Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Zuid-Afrikaanse olifant

Beste reistijd Zuid-Afrika:

april, mei & september

Het weer in Zuid-Afrika

De zon schijnt in Zuid-Afrika op meer dagen in het jaar dan in heel veel andere landen en gemiddeld valt er weinig neerslag. Het land is dus het hele jaar door prima te bezoeken. De beste reistijd voor Zuid-Afrika valt in april, mei en september, omdat het dan in heel het land uitstekend weer is.Beste reistijd Zuid-Afrika - weer per maand

 

Video voor de beste reistijd van Zuid-Afrika

Video beste reistijd Zuid-Afrika

Zuid-Afrikaanse zebra

Noordoost-Zuid-Afrika

De winter loopt in Zuid-Afrika van mei t/m september. Het is in deze periode voor Zuid-Afrikaanse begrippen best koud, maar wel droog. De beste reistijd voor een bezoek aan het Kruger park en omgeving is in mei en september. De temperatuur is dan zeer aangenaam en er valt vrijwel geen regen. In februari, maart en april valt er iets meer neerslag, maar ook dit zijn goede maanden om van de prachtige natuur bij de Drakensbergen te genieten. Juli en augustus zijn goede maanden voor een safari, maar vanwege vakanties kan het weer wat drukker zijn dan in andere maanden.

Zuidoost-Zuid-Afrika

Het klimaat in het zuidoosten van Zuid-Afrika is vergelijkbaar met het Noordoosten. Dit betekent dat het in de zomer, van oktober t/m april, regenachtig is. In mei klaart het weer op en start het droge seizoen. Dit droge klimaat houdt aan tot en met september. Doordat de temperaturen in het zuidoosten over het algemeen iets hoger liggen dan in het noordoosten, is de beste reistijd voor dit gedeelte van Zuid-Afrika in de maanden april, mei, juni, juli, augustus en september. Het is dan heerlijk droog en zonnig weer om de geboortegrond van Nelson Mandela te ontdekken. De prachtige, ongerepte natuur aan de Oost-Kaap zal je zo af en toe de adem benemen.
Zuid-Afrika kustlijn
Zuid-Afrika tafelberg in de schemering

Zuidwest-Zuid-Afrika

De beste reistijd voor het zuidwesten van Zuid-Afrika is in de maanden novemberdecember, januari, februari en maart. Het regenseizoen loopt in de omgeving van Kaapstad van april t/m oktober, dit in tegenstelling tot de rest van Zuid-Afrika. Tijdens de droge periode, van november t/m maart, is het veelal prachtig weer met temperaturen rond de 25 graden. Heerlijk weer dus om in alle vrijheid met je eigen huurauto de Tuinroute af te leggen (neem zeker eens een kijkje op VanVerre.nl of TenzingTravel.nl voor prachtige rondreizen). Overigens is dit gedeelte van het land ook in het regenseizoen goed te bereizen. Het weerbeeld is dan wat wisselvalliger met veel zon en af en toe een flinke bui. Overigens is de beste tijd om walvissen te spotten bij Hermanus van juni t/m november.

Toptip

Ben je in voor een avontuur tijdens je bezoek aan Zuid-Afrika? Ga dan duiken met haaien of krokodillen.
In een goede reisgids kun je nog veel meer tips vinden, dus kijk eens bij online reisboekwinkel de Zwerver.

Feestdagen in Zuid-Afrika

icoon festiviteiten  Tweede Nuwe jaar (jaarlijks op 2 januari).
icoon festiviteiten  Pasen: Goede Vrijdag en Familiedag (jaarlijks in maart of april).
icoon festiviteiten  Dag van de Vrijheid (jaarlijks op 27 april).
icoon festiviteiten  Dag van de Arbeid (jaarlijks op 1 mei).
icoon festiviteiten  Dag van de Jeugd (jaarlijks op 16 juni).
icoon festiviteiten  Dag van het Erfgoed (jaarlijks op 24 september).
icoon festiviteiten  Verzoeningsdag (jaarlijks op 16 december).

Wist je dat...

Zuid-Afrika 3 officiële hoofdsteden heeft?
Pretoria (de administratieve hoofdstad, dit is waar de president zetelt), Bloemfontein (de rechterlijke macht, hier bevindt zich het hooggerechtshof) en Kaapstad (de wetgevende hoofdstad, waar het parlement is gevestigd).

Tenzing Travel - Zuid-Afrika