Meteen naar de inhoud

Beste reistijd Nieuw-Zeeland

januari en februari

Beste reistijd Nieuw-Zeeland

januari en februari

Het weer in Nieuw-Zeeland

De beste reistijd voor Nieuw-Zeeland is onze winter. De maanden januari en februari hebben de meest ideale weersomstandigheden voor een bezoek aan dit land, maar ook in de omringende maanden zijn de reisomstandigheden prima. Overigens is het in het hele jaar goed mogelijk om Nieuw-Zeeland te bezoeken.

beste-reistijd-nieuw-zeeland-weer-per-maand

Toptip

Van half december tot eind januari is het zomervakantie in Nieuw-Zeeland. Dit is de drukste en duurste tijd om het land te bezoeken. Indien mogelijk is het wellicht slim om een andere periode te overwegen.

Nieuw-Zeeland Cape Reinga

Noordereiland (noord) Nieuw-Zeeland

De maanden van oktober t/m april zijn prima maanden voor een bezoek aan het noordelijkste gedeelte van Nieuw-Zeeland. De beste reistijd voor dit gedeelte van het land is van januari t/m februari. De maanden daaromheen zijn iets minder druk bezocht en derhalve ook zeker aan te raden. In onze zomer zijn de omstandigheden het minst optimaal. Er is dan veel kans op neerslag en de temperaturen zijn erg laag.

Noordereiland (zuid) Nieuw-Zeeland

Het weer in Wellington en omgeving is op zijn best van november tot en met april. Ook voor het zuiden van het Noordereiland geldt dat de maanden januari en februari als beste reistijd kunnen worden gezien. In deze maanden valt de minste neerslag en laat de zon zich het meest zien. Wanneer je niet al te veel neerslag wilt tijdens je bezoek aan dit gedeelte van Nieuw-Zeeland kun je de maanden juni, juli en augustus het beste mijden.

Wellington Nieuw-Zeeland

Wist je dat...

Er in Nieuw-Zeeland 9 à 10 keer zoveel schapen als mensen zijn?

Nieuw-Zeeland Arrowtown

Zuidereiland (noord) Nieuw-Zeeland

Op het Zuidereiland heb je eigenlijk het hele jaar door goed reisweer. Alleen in juli valt er iets meer neerslag dan gemiddeld en is regenkleding aan te bevelen. De overige maanden zijn overwegend droog. De beste reismaanden zijn hier van november t/m maart. Verwacht ook in de overige maanden veel zonneschijn. Een rondreis door dit gebied (bijvoorbeeld met 333Travel) kan dus eigenlijk vrijwel het hele jaar door. Hou er wel rekening mee dat het in de Nieuw-Zeelandse winters (juni t/m augustus) erg koud kan worden.

Zuidereiland (zuid) Nieuw-Zeeland

Het zuidelijke gedeelte van het Zuidereiland kent over het algemeen goede weersomstandigheden. Ook hier geldt dat de allerbeste reismaanden januari en februari zijn, alhoewel het in deze periode wat drukker kan zijn met toeristen. Van mei t/m juli schijnt de zon hier het minste aantal uren per dag, dus zonliefhebbers kunnen beter in een andere periode reizen. In deze regio kan altijd een bui vallen, maar heel veel neerslag valt er in principe nooit.

Nieuw-Zeeland Mount Cook

Feestdagen

Om de originele provincies van Nieuw-Zeeland te gedenken worden er door het jaar heen op verschillende plaatsen activiteiten georganiseerd. Meer informatie vind je bij de feestdagen per maand.

Nieuwjaarsdag (jaarlijks op 1 januari).
Waitangi Day (jaarlijks op 6 februari).
Pasen: Goede vrijdag, Paaszondag en Paasmaandag (jaarlijks in maart of april).
Paasmaandag (18 april 2022).
Anzac day (jaarlijks op 25 april).
De verjaardag van de koningin (jaarlijks de eerste maandag van juni).
Labour day (jaarlijks de vierde maandag van oktober).
Kerstmis (jaarlijks op 25 december).
Boxing day (jaarlijks op 26 december).

Benieuwd naar het Nieuw-Zeelandse weer in een specifieke maand?

Benieuwd naar het weer in andere landen?

Bekijk onze bestemmingen in Afrika

Bekijk onze bestemmingen in Azië

Bekijk onze bestemmingen in Europa

Bekijk onze bestemmingen in
Midden-Amerika

Bekijk onze bestemmingen in het Midden-Oosten

Bekijk onze bestemmingen in
Noord-Amerika

Bekijk onze bestemmingen in Oceanië

Bekijk onze bestemmingen in
Zuid-Amerika