Canada

Canada

Bruine beer Canada

Beste reistijd Canada:

juni t/m september

Het weer in Canada

De beste reistijd voor Canada is tijdens de zomer. Van juni t/m september is het in heel het land prachtig weer. Juni en september zijn ideaal, omdat het dan wat minder druk is met toeristen. Overigens is het ook in de maanden mei en oktober goed weer voor een rondreis door dit prachtige land. Canada kent een strenge winter, dus van november t/m maart is het koud en besneeuwd.

Beste reistijd Canada - weer per maand

 

Video voor de beste reistijd van Canada

Video beste reistijd Canada

Paarden Noord-Canada

Noord-Canada

De zomermaanden (juni t/m september) zijn de maanden met het beste weer voor Noord-Canada. De temperatuur in Yukon en de Northwest territories loopt in dit jaargetijde op tot zo’n 20 graden. De dagen zijn lang en de zon schijnt volop. Dit levert prachtige fotomomenten op bij bijvoorbeeld Watson Lake. Bovendien zijn in dit seizoen veel wilde dieren, zoals elanden en beren actief. Ook in de lente (april en mei) is het goed weer voor een reis naar Canada. Dit is een goede periode om Dawson City en Whitehorse, bekend van de Klondike Goldrush, te bezoeken. Ook het najaar (oktober) biedt nog goed weer, de herfstkleuren zijn adembenemend. De winters zijn zeer streng met temperaturen tot wel -40 graden. Deze periode is wat ons betreft dan ook alleen geschikt voor wintersporters of geïnteresseerden in het aanschouwen van het Noorderlicht.

Zuidwest-Canada

In het zuidwesten van Canada valt een behoorlijke hoeveelheid neerslag van oktober t/m maart. In Banff en de Rocky Mountains valt dit in de vorm van sneeuw, in Calgary en Vancouver ook vaak als regen. Deze winterperiode is wat ons betreft dan ook niet ideaal voor een rondreis door dit gedeelte van Canada. Van april t/m oktober is Zuidwest-Canada goed bereisbaar. Voor het beste weer is het slim om je vakantie naar Canada in de zomer te plannen. Van juni t/m september zijn de omstandigheden namelijk ideaal. Alle Nationale Parken zijn weer geopend en beren en ander wildlife laat zich veelvuldig zien in deze periode. Houd er wel rekening mee dat juli en augustus wat drukker zijn met toeristen. Neem eens een kijkje op SNP.nl voor een schitterende rondreis door dit gedeelte van Canada.
Moraine Lake
Gooderham Building, Toronto

Oost-Canada

In het oosten van Canada loopt de beste reistijd van mei t/m september. In augustus valt weliswaar wat meer neerslag, maar dit blijft een aangename maand voor bijvoorbeeld een bezoek aan Toronto, Ottawa of Montreal. Overigens kan er in dit gedeelte van Canada het hele jaar door wat neerslag vallen. Dit zorgt mede voor een van de mooiste watervallen ter wereld, de Niagara watervallen. Het winterse klimaat zorgt voor veel kou van november t/m maart. Bovendien zijn de nachten lang, waardoor de zon wat minder kans krijgt zich te laten zien. Buiten deze periode zijn de weersomstandigheden voor een rondreis door het oosten van Canada beter. Kijk zeker eens op TenzingTravel.nl als je alle hoogtepunten in je reisschema wilt opnemen.

Toptip

Zin in een vette hap tijdens je verblijf in Canada, probeer dan eens één van de bekendste Canadese gerechten: Poutine, wat simpel gezegd een bakje friet met kaas en jus is.

Feestdagen in Canada

Sommige feestdagen worden in de ene staat wel gevierd en in de andere staat niet. Ook zijn er staten in Canada die hun eigen feestdagen kennen. Op deze website vermelden wij enkel de belangrijkste nationale feestdagen en enkele grote festivals die de moeite waard zijn om te bezoeken.
icoon festiviteiten  Nieuwjaarsdag (jaarlijks op 1 januari).
icoon festiviteiten  Goede vrijdag (jaarlijks in maart of april).
icoon festiviteiten  Pasen (jaarlijks in maart of april).
icoon festiviteiten  Victoria Day (jaarlijks op de maandag vóór 25 mei).
icoon festiviteiten  Canada Day (jaarlijks op 1 juli, behalve wanneer het op zondag valt, dan wordt het op maandag gevierd).
icoon festiviteiten  Labour Day (jaarlijks de eerste maandag van september).
icoon festiviteiten  Thanksgiving Day (jaarlijks de tweede maandag van oktober).
icoon festiviteiten  Remembrance Day (jaarlijks op 11 november).
icoon festiviteiten  Kerstmis (jaarlijks op 25 december).

Wist je dat...

Jasper National Park een van de beste plekken ter wereld is om te genieten van een prachtige sterrenhemel?