja, Costa Rica, Cuba, India, Kenia, Laos, Mexico, Nieuw-Zeeland, Sri Lanka, Thailand en Vietnam.

In sommige landen zijn er grote verschillen tussen de regio's. Hierdoor kun je soms alleen in een bepaald gebied rekenen op goed weer. Dit geldt in februari onder andere voor IndonesiëNepal, Peru en Zuid-Afrika.

Benieuwd naar het weer in februari in een specifiek land? Kijk dan eens in ons landenoverzicht. Voor het weer in een andere maand kun je terecht in ons maandoverzicht.

Waarheen op vakantie in februari?

Op zoek naar een leuke bestemming voor je vakantie in februari? Op deze pagina vind je een overzicht met landen waar je het beste reisweer in februari kunt vinden.

Het is in deze maand heerlijk, zonnig weer in Cambodja, Costa Rica, Cuba, India, Kenia, Laos, Mexico, Nieuw-Zeeland, Sri Lanka, Thailand en Vietnam.
In sommige landen zijn er grote verschillen tussen de regio's. Hierdoor kun je soms alleen in een bepaald gebied rekenen op goed weer. Dit geldt in februari onder andere voor IndonesiëNepal, Peru en Zuid-Afrika.
Benieuwd naar het weer in februari in een specifiek land? Kijk dan eens in ons landenoverzicht. Voor het weer in een andere maand kun je terecht in ons maandoverzicht.

Cambodja

Februari en Cambodja zijn een perfecte combinatie. Het is er deze maand vrijwel altijd zonnig en droog en de extreme hitte blijft voorlopig nog even uit.

Het Cambodjaanse weer in februari

Costa Rica

Februari valt in de beste reistijd voor Costa Rica. Het weer verschilt veel per regio en er is altijd wel kans op wat regen. Toch heb je in februari vooral zonnig weer.

Het Costa Ricaanse weer in februari

Cuba

Voor een rondreis door Cuba zonder regen is de maand februari zeker een aanrader. Het is deze maand heerlijk weer in Havana en de rest van het land.

Het Cubaanse weer in februari

India

Februari is niet voor niets een populaire maand voor een reis door India. Het weer is prachtig, maar de temperatuur verschilt per regio. In de bergen wordt het nog erg koud.

Het Indiase weer in februari

Indonesië (Noord-Sumatra)

Orang-oetans in het wild zien? Dat kan als je in februari naar het noorden van Sumatra reist. Deze maand valt in het droge seizoen en dan zijn deze dieren goed te spotten.

Het Indonesische weer in februari

Kenia

Wil je in Kenia wildlife spotten in de Maasai Mara? Hiervoor is februari perfect. Het droge weer zorgt ervoor dat de wilde dieren naar een vaste plek gaan om te drinken.

Het Keniaanse weer in februari

Laos

Of je nu een trekking in het noorden van Laos wilt maken of een bezoek aan Luang Prabang of Vang Vieng wilt brengen, het weer in februari is hier perfect voor.

Het Laotiaanse weer in februari

Mexico

Mexico is een echte winterzonbestemming. Het is in februari namelijk perfect weer voor een reis naar Mexico. Of je nu wilt zonnen of cultuur snuiven, in februari kan het allebei.

Het Mexicaanse weer in februari

Nepal (Zuid-Tropische laagvlakte)

In februari heeft het zuiden van Nepal heerlijk weer. De regio is goed te combineren met India. Voor een trekking door het Annapurna gebergte is februari niet geschikt.

Het Nepalese weer in februari

YourWay2GO_728x90

YourWay2GO-300x250

Nieuw-Zeeland

In februari is het zomer in Nieuw-Zeeland, en daarmee ook lekker zonnig weer. Het aantal reizigers neemt weer wat af deze maand, dus het is een ultieme periode voor een rondreis.

Het Nieuw-Zeelandse weer in februari

Peru (West-kustregio)

Voor de Ballestas eilanden of de Nazca lijnen is februari qua weer perfect. Staat de Inca trail op je bucketlist? Kies dan een andere maand, want in februari is de trail gesloten.

Het Peruaanse weer in februari

Sri Lanka

Door het klimaat in Sri Lanka zijn er maar weinig maanden in het jaar dat je zowel in het noordoosten als het zuidwesten veelal mooi weer hebt. In februari is dit wel het geval.

Het Sri Lankaanse weer in februari

Thailand

Februari is een uitstekende maand voor alle regio's in Thailand. Het is de maand met de minste neerslag en veel zon. In februari is het wat rustiger qua toeristen dan in januari.

Het Thaise weer in februari

Vietnam

In februari kun je in Sapa, Hanoi, Ho Chi Minh stad en de Mekong Delta ideaal weer verwachten. Het is misschien wel de maand met het beste weer in heel Vietnam.

Het Vietnamese weer in februari

Zuid-Afrika (Zuidwest)

Het Zuid-Afrikaanse klimaat is zo verschillend per regio, dat je in februari alleen rond Kaapstad zeker bent van mooi weer. Bij het Krugerpark kan nog geregeld neerslag vallen.

Het Zuid-Afrikaanse weer in februari

Benieuwd waar je in de overige maanden het beste naartoe kunt reizen?

Tenzing Travel