Meteen naar de inhoud

Beste reistijd Japan

april en november

Beste reistijd Japan

april en november

Het weer in Japan

De beste reistijd voor Japan is in april en november. Over het algemeen is het in het voorjaar (maart t/m mei) en najaar (oktober en november) erg goed weer in Japan. In de winter wordt het erg koud, zeker in het noorden van het land. De zomer daarentegen is, in grote delen van het land, erg nat. Toch is er niet een maand in het jaar dat het weer te slecht is om naar Japan af te reizen.

Beste reistijd Japan - weer per maand

Toptip

Bezoek in Kyoto de Otagi Nenbutsu-ji tempel. Deze tempel is niet zo druk bezocht, onder andere door zijn locatie. Je moet namelijk een stuk de berg op om er te komen. Op het terrein vind je 1200 Boeddhabeelden, met ieder zijn eigen, soms hilarische, gezichtsuitdrukking.

eetgerei-japan

Noord-Japan

De winter loopt in Zuid-Afrika van mei t/m september. Het is in deze periode voor Zuid-Afrikaanse begrippen best koud, maar wel droog. De beste reistijd voor een bezoek aan het Kruger park en omgeving is in mei en september. De temperatuur is dan zeer aangenaam en er valt vrijwel geen regen. In februari, maart en april valt er iets meer neerslag, maar ook dit zijn goede maanden om van de prachtige natuur bij de Drakensbergen te genieten. Juli en augustus zijn goede maanden voor een safari, maar vanwege vakanties kan het weer wat drukker zijn dan in andere maanden.

Wist je dat...

Zieke mensen in Japan vaak een masker dragen, zodat ze anderen niet aansteken? Dit was al een gewoonte vóór de Covid-19 pandemie uitbraak.

Centraal-Japan

De temperatuur en weersomstandigheden in Centraal-Japan zijn het meest aangenaam voor een rondreis in het voor- en najaar. Vooral april en mei kennen perfecte omstandigheden en bovendien is het in Japan dan kersenbloesem tijd. Deze periode kan dan ook gezien worden als beste reistijd voor dit gedeelte van Japan. Overigens kunnen ook eind oktober en november hieraan toegevoegd worden, onder andere vanwege de prachtige herfstkleuren in bijvoorbeeld Kyoto. Juni en juli zijn over het algemeen nat, terwijl augustus en september in het tyfoonseizoen vallen, waardoor vluchten naar Tokyo weleens geannuleerd worden.

tempel-kyoto-japan
aso-vulkaan-japan

Zuid-Japan

Ondanks het subtropische klimaat, is het niet het hele jaar door extreem warm in het zuiden van Japan. In de winter zakt de temperatuur naar iets onder de 15 graden. De beste omstandigheden voor wat het weer betreft zijn er in het voorjaar (maart en april) en najaar (oktober tot december), waarbij april en november de maanden zijn met de beste reistijd voor een reis naar Zuid-Japan. De piek van het orkaanseizoen ligt in augustus en september. De meeste neerslag valt hier in juni en juli.

Feestdagen

Wanneer officiële feestdagen in Japan op zondag vallen, is de maandag erna een vrije dag.

Nieuwjaarsdag (jaarlijks op 1 januari).
Seijin no hi (jaarlijks de tweede maandag van januari).
Kenkoku kinen no hi (jaarlijks op 11 februari).
Shunbun no hi (jaarlijks op 20 of 21 maart).
Showa no hi (jaarlijks op 29 april).
Dag van de grondwet (jaarlijks op 3 mei).
Midori no hi (jaarlijks op 4 mei).
Kodomo no hi (jaarlijks op 5 mei).
Umi no hi (jaarlijks de derde maandag van juli).
Yama no hi (jaarlijks op 11 augustus).
Keiro no hi (jaarlijks de derde maandag van september).
Shubun no hi (jaarlijks op 22 of 23 september).
Taiiku no hi (jaarlijks de tweede maandag van oktober).
Bunka no hi (jaarlijks op 3 november).
Kinro Kansha no hi (jaarlijks op 23 november).
Tennou Tanjyobi (jaarlijks op 23 december).

Benieuwd naar het Japanse weer in een specifieke maand?

Benieuwd naar het weer in andere landen?

Bekijk onze bestemmingen in Afrika

Bekijk onze bestemmingen in Azië

Bekijk onze bestemmingen in Europa

Bekijk onze bestemmingen in
Midden-Amerika

Bekijk onze bestemmingen in het Midden-Oosten

Bekijk onze bestemmingen in
Noord-Amerika

Bekijk onze bestemmingen in Oceanië

Bekijk onze bestemmingen in
Zuid-Amerika

Tenzing Travel

Tenzing Travel - Japan