Meteen naar de inhoud

Beste reistijd Peru

mei en oktober

Beste reistijd Peru

mei en oktober

Het weer in Peru

Het is moeilijk een beste reistijd voor Peru aan te geven. Het klimaat van Peru zorgt ervoor dat het Andesgebergte en het Amazone gebied van juni t/m augustus de beste reistijd hebben, terwijl het westen van januari t/m april het meest ideale weer heeft. Wanneer je alle regio’s van Peru in een maand wilt bezoeken is zowel mei als oktober een goede optie.

Beste reistijd Peru - weer per maand

Toptip

Probeer een keer het typisch Peruaanse gerecht Lomo saltado, wat onder andere bestaat uit vlees, ui en aardappelen. Erg lekker!

Kustlijn Paracas Peru

West-Peru (kustregio)

De beste reisperiode voor het westen van Peru zijn de maanden januari, februari, maart en april. Het is dan volop zomer aan de Peruaanse kust met temperaturen van net boven de 25 graden. In deze periode valt vrijwel geen regen, maar dat geldt eigenlijk voor het hele jaar. Van juni t/m september hangt er een hardnekkige dichte mist boven Lima en de rest van de kustregio. De zon komt dan moeilijk door de wolken heen, waardoor dit qua weer de minste periode is voor een bezoek aan dit gebied.

Wist je dat...

Het in Peru een traditie is om tijdens het aftellen tot het nieuwe jaar in een rap tempo 12 druiven (6 groene en 6 paarse) te eten? Bij elke druif wordt een wens gedaan.

Centraal-Peru (Andesgebergte)

Wanneer je een bezoek wilt brengen aan Machu Picchu is de beste reistijd in meijunijuliaugustus en september. Het gebied in het Andesgebergte bevindt zich dan in het droge seizoen. De nachten kunnen in deze periode wel erg koud worden op deze hoogte. Het Peruaanse regenseizoen voor Centraal-Peru loopt van december t/m maart. In deze periode is er vrijwel elke dag kans op neerslag. Over het algemeen is het in de ochtenden dan vaak droog, en komen de (hevige) buien pas in de namiddag. Als je een stad als Cuzco wilt bezoeken, kun je dit dus het beste 's ochtends doen.

Peru lama
Peruaanse oude vrouw

Oost-Peru (Amazone gebied)

De beste reistijd voor het Amazonegebied van Peru valt in juliaugustus en september. In deze periode valt de minste neerslag. Ook in de maanden juni en oktober valt er relatief weinig neerslag. Hou er wel rekening mee dat er door het tropische klimaat het hele jaar door grote kans op regen is. De natste periode is van december t/m april. Het klimaat in dit gedeelte van Peru is het hele jaar vochtig en warm. De gemiddelde temperatuur komt elke maand boven de 30 graden uit.

Feestdagen

Nationale feestdagen
Nieuwjaarsdag (jaarlijks op 1 januari).
Semana Santa: Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Pasen (jaarlijks in maart of april).
Dag van de Arbeid (jaarlijks op 1 mei).
Fiestas Patrias (jaarlijks op 28 - 29 juli).
Virgen de la Asunción (jaarlijks op 15 augustus).
Santa Rosa de Lima (jaarlijks op 30 augustus).
Combate de Angamos (jaarlijks op 8 oktober).
Allerheiligen dag (jaarlijks op 1 november).
Feast of the immaculate conception (jaarlijks op 8 december).
Kerstmis (jaarlijks op 25 - 26 december).
Oudjaarsavond (jaarlijks op 31 december).

Benieuwd naar het Peruaanse weer in een specifieke maand?

Benieuwd naar het weer in andere landen?

Bekijk onze bestemmingen in Afrika

Bekijk onze bestemmingen in Azië

Bekijk onze bestemmingen in Europa

Bekijk onze bestemmingen in
Midden-Amerika

Bekijk onze bestemmingen in het Midden-Oosten

Bekijk onze bestemmingen in
Noord-Amerika

Bekijk onze bestemmingen in Oceanië

Bekijk onze bestemmingen in
Zuid-Amerika