December

December

Op vakantie in december?

Op zoek naar een leuke bestemming voor je vakantie in december? Op deze pagina vind je een overzicht met landen waar je het beste weer voor een reis in december kunt vinden. Het is in deze maand heerlijk, zonnig weer in Cambodja, Cuba, India, Laos, Nieuw-Zeeland en Thailand.
In sommige landen zijn er grote verschillen tussen de regio's. Hierdoor kun je soms alleen in een bepaald gebied rekenen op goed weer. Dit geldt in december onder andere voor Nepal, Vietnam en Zuid-Afrika.
Benieuwd naar het weer in december in een specifiek land? Kijk dan eens in ons landenoverzicht.

Maanden

Bekijk ook welke bestemmingen goed weer hebben in andere maanden.

Januari  Februari

Maart  April

Mei  Juni

Juli  Augustus

September  Oktober

November

YourWay2GO-160x600

Cambodja-tempelcomplex

Cambodja

Waarheen op vakantie in december? Cambodja is weer een optie. Na een lange regenperiode is het in Cambodja in december namelijk heerlijk weer. Het is zelfs een van de maanden met de beste reistijd, met name ook omdat het nu nog niet te warm is om comfortabel rond te reizen. Het goede weer zorgt ervoor dat december een populaire maand is om naar Cambodja te gaan. Wil je verder lezen over het weer in Cambodja? Neem dan eens een kijkje op onze homepage van Cambodja.

cuba-oldtimer

Cuba

Wil je in december ontsnappen aan de Nederlandse kou, maar weet je nog niet waarheen je vakantie gaat? In het prachtige en bijzondere Cuba wordt het weer niet veel beter dan in december. Wat ons betreft is deze maand dan ook zeker een aanrader. Zon en blauwe luchten, met overheerlijke temperaturen is alles wat je kunt verwachten tijdens je rondreis. Wil je meer weten over het weer in Cuba? Neem dan eens een kijkje op onze homepage van Cuba voor het uitgebreide weer per maand en per regio.

agra

India

De zon schijnt veelvuldig in heel India in december. Het is overal prachtig weer. Veel mensen besluiten dan ook om in deze periode naar dit bijzondere land af te reizen. Temperaturen zijn aangenaam in grote delen van India. Naarmate je verder naar het noorden gaat, voornamelijk in de bergen, kan het echter al erg koud worden in december. Sommige trekking routes zijn gesloten door sneeuwval. Wil je precies weten in welke regio van India het op welk moment mooi weer is, lees dan eens verder op onze India pagina.

Noord-Laos

Laos

Wil je op reis in december, maar weet je nog niet zo goed waarheen? Laos is deze maand een topbestemming, dankzij het prachtige weer. Met blauwe luchten en temperaturen die nog niet te hoog liggen, is het aangenaam rondreizen. Op regen hoef je eigenlijk niet te rekenen deze maand. Wil je dus een trekking gaan doen door de Laotiaanse bergen, dan is dit deze maand zeker een aanrader. Het enige minpuntje is dat er meer mensen op dit mooie weer afkomen Mocht je dus in deze periode willen reizen, zorg er dan voor dat je op tijd je accommodaties boekt. Wil je een langere rondreis maken door Laos en dus meer lezen over het klimaat, ga dan eens naar onze homepage van Laos.

Os wassen

Nepal (Zuid)

Hoewel alle regio's van Nepal nog zonnig weer zien deze maand, wordt het in Noord- en Centraal-Nepal al erg koud deze maand. Dit maakt wellicht het reizen minder aangenaam in deze regio's. In het tropische zuiden is dit niet het geval en is december juist een van de maanden met de beste reistijd. De temperatuur is nu niet meer zo hoog als in sommige maanden het geval is, en met een gemiddelde van 24 graden overdag is het heerlijk. Het zuiden van Nepal is goed te combineren met India deze maand (bijvoorbeeld met Koning Aap). Wil je meer weten over het Nepalese weer, kijk dan op onze Nepal homepage.

walvis-nieuw-zeeland

Nieuw-Zeeland

In december is het zomer in Nieuw-Zeeland en dat betekent uitstekend weer voor een reis door dit bijzonder mooie land. De dagen zijn nu lang en zonnig en de temperaturen lopen steeds verder op. Ook de nachten zijn niet meer zo koud als de afgelopen maanden. Een enkele regenbui is nog mogelijk, maar over het algemeen blijft het droog en helder. Door de vakanties in deze maand kan het overal wel wat drukker (en duurder) zijn tijdens je reis. Voor meer informatie over het Nieuw-Zeelandse weer ga je naar onze Nieuw-Zeeland pagina.

Thailand uitzicht vanaf Ko Phi Phi

Thailand

In december start in Thailand de periode met de beste reistijd qua weer. Het regenseizoen is voorbij, de temperaturen liggen op aangename hoogte en de zon schijnt veelvuldig. Perfect weer dus voor een strandvakantie of rondreis in het 'land van de glimlach'. In het noorden kunnen de nachten nog wat fris zijn in december. Neem dus ook wat warmere kleding mee, zeker als je hier een trekking wilt maken. Op de eilanden in het zuidoosten (waaronder Ko Samui en Ko Tao) kan deze maand nog af en toe een bui vallen, maar ook hier is het veelal droog en zonnig weer. Wil jij graag meer lezen over het Thaise weer, kijk dan eens op onze homepage van Thailand.

Vietnamese vrouw

Vietnam (Noord)

Veel beter dan in december kan het weer in Noord-Vietnam bijna niet worden. Met veel zon en een minimale hoeveelheid neerslag is het hier goed vertoeven deze maand. De nachten zijn in de bergen wel fris te noemen, dus warme kleding is aan te raden. In de Mekong Delta en Ho Chi Minh stad wordt het ook steeds droger en is de zon al vaker te zien. Hier moet je echter nog wel rekening houden met een regelmatige bui. Het centrale deel van Vietnam ziet deze maand nog veel regen en deze regio is dus niet aan te raden voor een rondreis in december. Wil je graag een reis maken door heel het land? Kijk dan eens verder op onze pagina met de beste reistijd van Vietnam.

Zuid-Afrika tafelberg in de schemering

Zuid-Afrika (Zuidwest)

Het is zomer in december in Zuid-Afrika en dit gaat gepaard met hogere temperaturen. Het is met een gemiddelde van 26 graden erg aangenaam. De weersomstandigheden in het westen zijn perfect. De zon laat zich veelvuldig zien. Het is dus een uitstekende plek om te ontsnappen aan de koude winter in Nederland. In het oosten kunnen deze maand wervelstormen voorkomen en valt er vrij veel regen. Wil je meer kans op droog weer tijdens een bezoek aan het Krugerpark of Durban, ontdek dan de beste reistijd voor het hele land op onze homepage van Zuid-Afrika.

Benieuwd waar je in de omliggende maanden het beste naartoe kunt reizen?

 

OktoberNovember

JanuariFebruari

Begin van de pagina

De webshop voor backpackers