Februari

Februari

Waarheen op vakantie in februari?

Op zoek naar een leuke bestemming voor je vakantie in februari? Op deze pagina vind je een overzicht met landen waar je het beste reisweer in februari kunt vinden. Het is in deze maand heerlijk, zonnig weer in Cambodja, Costa RicaCuba, India, Kenia, Laos, Nieuw-Zeeland, Sri LankaThailand en Vietnam.
In sommige landen zijn er grote verschillen tussen de regio's. Hierdoor kun je soms alleen in een bepaald gebied rekenen op goed weer. Dit geldt in februari onder andere voor Indonesië, NepalPeru en Zuid-Afrika.
Benieuwd naar het weer in februari in een specifiek land? Kijk dan eens in ons landenoverzicht.

Maanden

Bekijk ook welke bestemmingen goed weer hebben in andere maanden.

Januari  Maart

April  Mei

Juni  Juli

Augustus  September

Oktober  November

December

Alles voor op reis

Cambodja-tempelcomplex

Cambodja

Februari en Cambodja zijn een perfecte combinatie. Het is er deze maand vrijwel altijd zonnig en droog en de extreme hitte blijft voorlopig nog even uit. Ook het regenseizoen is nog ver weg. De goede weersomstandigheden zijn uiteraard voor veel reizigers aantrekkelijk. Houd er dus wel rekening mee dat het bij bezienswaardigheden wat drukker kan zijn dan buiten deze beste reisperiode. Kijk eens op de homepage van Cambodja voor meer informatie over het Cambodjaanse weer.

Costa Rica papegaai

Costa Rica

Wil je graag weten waar je goed kunt rondreizen in februari? Costa Rica is zeker een van de landen met de beste reistijd in deze maand. Het weer per regio verschilt veel en er is altijd wel kans op wat regen. Toch heb je in februari een zeer goede kans op droog en zonnig weer. In het westelijke en centrale deel van het land is de kans op mooi weer niet vaak groter dan in februari. In het oosten is altijd kans op regenval, maar deze maand blijft die kans beperkt. Wil je verder lezen over het weer in Costa Rica, kijk dan eens op onze Costa Rica pagina.

cuba-oldtimer

Cuba

Voor een rondreis door Cuba zonder regen is de maand februari zeker een aanrader. Het is heerlijk weer in Havana en de rest van het land. Dankzij het tropische klimaat wordt het nooit echt koud in Cuba, maar kan het wel erg warm worden. In februari is dit nog niet het geval, waardoor je prima kunt wandelen en bezienswaardigheden kunt ontdekken. In de avonden koelt het wat af en kun je zelfs een extra laagje gebruiken. Wil je verder lezen over het weer in dit bijzondere land? Op de homepage van Cuba kun je uitgebreidere informatie per regio en per maand vinden.

agra

India

Februari is niet voor niets een populaire maand voor een reis door India. Het weer is prachtig. In de berggebieden kan het nog wel erg koud worden. Mocht je een trekking willen maken in de Himalaya, wees hier dan op voorbereid of stel je reis nog even uit. In de overige delen van India is de temperatuur aangenaam en blijft de extreme hitte nog even uit. De verschillen qua weer zijn erg groot per regio, dus wil je meer weten over het weer in februari in een specifieke regio, lees dan verder op de India pagina.

Orang-Oetan

Indonesië (Noord-Sumatra)

Orang-oetans in het wild zien? Dat kun je realiseren als je in februari naar het noorden van Sumatra afreist. Deze maand valt in het droge seizoen en dan zijn deze bijzondere dieren goed te spotten. Deze prachtige bestemming biedt naast de jungle nog veel meer, zoals het Toba meer of Pulau Weh, waar je o.a. kunt snorkelen en duiken. Kijk eens op VanVerre.nl om je reis naar Sumatra zelf samen te stellen. Wil je meer informatie over het weer op Sumatra of één van de andere Indonesische eilanden, lees dan verder op onze Indonesië pagina.
Giraffes Kenia

Kenia

Wil je naar Kenia voor het spotten van wildlife in de Maasai Mara of voor een winterzon vakantie bij Diani Beach? Voor beiden is februari een perfecte periode. Het droge weer in deze maand zorgt ervoor dat de wilde dieren naar specifieke plekken gaan om te drinken. Ook in aangrenzend Tanzania is het deze maand perfect weer, dus een combinatiereis is ook zeker een aanrader. Wil je uitgebreidere informatie over het weer in Kenia, ga dan naar onze homepage van Kenia.

Noord-Laos

Laos

Op zoek naar een bestemming met mooi weer in februari? Of je nu een trekking in het noorden van Laos wilt maken of een bezoek aan Luang Prabang of Vang Vieng wilt brengen, het weer in februari is hier perfect voor. In de bergen kan het in de nachten wel flink afkoelen, dus wees hierop voorbereid. Ook in het zuiden van Laos is het nog mooi weer, al begint de temperatuur daar steeds verder op te lopen. Op zoek naar een gedetailleerd overzicht van het weer in februari in Laos? Bezoek dan onze homepage van Laos.

Os wassen

Nepal (Zuid-Tropische laagvlakte)

Voor een reis naar het zuiden van Nepal, welke goed te combineren is met delen van India, is februari een prima maand. In deze regio van Nepal kun je bijvoorbeeld naar het Chitwan National Park, waar je onder andere wilde neushoorns kunt zien. Februari is een maand waarin het hier droog en zonnig is, maar nog niet te warm. Wil je juist een trekking door het Annapurna gebergte maken? Dan kun je beter even op onze Nepal pagina verder lezen voor de beste reistijd in dit gebied.
walvis-nieuw-zeeland

Nieuw-Zeeland

Wil je ontsnappen aan de koude Nederlandse winter? In februari is het zomer in Nieuw-Zeeland, en daarmee ook lekker zonnig weer. De hoeveelheid reizigers is weer wat afgenomen deze maand, dus wat ons betreft een van de beste periodes voor een bezoek aan dit prachtige land. Zowel op het Noordereiland als op het Zuidereiland kan het weer haast niet beter. Meer informatie over het weer per regio kun je vinden op de Nieuw-Zeeland pagina.

Peruaanse Nazca lijnen

Peru (West-kustregio)

Voor een boottocht naar de Ballestas eilanden vanuit Paracas en een bezoek aan Lima of de Nazca lijnen is de maand februari een perfecte periode. Het is droog en zonaanbidders komen zeker aan hun trekken. Staat juist de Inca trail hoog op je bucketlist, dan zal je deze in een andere maand moeten plannen, want in februari is dit (vanwege sluiting door het slechte weer) niet mogelijk. Op onze Peru homepage kun je lezen wat wel een goede periode is voor deze trekking door de Andes en voor andere gebieden in Peru.

Zonsondergang Hikkaduwa

Sri Lanka

Door het klimaat in Sri Lanka zijn er maar weinig maanden in het jaar dat je zowel in het noordoosten als het zuidwesten van dit land veelal mooi weer hebt. In februari is dit echter wel het geval. Je kunt dus tijdens je reis alle mooie bezienswaardigheden van dit Aziatische land bezoeken. Het kan echter altijd voorkomen dat je in een bui terechtkomt. Gelukkig zijn de temperaturen nog niet zo hoog, waardoor het aangenaam reizen is. Voor uitgebreide informatie over het weer in Sri Lanka lees je verder op de Sri Lanka pagina.

Thailand uitzicht vanaf Ko Phi Phi

Thailand

Februari is een uitstekende maand voor alle regio's in Thailand. Het regenseizoen is nog ver weg. Sterker nog, februari is de maand met de minste neerslag en veel zon. De temperaturen beginnen richting het einde van de maand wat verder op te lopen, maar over het algemeen blijft de extreme hitte nog uit. In het noorden kan het zelfs in de nachten nog fris worden. In februari is het wat rustiger qua toeristen dan in december en januari. Meer informatie over het Thaise weer kun je vinden op onze homepage van Thailand.

Vietnamese vrouw

Vietnam

In februari kun je zowel in Sapa en Hanoi als in de Mekong Delta en Ho Chi Minh stad ideaal weer verwachten. Het is misschien wel de maand met de beste weersomstandigheden in heel Vietnam. In de bergen kan het 's nachts nog fris worden, maar verder zijn de temperaturen heerlijk. Later in het jaar zal het onaangenaam warm worden. Ben je benieuwd wanneer het weer in Vietnam nog meer perfect is voor een rondreis? Lees dan verder op onze Vietnam pagina.

Zuid-Afrika tafelberg in de schemering

Zuid-Afrika (Zuidwest)

Het Zuid-Afrikaanse klimaat is dermate verschillend per regio, dat je in februari alleen rondom Kaapstad gegarandeerd mooi weer hebt. De hoeveelheid regen bij het Krugerpark neemt ook af, maar er kan nog wel geregeld neerslag vallen. In de zuidwestelijke regio is echter ook veel te zien en te doen, zeker als je een wijnliefhebber bent. De temperaturen in dit gebied zijn deze maand heerlijk, de zon schijnt en er valt nauwelijks regen. Wil je tijdens je reis toch liever het hele land bezoeken, lees dan verder op onze homepage van Zuid-Afrika voor de beste reistijd in alle regio's.

Benieuwd waar je in de omliggende maanden het beste naartoe kunt reizen?

 

DecemberJanuari

MaartApril

Begin van de pagina