Japan

Japan

japan-banner

Beste reistijd Japan:

april en november

Het weer in Japan

De beste reistijd voor Japan is in april en november. Over het algemeen is het in het voorjaar (maart t/m mei) en najaar (oktober en november) erg goed weer in Japan. In de winter wordt het erg koud, zeker in het noorden van het land. De zomer daarentegen is, in grote delen van het land, erg nat. Toch is er niet een maand in het jaar dat het weer te slecht is om naar Japan af te reizen.

Beste reistijd Japan - weer per maand

Video voor de beste reistijd van Japan

Video beste reistijd Japan

eetgerei-japan

Noord-Japan

Het klimaat in het noorden van Japan wordt beïnvloedt door de nabijheid van Siberië. In Hokkaido zijn de winters koud met flink wat sneeuw. Daar waar de rest van het land in de zomer veel regen ziet, is het dan juist droog en zonnig in Noord-Japan. De beste maanden voor een bezoek aan dit gedeelte van Japan zijn dan ook mei, juni en juli. Ook in de maanden april en augustus t/m november is het weer in het noorden van Japan goed te noemen. Een bezoek aan Sapporo, het Akan meer of een van de prachtige parken is dan zeer de moeite waard.

Centraal-Japan

De temperatuur en weersomstandigheden in Centraal-Japan zijn het meest aangenaam voor een rondreis in het voor- en najaar. Vooral april en mei kennen perfecte omstandigheden en bovendien is het in Japan dan kersenbloesem tijd. Deze periode kan dan ook gezien worden als beste reistijd voor dit gedeelte van Japan. Overigens kunnen ook eind oktober en november hieraan toegevoegd worden, onder andere vanwege de prachtige herfstkleuren in bijvoorbeeld Kyoto. Juni en juli zijn over het algemeen nat, terwijl augustus en september in het tyfoonseizoen vallen, waardoor vluchten naar Tokyo weleens geannuleerd worden.
tempel-kyoto-japan
aso-vulkaan-japan

Zuid-Japan

Ondanks het subtropische klimaat, is het niet het hele jaar door extreem warm in het zuiden van Japan. In de winter zakt de temperatuur naar iets onder de 15 graden. De beste omstandigheden voor wat het weer betreft zijn er in het voorjaar (maart en april) en najaar (oktober tot december), waarbij april en november de maanden zijn met de beste reistijd voor een reis naar Zuid-Japan. De piek van het orkaanseizoen ligt in augustus en september. De meeste neerslag valt hier in juni en juli.

Toptip

Bezoek in Kyoto de Otagi Nenbutsu-ji tempel. Deze tempel is niet zo druk bezocht, onder andere door zijn locatie. Je moet namelijk een stuk de berg op om er te komen. Op het terrein vind je 1200 Boeddhabeelden, met ieder zijn eigen, soms hilarische, gezichtsuitdrukking. Wil je meer leuke informatie over Japan? Kijk dan eens op Tokyo.nl.

Feestdagen in Japan

Wanneer officiële feestdagen in Japan op zondag vallen, is de maandag erna een vrije dag.
icoon festiviteiten  Nieuwjaarsdag (jaarlijks op 1 januari).
icoon festiviteiten  Seijin no hi (jaarlijks de tweede maandag van januari).
icoon festiviteiten  Kenkoku kinen no hi (jaarlijks op 11 februari).
icoon festiviteiten  Shunbun no hi (jaarlijks op 20 of 21 maart).
icoon festiviteiten  Showa no hi (jaarlijks op 29 april).
icoon festiviteiten  Dag van de grondwet (jaarlijks op 3 mei).
icoon festiviteiten  Midori no hi (jaarlijks op 4 mei).
icoon festiviteiten  Kodomo no hi (jaarlijks op 5 mei).
icoon festiviteiten  Umi no hi (jaarlijks de derde maandag van juli).
icoon festiviteiten  Yama no hi (jaarlijks op 11 augustus).
icoon festiviteiten  Keiro no hi (jaarlijks de derde maandag van september).
icoon festiviteiten  Shubun no hi (jaarlijks op 22 of 23 september).
icoon festiviteiten  Taiiku no hi (jaarlijks de tweede maandag van oktober).
icoon festiviteiten  Bunka no hi (jaarlijks op 3 november).
icoon festiviteiten Kinro Kansha no hi (jaarlijks op 23 november).
icoon festiviteiten  Tennou Tanjyobi (jaarlijks op 23 december).

Wist je dat...

Zieke mensen in Japan vaak een masker dragen, zodat ze anderen niet aansteken?