Marokko

Marokko

Marokko banner tajines

Beste reistijd Marokko:

april, mei en oktober

Het weer in Marokko

De beste reistijd voor Marokko is in het voor- of najaar. De maanden april, mei en oktober hebben de beste weersomstandigheden voor een rondreis door Marokko. De zomers zijn in grote delen van het land te heet. In de winter zijn de nachten in het Atlasgebergte en zuiden van Marokko juist weer eg koud. Toch is het, met uitzondering van juli en augustus, heel het jaar goed weer voor een vakantie naar Marokko.

Beste reistijd Marroko - weer per maand

Video voor de beste reistijd van Marokko

Video beste reistijd Marokko

Fez Marokko

Noord-Marokko

Het noorden van Marokko kent een regenseizoen van november t/m april. Toch regent het zelden meer dan 10 dagen in een maand. Vaak zijn het ook nog korte, hevige buien. De droge periode loopt van mei tot en met oktober. Vooral de lente en herfst kennen prima weersomstandigheden voor een reis naar steden als Casablanca, Fes, Meknes en Rabat. De maanden met de beste reistijd voor een bezoek aan Noord-Marokko zijn april, mei en juni in het voorjaar en september en oktober in het najaar. Het weer in deze regio is eigenlijk heel het jaar door wel geschikt voor een vakantie, zelfs in de regenperiode.

Marrakesh en het Atlasgebergte

De beste reistijd voor een bezoek aan Marrakesh en het Atlasgebergte is in april, mei en oktober. Het is dan droog, zonnig weer in deze regio met een heerlijke gemiddelde temperatuur van zo’n 25 graden. Bovendien zijn de avonden niet zo koud als in de winter, wanneer het ’s nachts slechts een paar graden boven nul is. De Nederlandse zomervakantie is eigenlijk niet aan te raden voor een vakantie naar dit gedeelte van Marokko. Het is dan erg heet overdag. Met uitzondering van juli en augustus is verder eigenlijk elke maand wel geschikt om een onvergetelijke vakantie door te brengen in dit prachtige gedeelte van Marokko.
Atlasgebergte
Sahara

Zuid-Marokko

Heb je er altijd al gedroomd van een reis naar de Erg Chebbi zandwoestijn in Zuid-Marokko? Probeer je reis dan niet in de zomer te plannen. Het is dan veel te heet. De beste reistijd voor Zuid-Marokko en de woestijn is in oktober of mei. De temperaturen zijn dan overdag prima (zo’n 25 graden), terwijl het ’s nachts nog niet zo extreem afkoelt. Ook tijdens de winter is een bezoek aan deze regio goed mogelijk, alleen zijn de nachten dan erg koud. Overigens zouden we maart qua weer niet aanraden voor een bezoek aan de Sahara omdat de kans op zandstormen (ofwel Sirocco) dan vrij groot is.

Toptip

Vergeet bij markten niet af te dingen, anders betaal je altijd te veel. Het afdingen is onderdeel van de Marokkaanse cultuur.

Koningaap - Marokko

Feestdagen in Marokko

Islamitische feestdagen wisselen jaarlijks vanwege de maankalender die zij hanteren. Deze feestdagen starten bovendien vaak de avond voorafgaand aan de vermelde datum. Veel bedrijven zijn gesloten op de nationale en islamitische feestdagen.
icoon festiviteiten  Nieuwjaarsdag (jaarlijks op 1 januari).
icoon festiviteiten  Takdim watikat al-istiqlal (jaarlijks op 11 januari).
icoon festiviteiten  Dag van de arbeid (jaarlijks op 1 mei).
icoon festiviteiten  Ramadan (24 april - 23 mei 2020).
icoon festiviteiten  Eid-Al-Fitr ofwel het Suikerfeest (23 - 25 mei 2020).
icoon festiviteiten  Kroningsfeest (jaarlijks op 30 juli).
icoon festiviteiten  Eid al-Adha ofwel het Islamitische offerfeest (31 juli - 2 augustus 2020).
icoon festiviteiten  Oued Ed Dahab (jaarlijks op 14 augustus).
icoon festiviteiten  Dag van de revolutie (jaarlijks op 20 augustus).
icoon festiviteiten  Fatih Muharram ofwel islamitisch nieuwjaar (20 augustus 2020).
icoon festiviteiten  Dag van de jeugd / Verjaardag van koning Mohammed de 6e (jaarlijks op 21 augustus).
icoon festiviteiten  Mawlid an-Nabi (29 oktober 2020).
icoon festiviteiten  Dag van de groene mars (jaarlijks op 6 november).
icoon festiviteiten  Dag van de onafhankelijkheid (jaarlijks op 18 november).

Wist je dat...

De exacte tijden waarop het Islamitische gebed (5 maal per dag) dient plaats te vinden dagelijks in de krant staan?