Meteen naar de inhoud

Beste reistijd Cambodja

december t/m februari

Beste reistijd Cambodja

december t/m februari

Het weer in Cambodja

De beste reistijd voor Cambodja is van december t/m februari. Het klimaat zorgt voor weinig verschillen qua weer per regio. Cambodja kent een tropisch klimaat wat het jaar opdeelt in twee seizoenen. Het droge seizoen loopt van november t/m april. Het regenseizoen start in mei en de moesson zwakt weer af in oktober. Augustus is de maand met de meeste neerslag. Vooral de zuidelijke kustregio van Sihanoukville en Kep ziet dan veel regen. Ook het Cardamomgebergte en de omgeving van Bokor Hill Station krijgen veel buien te verwerken in deze periode. In het noordoosten van het land, rondom Mondulkiri en Ratanakiri, zijn wegen aan het eind van het regenseizoen vaak moeilijk begaanbaar.

Beste reistijd Cambodja - weer per maand

Toptip

Bezoek Angkor Wat bij zonsopkomst, zodat je de tempel kunt bezoeken als het nog niet zo druk en warm is.

Angkor Wat Cambodja

Cambodja

Het regenseizoen van Phnom Penh en Siem Reap is iets minder intensief. De regen valt in Cambodja vaak in korte, hevige buien, waarna de zon weer doorbreekt en het heerlijk weer is. De tempels van Angkor Wat kunnen dan ook het hele jaar door bezocht worden. Van december t/m februari is het vrij druk met toeristen en zijn de prijzen van accommodaties het hoogst. De weersomstandigheden zijn tijdens deze maanden dan ook op haar best voor een rondreis. De temperatuur ligt het hele jaar rond de 30 graden, maar in april en mei kan het erg heet worden in dit Aziatische land (tot wel 40 graden Celsius). Ook de hoge luchtvochtigheid tijdens het regenseizoen kan op tijden onaangenaam aanvoelen.

Wist je dat...

Ze in Cambodja gefrituurde spinnen en kakkerlakken eten? Wij hebben een vogelspin geproefd, maar een kakkerlak ging ons net even te ver. Durf jij het aan?

Feestdagen

Cambodja heeft verschillende nationale feestdagen die jaarlijks op dezelfde datum gevierd worden. Echter zijn er ook veel feestdagen die jaarlijks wisselen vanwege het gebruik van de maankalender. Data hiervan kun je checken op Publicholidays.asia.

Nationale feestdagen:
Nationale overwinningsdag (jaarlijks op 7 januari).

Chaul Chnam Thmey (jaarlijks in april).
Visak Bochea (jaarlijks in april/mei).
Verjaardag van de koning (jaarlijks op 14 mei).
Pchum Ben (jaarlijks in september/oktober).
Kroningsdag (jaarlijks op 29 oktober).
Bon Om Touk (jaarlijks in oktober/november).
Onafhankelijkheidsdag (jaarlijks op 9 november).

Benieuwd naar het Cambodjaanse weer in een specifieke maand?

Benieuwd naar het weer in andere landen?

Bekijk onze bestemmingen in Afrika

Bekijk onze bestemmingen in Azië

Bekijk onze bestemmingen in Europa

Bekijk onze bestemmingen in
Midden-Amerika

Bekijk onze bestemmingen in het Midden-Oosten

Bekijk onze bestemmingen in
Noord-Amerika

Bekijk onze bestemmingen in Oceanië

Bekijk onze bestemmingen in
Zuid-Amerika

Reizen naar Cambodja