Meteen naar de inhoud

Beste reistijd Costa Rica

februari t/m april

Beste reistijd Costa Rica

februari t/m april

Het weer in Costa Rica

De kans dat je in alle regio’s van Costa Rica mooi weer hebt tijdens je vakantie is het grootst in de maanden februari, maart en april. De beste reistijd van Costa Rica verschilt per regio die je wilt bezoeken. Het oosten van het land kent een ander klimaat, waardoor hier de beste reistijd in september en oktober valt, terwijl dit voor de rest van het land juist de minste (en natste) periode is.

Beste reistijd Costa Rica - weer per maand

Toptip

Als je de weg niet weet in Costa Rica (wat best wel eens zal voorkomen, aangezien straatnamen niet bestaan), onthoudt dan dat kerken altijd naar het westen gericht zijn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

West-Costa Rica

De beste reistijd voor het westelijke gedeelte van Costa Rica is van januari t/m april. Ook de maand december is over het algemeen een goede maand wat het weer in West-Costa Rica betreft. Het regenseizoen loopt ongeveer van mei t/m november, met als absolute hoogtepunt de maanden september en oktober. In juli en augustus neemt het regenseizoen een kleine pauze, waardoor het ook in deze maanden goed reizen is in dit gedeelte van het land. Ben je van plan een individuele rondreis te maken, dan biedt 333Travel goede mogelijkheden.

Wist je dat...

Costa Ricanen zichzelf Ticos (voor mannen) en Ticas (voor vrouwen) noemen?

Centraal-Costa Rica

Het klimaat in Centraal-Costa Rica lijkt sterk op dat van het westen van het land. Ook in deze regio is de beste reistijd van januari t/m april. In deze periode valt de minste neerslag en ligt de temperatuur in de Centrale Vallei rond de 25 graden. December is eveneens een goede maand voor een bezoek aan deze regio. Ook in dit gedeelte van het land valt veruit de meeste neerslag in september en oktober. De korte pauze van het regenseizoen in juli en augustus, zoals West-Costa Rica die kent, komt ook voor rondom San José.

Costa Rica papegaai
Costa Rica ossenkar wiel

Oost-Costa Rica

Het oosten van Costa Rica kent een totaal ander klimaat dan de rest van het land. De beste reistijd voor een bezoek aan Oost-Costa Rica is van september t/m oktober. Dit zijn de droogste maanden voor dit gedeelte van het land. Het oosten ziet over het hele jaar gezien veel meer neerslag dan de rest van het land. In februari en maart valt het mee met de hoeveelheid neerslag en is het ook goed reizen in dit gebied. De maanden juli en december zijn minder aan te raden, omdat dan zeer veel neerslag te verwachten valt.

Leuke tours in Costa Rica

Feestdagen

Costa Rica is een katholiek land dus de katholieke feestdagen zijn belangrijk. Rond Pasen (Semana Santa) en Kerst zijn veel Costa Ricanen vrij, dus het kan dan snel druk worden in bussen en hotels.

Nieuwjaarsdag (jaarlijks op 1 januari).
Dia de San José (jaarlijks op 19 maart).
Semana Santa: Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Paaszondag (jaarlijks in maart of april).
Dia de Juan Santamaria (jaarlijks op 11 april).
Dag van de arbeid (jaarlijks op 1 mei).
Dia de Guanacaste (jaarlijks op 25 juli).
Dia de Nuestra Señora de la Virgen de los Ángeles (jaarlijks op 2 augustus).
Dia de la Madre (jaarlijks op 15 augustus).
Dia de la Independencia (jaarlijks op 15 september).
Dia de las Raza (jaarlijks op 12 oktober).
Kerstmis (jaarlijks op 25 december).

Benieuwd naar het Costa Ricaanse weer in een specifieke maand?

Benieuwd naar het weer in andere landen?

Bekijk onze bestemmingen in Afrika

Bekijk onze bestemmingen in Azië

Bekijk onze bestemmingen in Europa

Bekijk onze bestemmingen in
Midden-Amerika

Bekijk onze bestemmingen in het Midden-Oosten

Bekijk onze bestemmingen in
Noord-Amerika

Bekijk onze bestemmingen in Oceanië

Bekijk onze bestemmingen in
Zuid-Amerika