Meteen naar de inhoud

Beste reistijd Vietnam

januari t/m maart

Beste reistijd Vietnam

januari t/m maart

Het weer in Vietnam

De beste reistijd voor Vietnam is afhankelijk van de regio die je wilt gaan bezoeken. Het weerbeeld van dit Aziatisch land wordt bepaald door een verscheidenheid aan tropische klimaten. De meeste kans op zonnig en droog weer in heel Vietnam heb je van december t/m april. Vooral februari en maart kennen ideale omstandigheden voor wat het weer betreft, met veel zon en weinig neerslag.

Beste reistijd Vietnam - weer per maand

Toptip

Als je naar Vietnam gaat, sla dan Hoi An niet over. Hier kun je voor een prikkie nieuwe kleding en schoenen laten maken. Daarnaast kun je er ook nog eens ontzettend lekker eten.

Vietnam halong bay

Noord-Vietnam

De beste reistijd voor een bezoek aan het noorden van Vietnam is van november t/m maart. In deze maanden valt de minste neerslag. In november en december is het nog iets aangenamer warm dan in de daaropvolgende maanden. Uitstekend weer dus voor een rondreis langs de bergdorpen Bac Ha en Sapa, het Karstgebergte bij Halong Bay en de bruisende hoofdstad van Vietnam: Hanoi (333Travel en Van Verre hebben hier een prachtige rondreis uitgestippeld). Zorg ervoor dat je, als je naar deze regio reist, altijd een warme trui meeneemt. In juni, juli en augustus bevindt dit gedeelte van het land zich in het regenseizoen, waardoor wegen soms moeilijk begaanbaar zijn.

Wist je dat...

Vietnamezen graag hond eten, vanwege de hoeveelheid proteïne? Toch wordt het alleen aan het einde van de maand gegeten, want anders brengt dit ongeluk.

Centraal-Vietnam

Van januari t/m juli is het over het algemeen heerlijk weer in Centraal-Vietnam. Veel zon en weinig regen zorgen voor een echt vakantiegevoel. Van Verre en TUI bieden dan ook prachtige accomodaties aan in steden als Hoi An en Hué als onderdeel van een rondreis door Vietnam. In augustus verandert het klimaat en de kans op neerslag is dan een stuk groter. De moesson bereikt in deze regio een hoogtepunt in oktober en november, wat dan ook erg natte maanden zijn. Van februari t/m mei valt het hoogtepunt van het droge seizoen en valt dus de minste regen. Tijdens het grootste gedeelte van het jaar duren de (heftige) buien vaak niet langer dan een aantal uur, waarna de zon weer volop gaat schijnen.

Vietnam Hue dawn
Vietnamese oude vrouw

Zuid-Vietnam

Het zuiden van Vietnam kent een tropisch klimaat, met gemiddelde temperaturen die vrijwel het gehele jaar boven de 30 graden uitkomen. Het regenseizoen duurt hier van juni tot en met oktober, waarbij de kans op een flinke regenbui erg groot is. In de maanden januari t/m maart valt de minste neerslag en zijn de weersomstandigheden op zijn best voor een bezoek aan de Mekong Delta of Ho Chi Minh stad (ook wel bekend als Saigon). Ook in decemberapril en mei is het prima reizen in Zuid-Vietnam. Probeer ook Mui Né op te nemen in je reisschema (zoals bijv. in deze prachtige reis van 333Travel.nl). Bij deze populaire badplaats heb je fantastische zandduinen.

Feestdagen

In Vietnam zijn veel feestdagen jaarlijks op een andere datum. Dit is afhankelijk van de boeddhistische kalender die gebaseerd wordt op de stand van de maan.

Tet Nguyen Dan (jaarlijks in januari of februari).
Ngày Thống nhất, Bevrijdingsdag (jaarlijks op 30 april).
Le Phat Dan (jaarlijks in april of mei).
Vu Lan, het Geestenfeest (jaarlijks in augustus of september).
Onafhankelijkheidsdag (jaarlijks op 2 september).
Tet Trung Thu ofwel Middenherfst festival (jaarlijks in september of oktober).

Benieuwd naar het Vietnamese weer in een specifieke maand?

Benieuwd naar het weer in andere landen?

Bekijk onze bestemmingen in Afrika

Bekijk onze bestemmingen in Azië

Bekijk onze bestemmingen in Europa

Bekijk onze bestemmingen in
Midden-Amerika

Bekijk onze bestemmingen in het Midden-Oosten

Bekijk onze bestemmingen in
Noord-Amerika

Bekijk onze bestemmingen in Oceanië

Bekijk onze bestemmingen in
Zuid-Amerika